علمی فناوری 11:48 - 18 تیر 1404
به اذعان کارشناسان، مصرف لبنیات غیرپاستوریزه می‌تواند به‌عنوان یکی از مهم‌ترین راه‌های انتقال بیماری‌های خطرناک از دام به انسان شناخته شود.

لبنیات غیرپاستوریزه؛ عامل پنهان بیماری‌های خطرناک مشترک انسان و حیوان

باشگاه خبرنگاران جوان ـ علی نظری عالم عضو هیأت علمی گروه میکروب‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، با اشاره به وجود بیش از ۱۷۰۰ عامل بیماری‌زا در جهان، گفت: تقریبا نیمی از این عوامل می‌توانند از حیوانات به انسان منتقل شوند و لبنیات غیرپاستوریزه یکی از رایج‌ترین مسیر‌های این انتقال است.

وی، تب مالت را یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مشترک عنوان کرد که از طریق مصرف شیر و فرآورده‌های لبنی خام یا سنتی به انسان منتقل می‌شود و هشدار داد: نگهداری از دام‌ها بدون رعایت اصول بهداشتی و مصرف لبنیات سنتی می‌تواند سلامت عمومی را به شدت تهدید کند.

همچنین دکتر محمدکاظم سیاح - متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان ضمن تأکید بر خطرات این نوع لبنیات، گفت: مصرف فرآورده‌های لبنی غیرپاستوریزه به‌ویژه در مناطق روستایی، یکی از اصلی‌ترین دلایل ابتلا به بیماری‌های عفونی است. شهروندان باید تنها از لبنیات پاستوریزه و دارای مجوز بهداشتی استفاده کنند.

وی افزود: رعایت بهداشت فردی، شست‌وشوی دست‌ها پس از تماس با دام و واکسیناسیون دام‌ها از جمله راهکار‌های مؤثر برای پیشگیری از انتقال بیماری‌ها است.

او ضمن تأکید بر نقش آموزش و اطلاع‌رسانی در ارتقای سلامت جامعه، از رسانه‌ها خواست با افزایش آگاهی عمومی در خصوص خطرات بیماری‌های مشترک، از بروز موارد جدی و حتی مرگ‌ومیر ناشی از آن جلوگیری کنند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، کارشناسان تاکید دارند که بی‌توجهی به نکات ساده بهداشتی می‌تواند عواقب سنگینی برای سلامت فرد و جامعه به دنبال داشته باشد. آگاهی، پیشگیری و رعایت بهداشت، سه ضلع اصلی حفظ سلامت در برابر بیماری‌های مشترک انسان و حیوان است.

منبع: وزارت بهداشت 


12205528
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پس از گذشت ۴ سال، در نهایت ویندوز ۱۱ توانسته از ویندوز ۱۰ عملکرد بهتری را ارائه کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در نشست مجازی اعضای شبکه ملی اجرا و حفاظت آزمون سراسری، از آمادگی کامل برگزاری نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پاوربانک یک وسیله جانبی ضروری است و هنگام خرید آن باید نکاتی را در نظر داشت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: این سازمان در بازه زمانی ۱۲ روزه جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی به کشور موفق به ارائه بیش از ۳ میلیون خدمت سلامت سرپایی به بیمه‌شدگان شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل با اشاره به اهمیت کیفیت هوا و تأثیر آن بر سلامت بدن؛ به توصیه‌های طب ایرانی درکاهش عوارض آلودگی هوا اشاره کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وجود لوزه سوم گاهی اوقات برای افراد دردسرساز می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کبودی‌های ناشناخته، خونریزی‌های مکرر بینی و ضعف لثه‌ها می‌توانند از علائم اولیه سرطان خون باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروه هکری «حنظله» اعلام کرد: حذف کانال بیست‌ویکم تلگرام ما نشانه «همکاری مستند و مکرر مدیران تلگرام با سرویس‌های اطلاعاتی صهیونیستی» است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برخی خوراکی‌ها سبب افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» خوردن دیرهنگام شام ساعت بیولوژیکی بدن را مختل می‌کند و خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است