مضرات خوردن دیرهنگام شام برای سلامتی

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - دانشمندان موسسه تغذیه انسان آلمان گزارش دادهاند که خوردن شام دیرهنگام ممکن است توانایی بدن در پردازش گلوکز را مختل کند و خطر ابتلا به بیماریهای متابولیک را افزایش دهد.
مجله eBioMedicine گزارش میدهد که مطالعه انجام شده توسط دانشمندان موسسه تغذیه انسان آلمان شامل ۹۲ داوطلب از دوقلوهای تک تخمکی و دو تخمکی بود. در مرحله اول، دانشمندان دادههایی در مورد سلامت شرکتکنندگان جمعآوری کردند و طی پنج روز بعد، شرکتکنندگان خاطرات غذایی دقیقی را ثبت کردند که زمان دقیق هر وعده غذایی را ثبت میکرد. آنها همچنین تحت آزمایشهای متابولیکی، از جمله آزمایش تحمل گلوکز، قرار گرفتند.
محققان دریافتند که تجزیه و تحلیل زمان غذا خوردن نسبت به اصطلاح "میان خواب" - "نقطه" زمانی بین خواب و بیداری - نشان داد که هر چه شرکتکنندگان نسبت به این نشانگر بیولوژیکی دیرتر غذا بخورند، توانایی بدن آنها در پردازش گلوکز بدتر میشود.
محققان خاطرنشان میکنند که حتی پس از در نظر گرفتن عوامل دیگر - مانند سن، جنسیت، وزن بدن، رژیم غذایی، فعالیت بدنی و کرونوتایپ - مصرف وعدههای غذایی دیرهنگام از نظر آماری به طور قابل توجهی با اختلالات متابولیک مرتبط است. به گفته آنها، این وخامت با اختلاف بین زمان وعدههای غذایی و ساعت بیولوژیکی داخلی که متابولیسم را تنظیم میکند، مرتبط است.
محققان تأکید میکنند که دیر غذا خوردن فقط یک عادت بد نیست؛ بلکه یک عامل خطر بالقوه است. بنابراین، جلو انداختن زمان وعدههای غذایی ممکن است یک اقدام مهم برای جلوگیری از اختلالات متابولیسم گلوکز و دیابت نوع ۲ باشد.
منبع: gazeta.ru
12205572