علمی فناوری 08:40 - 21 تیر 1404
یک متخصص تغذیه با تأکید بر اهمیت مصرف صحیح و تدریجی مایعات خنک (نه یخ‌زده)، توصیه‌هایی برای تغذیه مناسب افراد گرمازده ارائه داد.

توصیه‌های تغذیه‌ای برای بهبود وضعیت افراد گرمازده

باشگاه خبرنگاران جوان - سیدعلی کشاورز، متخصص تغذیه با بیان اینکه نوشیدن مایعات در شرایط گرمازدگی امری ضروری است نیز گفت: مایعات مصرفی نباید بسیار سرد باشند و دمای مناسب برای مایعات خنک در حدود ۱۲ تا ۱۵ درجه سانتی‌گراد است.

به گفته کشاورز؛ مایعات بسیار سرد، مانند آب حدود ۴ درجه، می‌توانند موجب گرفتگی عضلات معده و ماندگاری طولانی‌تر آن در معده شوند که برای فرد گرمازده مطلوب نیست.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی استفاده از سرم‌های خوراکی یا نوشیدنی‌هایی که حاوی الکترولیت هستند، بسیار کمک‌کننده است و برای نمونه، می‌توان شربتی متشکل از آب، عسل، نعناع و عصاره‌های گیاهی تهیه کرد که ضمن تأمین آب، سدیم، پتاسیم و منیزیم بدن را نیز جبران کند.

کشاورز گفت: نباید تصور کنیم که صرفاً با نوشیدن حجم زیادی مایعات مشکل برطرف می‌شود و مایعات باید جرعه‌جرعه و تدریجی مصرف شوند؛ مثلاً در طول یک ساعت، ۲۵۰ تا ۵۰۰ سی‌سی مایعات به فرد داده شود تا بدن فرصت جذب و تنظیم تعادل مایعات را داشته باشد.

در موارد شدید، نیاز به مراقبت‌های پزشکی است

کشاورز افزود: در مواردی که فرد دچار گرمازدگی شدید شده و علائمی مانند کاهش سطح هوشیاری یا غش بروز می‌کند، بلافاصله باید در محیطی خنک یا سایه قرار بگیرد و لباس‌های اضافه از تن او خارج شود و بدن با پارچه‌ای نم‌دار و خنک به‌آرامی سرد شود. استفاده از یخ توصیه نمی‌شود.

نوشیدنی تقویتی خانگی برای شرایط بحرانی

وی ادامه داد: برای کمک به بازیابی الکترولیت‌های از دست رفته، می‌توان یک محلول خانگی تهیه کرد که شامل یک لیتر آب، یک قاشق غذاخوری عسل، یک قاشق چای‌خوری نمک و ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری آب کرفس باشد، این نوشیدنی طبیعی، علاوه بر سدیم و قند طبیعی، حاوی پتاسیم و منیزیم نیز هست که به بهبود وضعیت فرد کمک زیادی می‌کند.

نقش سبزی‌ها در بازسازی بدن پس از گرمازدگی

به گفته کشاورز، استفاده از آب سبزی‌های تازه مانند کرفس، جعفری یا نعناع در چنین نوشیدنی‌هایی، می‌تواند به‌طور مؤثری در بازیابی تعادل الکترولیتی و خنک‌سازی بدن مؤثر باشد.

منبع: مهر


12206220
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان پوست هوشمندی برای ربات‌ها ابداع کرده‌اند که حس لامسه، گرما و آسیب دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ترکیباتی طبیعی در برخی غذا‌های خوشمزه وجود دارد که فشار خون را کاهش داده و سلامت قلب را ارتقا می‌دهند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک پزشک خطرات سرد کردن بیش از حد خانه در هوای گرم برای سلامتی را توضیح داده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با هدف حمایت از شرکت‌های فناور و بهبود خدمات به زائران، فراخوان اربعین سازمان فناوری اطلاعات ایران تمدید شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: در سال گذشته ۱۹ هزار و ۹۷۲ نفر به بیماری تب مالت در کشور مبتلا شده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به همت ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو سه استاندارد جدید برای کنترل کیفیت و ایمنی نانومواد تدوین شد که بیش از پیش زمینه را برای تجاری‌سازی موفق‌تر این محصولات فراهم می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مطالعه‌ای جدید تأثیر اعتیاد به ویدیو‌های کوتاه را بر تصمیم‌گیری و فعالیت مغز آشکار کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پزشکیان، رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ماده واحده «الزام پشتیبانی از فعالیت­‌های علمی و تحقیقاتی اعضای هیأت علمی دانشگاه‌­ها و مراکز علمی و پژوهشی کشور» را برای اجرا ابلاغ کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان چینی در کشفیات اخیر خود به این نتیجه رسیدند که فلاونوئید‌های موجود در جوانه گندم می‌توانند گونه‌های مضر اکسیژن فعال را خنثی کنند، این اثر که بر روی مگس‌های میوه، آزمایش شده، طول عمر آنها را افزایش داده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیوه‌نامه نگهداشت و ارتقای نیرو‌های استعداد برتر و نخبه دستگاه‌های اجرایی به منظور برای فراهم کردن زمینه اثرگذاری بیشتر نخبگان در کشور، بر اساس بخشنامه سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است