علمی فناوری 11:19 - 21 تیر 1404
دانشمندان چینی در کشفیات اخیر خود به این نتیجه رسیدند که فلاونوئید‌های موجود در جوانه گندم می‌توانند گونه‌های مضر اکسیژن فعال را خنثی کنند، این اثر که بر روی مگس‌های میوه، آزمایش شده، طول عمر آنها را افزایش داده است.

اثبات خواص افزایش طول عمر و ضد پیری جوانه گندم

باشگاه خبرنگاران جوان - دانشمندان با مطالعه ۲۲۸ گونه مختلف گندم چینی مدرن کشف کرده‌اند که فلاونوئید‌های موجود در جوانه گندم می‌توانند گونه‌های مضر اکسیژن فعال (ROS) را خنثی کنند و طول عمر مگس‌های میوه را افزایش دهند؛ هر چند، این اثر به دوز مصرفی فلاونوئید و جنسیت مگس‌ها بستگی داشت.

طبق گزارش سای‌تک‌دیلی، فلاونوئید‌ها آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی هستند که به دلیل خواص سلامتی‌بخشی همچون کاهش التهاب، مبارزه با سرطان و محافظت از سیستم عصبی، شناخته می‌شوند. اگر چه این ترکیبات معمولاً در میوه‌ها و سبزیجات یافت می‌شوند، اما جوانه گندم به دلیل غلظت بالای فلاونوئیدها، کلروفیل و ویتامین‌ها، منبع سرشاری در این زمینه به شمار می‌رود. نتایج تحقیقات پیشین نشان داده‌اند که آب جوانه گندم می‌تواند عملکرد ایمنی را در بیماران سرطانی بهبود بخشد، التهاب را کاهش دهد و همچنین حافظه را در موش‌های مبتلا به فراموشی تقویت کند.

با وجود پتانسیل بالای جوانه گندم، تاکنون اطلاعات دقیقی در مورد تغییرات سطح فلاونوئید‌ها در بین انواع مختلف گندم وجود نداشته است و همین مساله، نیاز به ارزیابی دقیق‌تر ترکیبات فلاونوئیدی و فعالیت بیولوژیکی جوانه گندم را برجسته می‌کند، چه در زمینه حمایت از برنامه‌های اصلاح نژاد و چه برای توسعه غذا‌های فراسودمند با فواید سلامتی اثبات‌شده.

بر اساس یافته‌های جدید از یک مطالعه پیشگامانه در مطالعه‌ای که در ۲۳ ژوئیه ۲۰۲۴ در مجله Seed Biology منتشر شد، پژوهشگران به رهبری جین-یینگ گو از دانشگاه کشاورزی چین، روشی عملی برای افزایش سطح فلاونوئید‌ها در گندم معرفی کردند. با ترکیب انتخاب ارقام گندم با فلاونوئید بالا و تیمار با اسید جاسمونیک (JA)، این گروه تحقیقاتی، یک استراتژی امیدوارکننده برای افزایش ارزش غذایی و مکملی جوانه گندم ارائه دادند.

افزایش طول عمر مگس‌های میوه با مصرف فلاونوئید‌های جوانه گندم، وابستگی اثرات به دوز مصرفی و جنسیت مگس‌ها و پتانسیل جوانه گندم به عنوان یک ماده غذایی فراسودمند با خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدپیری، از نتایج این تحقیق است که گامی مهم در جهت بهینه‌سازی کشت گندم برای اهداف تغذیه‌ای و سلامتی محسوب می‌شود.

منبع: ایرنا


12206297
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت، بر لزوم مستندسازی دقیق وقایع اخیر برای جلوگیری از تحریف واقعیت ها، تاکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: ثبت نام دانش آموزان در مدارس امسال در ۵ روز اول هفته انجام می‌شود و تا اول شهریور به پایان می‌رسد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک دنباله‌دار مرموز قدیمی‌تر از خورشید در حال بازدید از منظومه شمسی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، از شناسایی مواردی از فرآورده‌های غیرمجاز خبر داد که پس از جمع‌آوری، با بسته‌بندی و برند جعلی دوباره وارد چرخه توزیع شده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان پوست هوشمندی برای ربات‌ها ابداع کرده‌اند که حس لامسه، گرما و آسیب دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ترکیباتی طبیعی در برخی غذا‌های خوشمزه وجود دارد که فشار خون را کاهش داده و سلامت قلب را ارتقا می‌دهند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک پزشک خطرات سرد کردن بیش از حد خانه در هوای گرم برای سلامتی را توضیح داده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با هدف حمایت از شرکت‌های فناور و بهبود خدمات به زائران، فراخوان اربعین سازمان فناوری اطلاعات ایران تمدید شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: در سال گذشته ۱۹ هزار و ۹۷۲ نفر به بیماری تب مالت در کشور مبتلا شده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به همت ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو سه استاندارد جدید برای کنترل کیفیت و ایمنی نانومواد تدوین شد که بیش از پیش زمینه را برای تجاری‌سازی موفق‌تر این محصولات فراهم می‌کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است