بین‌الملل 21:29 - 22 خرداد 1404
نتانیاهو خواستار مذاکره با دولت جدید سوریه با میانجیگری آمریکا برای توافق امنیتی است. این مذاکرات، با تماس‌های مخفی آغاز شده است.

نتانیاهو به دنبال مذاکره با دولت جدید سوریه با میانجیگری آمریکا

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - دو مقام صهیونیستی گفتند که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم تروریستی به تام باراک، سفیر آمریکا در آنکارا، اطلاع داده است که علاقه‌مند به مذاکره با دولت جدید سوریه تحت میانجیگری آمریکا است.

به گزارش خبرگزاری «آکسیوس»، به ادعای یک مقام ارشد صهیونیستی، نتانیاهو علاقه‌مند به مذاکره برای یک توافق امنیتی به‌روز شده و تلاش برای دستیابی به یک توافق صلح جامع است.

عادی سازی در پرتو تحولات منطقه‌ای

این اولین مذاکرات از این نوع بین اسرائیل و سوریه از سال ۲۰۱۱ خواهد بود و با توجه به تحولات اخیر، اهمیت ویژه‌ای خواهد یافت. این وب‌سایت آمریکایی می‌گوید: «با وجود نگرانی‌هایشان در مورد ابومحمد الجولانی، رئیس جمهور سوریه، مقامات اسرائیلی نیز تغییر شرایط را فرصتی برای دستیابی به موفقیت می‌دانند.»

آکسیوس توضیح داد که تغییر قابل توجه در نگرش آمریکا نسبت به دولت جدید سوریه منجر به تغییر تدریجی سیاست در رژیم تروریستی اسرائیل شده است.

آغاز تماس‌های غیرمستقیم و مستقیم

به گفته مقامات اسرائیلی، کابینه نتانیاهو ارتباط با دولت الجولانی را آغاز کرد، ابتدا به طور غیرمستقیم از طریق تبادل پیام از طریق اشخاص ثالث و سپس به طور مستقیم از طریق جلسات مخفی در کشور‌های ثالث مانند امارات  و جمهوری آذربایجان.

یک مقام ارشد صهیونیستی هفته گذشته به آکسیوس گفت که الجولانی بیش از آنچه رژیم تروریستی اسرائیل انتظار داشت، از آنها حمایت کرده و از دستورات آنکارا پیروی نمی‌کند. این مقام افزود: «برای ما بهتر است که دولت سوریه به آمریکا و عربستان سعودی نزدیک باشد.»

در پشت صحنه، باراک، فرستاده آمریکا به سوریه و از معتمدین قدیمی ترامپ، هفته گذشته از رژیم تروریستی اسرائیل بازدید کرد و با نتانیاهو و دیگر مقامات ارشد دیدار کرد.

صهیونیستی‌ها باراک را به منطقه مرزی با سوریه در بلندی‌های جولان و به سمت سوری جبل الشیخ، مکانی استراتژیک که ارتش اشغالگر رژیم تروریستی اسرائیل پس از سقوط اسد کنترل آن را به اشغال کردند، منتقل کردند.

یک هفته پیش، باراک از دمشق بازدید کرد، در آنجا با الجولانی ملاقات و اقامتگاه سفیر آمریکا در پایتخت سوریه را بازگشایی کرد. باراک در دمشق، مناقشه بین سوریه و رژیم تروریستی اسرائیل را «مشکلی قابل حل» توصیف و ادعا کرد که دو طرف باید «فقط با یک پیمان عدم تجاوز شروع کنند».

اهداف نتانیاهو از مذاکرات

یک مقام صهیونیستی گزارش داد که نتانیاهو به باراک اطلاع داده است که می‌خواهد از فرصت ایجاد شده پس از دیدار ترامپ و الجولانی برای آغاز مذاکرات با میانجیگری آمریکا با سوریه استفاده کند.

این مقام اظهار داشت که هدف نتانیاهو تلاش برای دستیابی به مجموعه‌ای از توافقات است که با یک توافق امنیتی به‌روز شده بر اساس توافق‌نامه‌ی خروج از درگیری ۱۹۷۴ با برخی اصلاحات آغاز می‌شود و با یک پیمان صلح بین دو طرف به پایان می‌رسد.

براساس گزارش آکسیوس نخست وزیر رژیم تروریستی اسرائیل معتقد است که تمایل الجولانی برای ایجاد روابط نزدیک با دولت ترامپ، یک فرصت دیپلماتیک را فراهم می‌کند. در همین راستا مقام صهیونیست گفت: «ما می‌خواهیم تلاش کنیم تا در اسرع وقت به سمت عادی‌سازی روابط با سوریه حرکت کنیم.»

نقش باراک در مذاکرات

به گفته این مقام، باراک به صهیونیست‌ها گفته است که الجولانی آماده مذاکره در مورد توافق‌های جدید با رژیم تروریستی اسرائیل است. با این وجود باراک و دفتر نتانیاهو از اظهار نظر در مورد این خبر خودداری کردند.

باراک پس از سفر به رژیم تروریستی اسرائیل، به واشنگتن سفر کرد و دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و مارکو روبیو، وزیر امور خارجه این کشور را در جریان این طرح قرار داد. او در توییتر نوشت: «می‌توانم به شما اطمینان دهم که دیدگاه رئیس جمهور و اجرای آن توسط وزیر امور خارجه نه تنها امیدوارکننده، بلکه قابل دستیابی است.»

در همین زمینه، یک مقام آمریکایی اظهار داشت که صهیونیست‌ها «خطوط قرمز» خود در مورد سوریه را به باراک ارائه کردند: «عدم وجود پایگاه‌های نظامی ترکیه در این کشور، عدم حضور مجدد ایران و حزب‌الله و غیرنظامی شدن جنوب سوریه».

یک مقام صهیونیستی گفت که سران رژیم به باراک اطلاع دادند که تا زمان امضای توافق جدیدی که شامل غیرنظامی شدن جنوب سوریه باشد، نیرو‌های خود را در سوریه حفظ خواهند کرد.

او افزود که تل‌آویو می‌خواهد یک توافق مرزی جدید در آینده با سوریه ایجاد کند و نیرو‌های آمریکایی را به نیرو‌های سازمان ملل که قبلاً در مرز مستقر بودند، اضافه کند.

آکسیوس در ادامه گفت: آنچه باید دید: یکی از بزرگترین علامت‌های سوال در هرگونه مذاکرات صلح آینده بین اسرائیل و سوریه، مسئله بلندی‌های جولان خواهد بود که اسرائیل در جنگ ۱۹۶۷ آن را اشغال کرد.

مسئله بلندی‌های جولان در مذاکرات

در هر دور از مذاکرات با رژیم تروریستی اسرائیل در طول سه دهه گذشته، حکومت اسد در ازای صلح، خواستار خروج کامل یا تقریبا کامل این رژیم از بلندی‌های جولان شده است.

ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود، بلندی‌های جولان را به عنوان بخشی از سرزمین‌های اشغال شده و متعلق اسرائیل به رسمیت شناخت و دولت بایدن این تصمیم را لغو نکرده است.

مقامات صهیونیستی معتقدند که دولت جدید سوریه موضوع بلندی‌های جولان را در هرگونه مذاکرات صلح آینده مطرح خواهد کرد، اما ممکن است در این مورد نسبت به حکومت اسد انعطاف‌پذیرتر باشد.

شایان ذکر است که پس از سرنگونی اسد، رژیم تروریستی اسرائیل با موجی از حملات هوایی به سوریه حمله کرد که به طور سیستماتیک آنچه را که از سیستم‌های هوایی، دریایی، پدافند هوایی و موشکی این کشور باقی مانده بود، نابود کرد.

رژیم ترویستی اسرائیل همچنین منطقه حائل بین دو سوریه و سرزمین‌های اشغالی در داخل سوریه را تحت اشغال خود درآورد. این درحالی است که رژیم عمیقا نگران دولت جدید سوریه تحت حمایت ترکیه بود و به دولت ترامپ فشار آورد تا در برخورد با آن محتاطانه عمل کند.

منبع: آر تی


12199950
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» کویت اعلام کرد برای افزایش امنیت ساحلی، تعدادی قایق بدون سرنشین یا شهپاد رونمایی کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» قیمت طلا و نقره روز سه‌شنبه با نزدیک شدن به مهلت توافق‌های تجاری با ایالات متحده، افزایش یافت.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» هکر‌های مرتبط با ایران تهدید به افشای ایمیل‌های بیشتری از حلقه دونالد ترامپ کرده‌اند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رسانه‌های محلی در ترکیه اعلام کردند بیش از ۱۲۰ عضو مخالف اردوغان در شهرداری ازمیر بازداشت شدند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» روسیه روز سه‌شنبه سفیر آذربایجان در مسکو را به وزارت امور خارجه این کشور احضار کرد. 
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» هشدار‌های رئیس ستاد کل اسرائیل در مورد تهدید اسرا در صورت گسترش جنگ، بن گویر و اسموتریچ را خشمگین می‌کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مردم استانبول در اعتراض به انتشار کاریکاتوری موهن از پیامبر اسلام (ص) به خیابان‌ها آمدند
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» علی رغم نیاز ایران به کسب حمایت نظامی از چین و روسیه، این کشورها محدودیت هایی در ارائه کمک‌های نظامی دارند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» بر اثر حمله یک مرد با سلاح سرد به شرکتی در آلمان ۴ تن زخمی شدند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سفارت افغانستان در آذربایجان از ازسرگیری صدور پاسپورت پس از ۴ سال وقفه خبر داده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است