علمی فناوری 07:30 - 14 تیر 1404
یک پژوهشگر حوزه کودک و نوجوان گفت: اثرات روانی و اجتماعی جنگ و بحران همچنان در میان کودکان و نوجوانان باقی است.

بررسی اثرات روانی جنگ بر نسل جوان

باشگاه خبرنگاران جوان؛ نرگس امام‌جمعه - زهرا محسنی، پژوهشگر حوزه کودک و نوجوان گفت: در حال حاضر شرایط زندگی به روال قبل از جنگ برگشته و اوضاع به ظاهر آرام است، اما اثرات روانی و ذهنی روز‌های پرتنش جنگ همچنان در میان کودکان و نوجوانان دیده می‌شود. 

این پژوهشگر حوزه کودک و نوجوان در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان این که کودکان و نوجوانان هنوز با ترس‌ها، اضطراب‌ها و نگرانی‌های ناشی از آن روز‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند؛ افزود: کودکان ترس خود را بیشتر در لحظه تجربه می‌کنند اما نوجوانان علاوه بر این، نگران آینده خود، مدرسه، کنکور و روابط دوستانه‌شان هستند. این گروه به مراتب آسیب‌پذیرترند و نیاز به مراقبت ویژه‌ای دارند.

زهرا محسنی ادامه داد: نوجوانان باید بتوانند این دوره را نه فقط به عنوان دورانی پر از ترس، بلکه به عنوان فرصتی برای رشد و یادگیری به یاد داشته باشند. ساختن روایت حول مفهوم وطن و هویت ملی می‌تواند به آنان کمک کند تا احساس تعلق و امید پیدا کنند.

این پژوهشگر حوزه کودک و نوجوان تصریح کرد: خانواده، مدرسه، رسانه و نهاد‌های فرهنگی نقش کلیدی در حمایت از کودکان و نوجوانان دارند. 

 محسنی گفت: خانواده‌ها باید با فرزندان خود درباره آنچه رخ داده گفت‌و‌گو کنند و به آنان کمک کنند تا معنایی مثبت از این تجربه بسازند. همچنین، حضور نهاد‌هایی مانند کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان می‌تواند در پرورش خلاقیت و توانمندی آنان بسیار مؤثر باشد.

این کارشناس اظهارکرد: مطالعه می‌تواند دریچه‌ای برای باز کردن ذهن نوجوانان باشد و به آنان کمک کند تا با چالش‌های روانی و اجتماعی پس از بحران بهتر کنار بیایند. خانواده‌ها و نهاد‌های فرهنگی باید زمینه را برای کتابخوانی و گفت‌و‌گو درباره تجربه‌های مشترک فراهم کنند.

 محسنی افزود: جنگ نشان داد که جامعه ایرانی هنوز قابلیت ساختن مسئله جمعی و همدلی ملی را دارد. این فرصتی است تا با تقویت هویت ملی و گفت‌وگوی سازنده، نوجوانان را به سمت آینده‌ای امیدوارکننده هدایت کنیم.


12204424
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» افراد با اهدای خون در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی در این کار خیر با هدف رفع نیاز بیماران مشارکت می‌کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان دریافته‌اند که مصرف بیش از حد لبنیات ممکن است باعث ایجاد اختلال در خواب و کابوس شبانه شود؛ زیرا نفخ یا درد معده در طول شب بر خواب‌های افراد تأثیر می‌گذارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: تعدادی از دانش‌آموزان در خرداد ماه موفق به کسب نمره قبولی نشده‌اند، در نتیجه بعد از اعلام نتیجه شهریور برای آنها فرم هدایت تحصیلی صادر می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، بر ضرورت ایجاد ذخایر راهبردی جدید و توسعه زیرساخت‌های فوریت‌های پزشکی تاکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک پژوهشگر حوزه کودک و نوجوان گفت: اثرات روانی و اجتماعی جنگ و بحران همچنان در میان کودکان و نوجوانان باقی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم‌در بازدید از مجتمع استادان سرو گفت: عزیزانی از هیئت علمی که منزلشان غیرقابل سکونت شده، دانشگاه مربوطه متعهد است اسکان آنان را تأمین کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش درباره تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم اطلاعیه‌ای صادر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مرکز سنجش، پذیرش و فارغ التحصیلی در خصوص نحوه و چگونگی برگزاری مصاحبه مجازی دوره دکتری تخصصی سال ۱۴۰۴ دانشگاه آزاد اسلامی اطلاعیه‌ای صادر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از آمادگی فرودگاه بین‌المللی پیام برای انجام پرواز‌های فوق‌العاده باری با هدف واردات دارو خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فراخوان سی‌ونهمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی و بیست‌وهفتمین جشنواره جوان خوارزمی که با هدف حمایت از نوآوری و تجلیل از استعداد‌های برتر علمی، برگزار می‌شود، اعلام شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است