علمی فناوری 11:17 - 10 تیر 1404
متخصص بهداشت مواد غذایی ضمن تاکید بر ضرورت رعایت اصول بهداشتی در تهیه و توزیع نذورات ایام محرم، مهم‌ترین عوامل پیشگیری از مسمومیت‌های غذایی را استفاده از مواد غذایی سالم، پرهیز از ظروف پلیمیری و پخت و توزیع سریع غذا دانست.

توصیه‌های بهداشتی مهم به عزاداران حسینی

باشگاه خبرنگاران جوان - مهدی طاهری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان،  اظهار کرد: استفاده از مواد غذایی سالم، اجتناب از ظروف پلیمیری و توزیع سریع غذا پس از پخت، سه عامل کلیدی در پیشگیری از مسمومیت‌های غذایی در ایام عزاداری است.

وی با اشاره به خطرات ظروف پلاستیکی گفت: توصیه می‌شود از استفاده از لیوان‌ها و ظروف پلیمیری به‌ویژه برای مایعات داغ پرهیز شود. بهتر است از لیوان‌های کاغذی استاندارد استفاده شود، زیرا مطالعات نشان داده‌اند که برخی مواد آزادشده از پلاستیک‌ها می‌توانند در عملکرد هورمونی بدن اختلال ایجاد کرده و احتمال بروز سرطان و مشکلات باروری را افزایش دهند.

این متخصص بهداشت مواد غذایی با تأکید بر اهمیت تهیه مواد غذایی از مراکز معتبر، افزود: در خرید روغن باید نه‌تنها به تاریخ انقضا، بلکه به تاریخ تولید نیز توجه ویژه‌ای داشت، همچنین یخ مورد استفاده در این مراسم باید بسته‌بندی‌شده و بهداشتی باشد.

 طاهری با اشاره به نگهداری غذا در شرایط مناسب، هشدار داد: غذا‌های نذری، به‌ویژه در حجم بالا، در صورت باقی ماندن در دمای محیط و به‌خصوص در هوای گرم، به‌سرعت مستعد رشد میکروب می‌شوند، این موضوع می‌تواند منجر به مسمومیت شدید غذایی شود؛ بنابراین باید غذا بلافاصله پس از پخت، بسته‌بندی و توزیع شود.

وی همچنین بر تفکیک وسایل مربوط به مواد خام و پخته تأکید کرد و گفت: ظروف مورد استفاده برای طبخ باید کاملاً شسته و ضدعفونی شوند و نباید از یک ابزار برای مواد خام و غذای پخته استفاده کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: غذا‌های پخته‌شده باید یا در دمای بالا (بیش از ۶۵ درجه سانتی‌گراد) نگهداری شوند یا در صورت سرد بودن، در دمای کمتر از ۵ درجه سانتی‌گراد قرار گیرند. نگهداری در فضای باز خطر فساد را به شدت افزایش می‌دهد.

طاهری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: آلودگی میکروبی یا شیمیایی در فرآیند طبخ می‌تواند پیامد‌هایی همچون اسهال، مسمومیت، بیماری‌های گوارشی و حتی ابتلا به هپاتیت را به دنبال داشته باشد؛ بنابراین رعایت بهداشت فردی، شست‌وشوی مکرر دست‌ها، ضدعفونی کردن تجهیزات و پخت کامل غذا، به‌ویژه در مناسبت‌های مذهبی، کاملاً ضروری است.

وی درباره مصرف کنسرو‌ها هشدار داد و گفت: کنسرو‌ها باید از مراکز معتبر تهیه شوند، دارای برچسب بهداشتی باشند و پیش از مصرف، به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آب جوش حرارت ببینند تا عوامل بیماری‌زایی مانند سم بوتولیسم از بین برود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در پایان بر اهمیت آب سالم در فرآیند آماده‌سازی غذا تأکید کرد و گفت: برای شست‌وشوی سبزیجات و مواد غذایی، باید از آب تصفیه‌شده و بهداشتی استفاده شود. همچنین گوشت مورد استفاده برای نذری‌ها باید صرفاً از کشتارگاه‌های رسمی و مجاز تهیه و از خرید محصولات فله‌ای و بدون برچسب به‌طور جدی خودداری شود.

منبع: وزارت بهداشت


12203474
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان سنجش آموزش کشور از تغییر زمان برگزاری آزمون معوق متقاضیان اخذ پروانه کارشناسی رسمی دادگستری قوه قضائیه سال ۱۴۰۴ خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تاریخ برگزاری سومین دوره برگزاری آزمون زبان MSRT به دلیل همزمانی با مرحله دوم کنکور سراسری دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی تغییر یافت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، سند ملی هوش مصنوعی به‌طور دوره‌ای بازنگری می‌شود تا به‌روزترین نیاز‌ها و چالش‌های حوزه هوش مصنوعی را پوشش دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» همه افراد نباید تمامی نوشیدنی‌های موجود در بازار را مصرف کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طبق اعلام سازمان سنجش زمان برگزاری آزمون صدور پروانه تاسیس دفتر خدمات الکترونیک قضایی سال ۱۴۰۴ تغییر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طبق اعلام سازمان سنجش زمان برگزاری سومین آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران سال ۱۴۰۴ تغییر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیر کل انتقال خون استان تهران از ابتدای امسال تا کنون ۱۰۲ هزار و ۸۱۷ واحد خون و فرآورده‌های خونی اهدا شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اداره کل امور شاهد و ایثارگران با صدور اطلاعیه‌ای از تمدید مهلت ثبت‌نام در پایه هفتم مدارس شاهد تا ۲۰ تیر خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در شرایط خاص تکنیک‌های ویژه‌ای برای مراقبت از قلب وجود دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: بیمارستان‌های «حضرت فاطمه زهرا (س)»، «شهید مطهری» و یکی از مراکز درمانی در رباط کریم به طور غیرمستقیم مورد حمله رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۲روزه قرار گرفت که بخشی از آنها تخریب شد ولی تلفاتی نداشتیم.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است