اسرائیل ثمره جنگافروزیهای خود را درو میکند؛ اختلاف شدید میان وزارتخانههای جنگ و دارایی

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - تنشها در درون نهادهای تصمیمگیری رژیم تروریستی اسرائیل، نه تنها در جبهههای متشنج، بلکه در درون خود نهادهای حاکم نیز در حال افزایش است.
در حالی که عملیاتهای مقاومت از صنعا، غزه و تهران شوک را در ارتش رژیم تروریستی اسرائیل عمیقتر کرده و ناامیدی را در میان شهرکنشینان میپراکند، اختلافات بین وزارتخانههای جنگ و دارایی این رژیم بر سر هزینه گزاف جنگ دوگانهای که صهیونیستها با ایران و نوار غزه در پیش گرفتهاند، در بحبوحه بحرانهای اقتصادی خفهکنندهای که فروپاشی داخلی را تسریع میکند، در حال افزایش است.
به گزارش رسانههای صهیونیستی، وزارت دارایی رژیم تروریستی اسرائیل هزینه کل این رویارویی را بیش از ۶۰ میلیارد شِکِل، معادل تقریباً ۱۸ میلیارد دلار، تخمین زده است که این دور از تجاوز را به یکی از پرهزینهترین جنگها در تاریخ این رژیم تبدیل میکند.
این ارقام باعث شده است که وزارت جنگ رژیم تروریستی اسرائیل خواستار اضافه شدن این مبلغ به بودجه ۲۰۲۵ شود، که در حال حاضر ۱۰۸ میلیارد شِکِل است، افزایشی بیش از ۵۰ درصد.
با این حال، این درخواستها وزارت دارایی را خشمگین کرد و آنها وزارت جنگ را به بزرگنمایی ارقام متهم کردند و هزینههای واقعی را تنها حدود ۹ میلیارد دلار تخمین زدند.
مقامات مالی معتقد بودند که وزارت جنگ با اجرای معاملات تسلیحاتی و گسترش میدانهای جنگی، از فضای تشدید تنش برای توجیه هزینههای برنامهریزی نشده سوءاستفاده میکند و سپس آنها را به عنوان یک عمل انجام شده برای مجبور کردن آنها به تصویب بعدی تحمیل میکند. این امر منجر به میلیاردها دلار افزایش بودجه شده است.
در بحبوحه این بحث داغ، گزارشی از بانک رژیم تروریستی اسرائیل منتشر شد که نشان میداد هزینه جنگ علیه غزه و لبنان، از آغاز آن در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا نوامبر ۲۰۲۴، از ۲۴۷ میلیارد شِکِل فراتر رفته است و با احتساب هزینههای غیرنظامی و لجستیکی، میتواند به ۲۷۰ میلیارد شِکِل برسد که یک افزایش بیسابقه است.
این بحران محدود به محاسبات نظامی نمانده است؛ بلکه زندگی شهرکنشینان صهیونیست را نیز به شدت تحت تأثیر قرار داده است. روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت تأیید کرد که موج جدیدی از افزایش قیمتها از سهشنبه، اعمال خواهد شد.
این گزارش تأیید کرد که ۵۲ درصد از صهیونیستها امسال از وخامت اوضاع مالی خود خبر دادهاند و تقریباً یک چهارم از جمعیت این رژیم (۲۵.۲ درصد) مجبور شدهاند برای تأمین هزینههای خود به حمایت خانواده، سازمانهای خیریه و کمکهای مالی از خارج از رژیم تروریستی اسرائیل تکیه کنند.
نظرسنجیها وسعت بحران را نشان میدهند. طبق گفته یک شرکت نظرسنجی صهیونیستی، بیش از ۹۵ درصد از شهرکنشینان افزایش شدید هزینههای زندگی را احساس میکنند، در حالی که بیش از ۳۰ درصد در حال بررسی ترک سرزمینهای اشغالی هستند که نشان دهنده نشانههای خطرناکی از شکاف در جبهه داخلی این رژیم است.
با افزایش هزینههای سنگین در سطح استراتژیک، رئیس مؤسسه صهیونیستی وایزمن اعلام کرد که بمباران اخیر ایران ۵۲ آزمایشگاه علمی و شش آزمایشگاه خدماتی را ویران کرده و به ۱۱۲ ساختمان آسیب رسانده است و خسارات را بیش از ۲ میلیارد شِکِل تخمین زده است. او خاطرنشان کرد که قیمت یکی از میکروسکوپهای نابود شده بیش از یک میلیون دلار است.
در بحبوحه این فاجعه اقتصادی و نظامی در هم تنیده، آمریکا برای نجات متحد فرسوده خود عجله دارد. در همین راستا پنتاگون موافقت کرده است که ۵۱۰ میلیون دلار مهمات به رژیم تروریستی اسرائیل تحویل دهد.
طبق گزارش وبسایت عبری «هاداشات هابزک»، این قرارداد شامل سیستمهای ناوبری پیشرفته برای بمبهای ۹۰۰ و ۲۰۰ کیلوگرمی است که نشاندهنده عجله آمریکا برای پر کردن شکاف کمبود تسلیحات ارتش اشغالگر صهیونیستی پس از ضرباتی است که متحمل شده است.
در نهایت، جنگ در غزه یا با ایران صرفا یک رویارویی نظامی نیست؛ بلکه یک فاجعه اقتصادی عمیق است که تهدیدی برای انفجار قریبالوقوع در درون رژیم صهیونیستی است. این امر شکنندگی اقتصاد آن را که زیر بار مقاومت دست و پا میزند، آشکار میکند و شکنندگی نهادهای آن را که در حال رد و بدل کردن اتهامات و غرق شدن در کسری مالی هستند که حتی معاملات کمکهای آمریکا نیز ممکن است آن را نجات ندهد، آشکار میکند.
سوال امروز این است: آیا این رژیم در میان این خونریزی پابرجا خواهد ماند؟ یا معادله گلوله و آتش تحمیل شده توسط مقاومت، زنگهای فروپاشی را از درون خود تلآویو به صدا در میآورد؟ یا اینکه ترامپ برای نجات نتانیاهوی جنایتکار و موجودیت رو به فروپاشیاش، در اعلام آتشبس در غزه و آغاز سازش با مقاومت عجله خواهد کرد؟!
منبع: المسیره
12203449