علمی فناوری 13:30 - 17 تیر 1404
دانشمندان هشدار داده‌اند که انتشار پلاسمای خورشیدی بزرگ می‌تواند بر زمین تأثیر بگذارد.

هشدار دانشنمدان در مورد انتشار پلاسمای خورشیدی بر زمین

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - کارشناسان موسسه تحقیقات فضایی آکادمی علوم روسیه هشدار داده‌اند که انتشار پلاسمای بزرگ ناشی از شراره خورشیدی اخیر می‌تواند بر زمین تأثیر بگذارد.

در گزارشی که توسط این موسسه در روز دوشنبه، ۷ ژوئیه منتشر شد، آمده است: "انتشار پلاسمایی که امروز صبح مشاهده کردیم، ممکن است بزرگترین و نیز تأثیرگذارترین مورد آن از ابتدای سال میلادی تا کنون باشد. امروز صبح، بین ساعت ۳:۰۰ تا ۷:۰۰، خورشید انتشار پلاسما را تقریباً یک میلیون کیلومتر به فضا پرتاب کرد و یک مارپیچ طوفان مانند از گاز‌های داغ تشکیل داد. "

این گزارش توضیح داده است که انتشار در سمت مرئی خورشید، درست در مقابل زمین مشاهده شده است، بنابراین ممکن است این پرتو‌های انتشار بتوانند به زمین برسند و بر مگنتوسفر سیاره ما تأثیر بگذارند.

شراره‌های خورشیدی بر اساس شدت اشعه ایکس ساطع شده از آنها به پنج دسته تقسیم می‌شوند که از خفیف‌ترین تا قوی‌ترین رتبه‌بندی شده‌اند: A، B، C، M و X. اگر شراره‌ای از دسته A۰.۰ (ملایم) باشد، قدرت تابش آن در مدار زمین ۱۰ نانووات بر متر مربع است و اگر از دسته B باشد، این قدرت ۱۰ برابر افزایش می‌یابد.

این شراره‌ها منجر به انتشار پلاسما و طوفان‌های مغناطیسی می‌شوند که بر زمین تأثیر می‌گذارند و باعث اختلال در سیستم‌های برق می‌شوند. طوفان‌های مغناطیسی قوی همچنین می‌توانند بر عملکرد سیستم‌های ارتباطی و ناوبری تأثیر بگذارند.

منبع: TASS


12205277
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» حمله به بیمارستان و آمبولانس خلاف قوانین بین المللی و به نوعی جنابت جنگی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رویداد انتقال تجربه صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان، با عنوان «فرصت فردا»، روز جمعه ۲۹ تیرماه ۱۴۰۴ در نمایشگاه بین‌المللی تهران و در خانه نوآوری و فناوری تهران برگزار می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در پژوهشی مشترک میان بانک میکروارگانیسم‌های مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران و دانشکده زیستی دانشگاه شهید بهشتی، محققان موفق به تعیین پروفایل میکربی قابل کشت از نمونه‌های بیوپسی بیماران مبتلا به گاستریت و آتروفی معده شدند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک لیزر پشه‌کش چینی به سبک سامانه‌های دفاع موشکی قادر است تا ۳۰ حشره را در ثانیه بکشد. این سلاح لیزری از یک ماژول تشخیص و فاصله‌یابی نوری (LiDAR) برای تعیین موقعیت استفاده می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که عواملی، چون عادات غذایی، حساسیت‌های فردی به برخی مواد خوراکی و زمان خوردن غذا می‌توانند در کیفیت خواب شبانه و حتی کابوس دیدن نقش داشته باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان هشدار داده‌اند که انتشار پلاسمای خورشیدی بزرگ می‌تواند بر زمین تأثیر بگذارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان با استفاده از نانو ذرات نقره زیستی و نانوامولسیون روغن سیر توانسته‌اند آفت خطرناک ریشه بادمجان را مهار کرده و عملکرد گیاه را تا ۸۶ درصد افزایش دهند. این راهکار‌های طبیعی، جایگزینی ایمن و دوست‌دار محیط‌زیست برای سموم شیمیایی به شما...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه بسیاری از ترکیبات موجود در ریزگرد‌ها می‌توانند سرطان‌زا بوده و موجب تشدید بیماری‌های مزمن نظیر آلرژی‌های تنفسی، عفونت‌های تنفسی و بیماری‌های قلبی شوند، چند توصیه تغذیه‌ای برای کاهش آسیب...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان بررسی کردند که چگونه ایموجی‌ها، مانند شکلک‌ها و قلب‌ها، هنگام تعامل با افراد، بر آنها تأثیر می‌گذارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته متخصص طب سنتی بوخور نعنا برای کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا مناسب است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است