علمی فناوری 11:50 - 02 خرداد 1404
استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به نقش سلول‌های بنیادی در بازسازی مفاصل زانو، گفت: درمان واقعی با سلول‌های بنیادی، فرآیندی بسیار تخصصی و پرهزینه است به نحوی که بسیاری از درمان‌های آرتروز زانو که این روز‌ها تحت عنوان «سلول بنیادی» تبلیغ می‌شود، فاقد هرگونه مجوز علمی، معیار‌های استاندارد و بی ارتباط با سلول‌درمانی است.

«درمان آرتروز با سلول‌های بنیادی» تخصصی و پر هزینه است/ فریب تبلیغات را نخورید

باشگاه خبرنگاران جوان - دکتر مصطفی شاهرضایی استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: هیچ یک از این مباحث و تبلیغات منتشره در فضای مجازی و حقیقی ارتباطی با سلول بنیادی ندارد و تاکید می‌شود افراد مبتلا به این بیماری (آرتروز زانو) فریب این تبلیغات واهی را نخورند.

وی تاکید کرد: افراد مبتلا به بیماری‌های مرتبط با زانو کاملا هوشیار باشند که فریب این تبلیغات و مراکز معرفی شده در آن را نخورند چراکه با تزریق دارو در این قبیل مراکز، روند تخریب مفصل متوقف و درمان نخواهد شد.

این پزشک متخصص و جراح زانو اظهار کرد: آرتروز زانو یک بیماری است که ابتدا با تخریب تدریجی غضروف مفصل آغاز شده و در ادامه فرد مبتلا با درد، تورم، محدودیت حرکتی و در نهایت ناتوانی جدی مواجه می‌شود.

دکتر شاهرضایی با اشاره به اینکه بیماری آرتروز در چهار درجه طبقه‌بندی می‌شود، گفت: درجه ۱ تا ۲ آن خفیف تا متوسط است و غضروف هنوز به‌طور کامل از بین نرفت است و فرد بیمار با انجام فعالیت، دچار درد می‌شود.

به گفته وی، درجه سوم (پیشرفته) این بیماری با نازک شدن شدید غضروف و تماس استخوان‌ها با یکدیگر همراه است و آرتروز درجه ۴ (شدید) هم به واقع تحلیل کامل غضروف، درد دائم و ناتوانی در حرکت است که تنها راه درمان موثر در این مرحله، عمل جراحی برای تعویض مفصل زانو است.

وی با بیان اینکه سلول‌های بنیادی توانایی تبدیل به انواع بافت‌ها از جمله غضروف را دارند، اظهار کرد: در این روش درمانی این سلول‌ها از مغز استخوان یا بافت چربی بیمار استخراج و در شرایط آزمایشگاهی فرآوری و به مفصل تزریق و باعث کاهش التهاب، تحریک بازسازی نسبی بافت غضروفی و کاهش روند پیشرفت آرتروز می‌شود.

درمان‌های کم‌تهاجمی پیش از تعویض مفصل

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه پیش از رسیدن به مرحله تعویض مفصل، بیمارانی که در مراحل متوسط آرتروز قرار دارند، می‌توانند از روش‌های مختلف غیرجراحی و کم‌تهاجمی استفاده کنند، گفت: همه این روش‌ها نیازمند تشخیص دقیق توسط متخصص ارتوپدی است و هیچ درمانی نباید صرفاً با تکیه بر تبلیغات در فضای مجازی انتخاب شود.

این جراح زانو تصریح کرد: سلول‌درمانی در ارتوپدی، گرچه افقی نو در پزشکی بازساختی محسوب می‌شود، اما هنوز راهی پرچالش و گران‌قیمت است و مردم نباید با فریب واژه‌های تبلیغاتی، خود را دچار مشکلات جدی کنند.

دکتر شاهرضایی خاطرنشان کرد: تزریقی که در شرایط غیرعلمی و بدور از محیط‌های استاندارد و آزمایشگاهی، بدون حضور تیم علمی انجام شود، به هیچ عنوان سلول بنیادی نیست و به طور قطع خطرات جدی به دنبال دارد.

به گفته این استاد دانشگاه، مشورت با متخصص زانو، بررسی مرحله آرتروز و انتخاب روش درمانی مناسب، راهکار مناسب و درمان طلایی برای رفع درد مزمن زانو و درمان این بیماری آرتروز است.

آرتروز یک بیماری تخریبی پیش رونده در غضروف مفاصل است که با تحلیل غضروف مفصلی و درگیری استخوان زیر غضروفی موجب التهاب بافت‌های اطراف می‌شود.


12192700
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس صندوق رفاه دانشجویان گفت: از ابتدای هفته آینده ثبت‌نام وام‌های دانشجویی در سه بخش تحصیلی، ودیعه مسکن و ضروری آغاز خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان کشورمان برای نخستین بار در ایران و دومین بار در جهان، موفق به ساخت داروی دانش‌بنیان اورلیژن، برای درمان بیماری آتروفی نخاعی عضلانی (SMA) شدند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیوه نامه اجرایی بسته تربیت و یادگیری «از ایرانمان دفاع می‌کنیم» به عنوان بسته مکمل فعالیت‌های کلاسی برای دانش آموزان دوره‌های دوم ابتدایی و متوسطه اول و دوم و بسته محصولات و راهنمای فعالیت مدرسه‌ای «ایرانمون» با امضای وزیر آموزش و پرورش اب...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: فردا، آخرین مهلت ثبت نام در آزمون دکتری تخصص نیمه متمرکز سال ۱۴۰۵ است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: توسعه اقتصاد دیجیتال بدون بازنگری در رویکرد‌های سنتی و تصمیم‌سازی‌های دولتی ممکن نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کاظمی گفت: در حالی که توزیع شیر را طبق توافق‌نامه در سه استان شروع کردیم، اما افزایش قیمت نهاده‌ها برایمان چالش به وجود آورد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان در مورد یک فاجعه اقلیمی بر اثر فروپاشی قطب جنوب در آینده هشدار داده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت واتس آپ پس از مدت‌ها برنامه خود برای اپل واچ را عرضه کرد و اکنون بدون نیاز به گوشی می‌توان از این برنامه استفاده کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان قدرتمندترین شراره کیهانی ثبت شده تاکنون را شناسایی کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مطالعات نشان می‌دهد استفاده از تنها یک هدفون هنگام گوش دادن، برای شنوایی بسیار مضر است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است