سیاسی 08:43 - 15 مهر 1404
کاضمی در مجلس اظهار کرد: افت تحصیلی یک پدیده زمان‌بر است و نه پدیده‌ای نقطه‌ای و مقطعی نیست.  

افت تحصیلی یک پدیده زمان‌بر است و نه پدیده‌ای مقطعی/ شکاف برنامه درسی با نیاز‌های زمانه از دلایل افت تحصیلی دانش‌آموزان است

باشگاه خبرنگاران جوان علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۵ مهر) در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای پاسخ به سوال محمدرضا صباغیان نماینده محترم مهریز، بافق و ابرکوه از وزیر آموزش و پرورش و ۵۳ نفر از نمایندگان مبنی براینکه چرا وضعیت علمی دانش‌آموزان کشور با افت شدید مواجه است و میانگین امتحانات کل کشور در سه رشته ۱۰ بوده است، علت این وضعیت چیست؟،گفت: لازم است در خصوص این موضوع در سه بخش مطالب را بگویم که بخش اول آمار و اطلاعات، دوم دلایل افت تحصیلی و سوم برنامه‌های آموزش و پرورش برای افزایش سطح آموزش است.

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: در حوزه آموزش عمومی باید میانگین نمرات آزمون‌های نهایی و کل یک دوره تحصیلی براساس جدول ۲۰ برنامه هفتم را مدنظر داشته باشیم. مار‌ها می‌گوید میانگین نمرات ۱۲ نظری سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ حدود ۵۸ درصد افزایش داشته است. سوال نماینده محترم یک ماه پس از انتصاب بنده در وزارت مطرح شده است. 

کاظمی اضافه کرد: میانیگین نمرات پایه ۱۱ نظری در سال ۱۴۰۴ نسبت به سال ۱۴۰۳، ۶ درصد افزایش داشته و کل دوره دوم نظری در سال ۱۴۰۴ نسبت به ۱۴۰۳ که تکلیف جدول ۲۰ برنامه هفتم ارتقا داشته است.

وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: در امتحانات نهایی پایه دوازهم من‌جمله تعطیلی‌های ناخواسته مثل آلودگی هوا باعث افت تحصیلی به میزان ۴۳/۳ درصد شده است.

کاظمی تاکید کرد: افت تحصیلی یک پدیده زمان‌بر است و نه پدیده‌ای نقطه‌ای و مقطعی و ریشه این پدیده در چهار لایه است که یک بخش، سیاستگذاری کلان کشور و شکاف برنامه درسی با نیاز زمانه است. 

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: تعطیلی یک ماهه به دلیل آلودگی هوا و ناترازی انرژی و برگزاری کنکور در دو نوبت در افت تحصیلی تاثیرگذار بوده است.

عضو هیئت دولت گفت: شکاف برنامه درسی با نیاز‌های زمانه یکی از دلایل افت است؛ برنامه درسی کنونی مبتنی بر محفوظات دور از نیاز‌های واقعی بازار کار و مهارت‌های زندگی در قرن ۲۱ است که این امر منجر به کاهش انگیزه درونی دانش آموزان می‌شود.

کاظمی اضافه کرد: حجم بالای کتاب‌های درسی و سایه سنگین کنکور در دوره دوم متوسطه و همین‌طور پوشش کم تربیت دوران پیش دبستانی ۱ و ۲ از دیگر عوامل افت است.

وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: تعطیلی ۲۴ روز مفید یعنی یک ماه کامل به دلیل آلودگی هوا و ناترازی انرژی که خارج از اختیارات آموزش و پرورش بوده است و برگزاری آزمون سراسری در دو نوبت باعث عدم تمرکز جدی دانش آموزان پایه دوازدهم بر مطالب و مفاهیم کتاب‌های درسی شد.

در حال تکمیل...


12232385
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس می‌گوید حدود ۱۰ درصد بودجه کل کشور به آموزش و پرورش اختصاص دارد، اما این میزان باید حداقل ۱۵ درصد باشد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی دولت ایران گفت تهران از هر گام یا ابتکاری که بتواند به توقف فوری نسل‌کشی در غزه منجر شود، حمایت خواهد کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رهبر معظم انقلاب در واکنش به آتش‌بس غزه نوشت: آغاز آتش‌بس در غزه ممکن است پشت صحنه پایان آتش‌بس در جای دیگری باشد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص تلاش‌ها برای توقف نسل‌کشی در غزه، بیانیه‌ای صادر کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دفتر رئیس‌جمهور با تاکید بر اهمیت اقامه نماز، آن را فراتر از انجام فریضه‌ای فردی دانست.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» دورکردن فضای اقتصادی از پول‌شویی و بازار‌های غیررسمی و زیرزمینی کمک خواهد کرد؛ همچنین امتیاز مثبتی در گزارش‌های بین‌المللی برای سرمایه‌گذاران خارجی است مبنی بر اینکه پایه‌های اقتصادی بسیار خوبی در کشور ما وجود دارد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» مقام معظم رهبری در خصوص سی و دومین اجلاس سراسری نماز پیامی را منتشر کردند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی درباره نحوه برگزاری انتخابات شوراها به‌صورت تناسبی در تهران توضیح داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» روزنامه‌های امروز به موضوعاتی نظیر زمزمه‌های مذاکره، دومینوی استیضاح‌های سیاسی، معمای تعلیق کالابرگ و مقاومت در شرم‌الشیخ پرداخته‌اند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه در جلسه امروز هیات دولت گزارشی از فعالیت‌های ستاد دیپلماسی استانی و تعاملات استان‌های مرزی با همسایگان ارائه کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است