علمی فناوری 23:47 - 10 تیر 1404
پدیده عدم درک خواب می‌تواند همراه با بی‌خوابی مزمن فرد را دچار تصور اشتباه از خواب کند، اما راهکار‌هایی برای این اختلال وجود دارد.

چرا با وجود خوابیدن احساس می‌کنیم خواب کافی نداشته‌ایم؟

 باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه کربلایی- خواب سالم یکی از اساسی‌ترین نیاز‌های بدن برای حفظ سلامتی جسمی و روانی است. خواب کافی و باکیفیت به بدن کمک می‌کند تا انرژی لازم برای فعالیت‌های روزمره را بازیابی کرده، عملکرد مغز را بهبود بخشد و سیستم ایمنی را تقویت کند. همچنین، خواب منظم تاثیر مستقیمی بر سلامت قلب، کاهش استرس و تثبیت احساسات دارد.

کمبود خواب یا اختلال در آن می‌تواند منجر به کاهش تمرکز، افزایش خطر بیماری‌های مزمن مانند دیابت و فشار خون، و حتی اختلالات روانی شود. به همین دلیل، رعایت الگو‌های منظم خواب و ایجاد محیطی آرام برای خوابیدن از اهمیت بسیاری برخوردار است. این درحالی است که امروزه شاهد آن هستیم که خود یا اطرافیانمان از خواب ناکافی و نامنظم رنج می‌بریم.

به گفته یک متخصص روسی، این اختلال خواب می‌تواند ناشی از عدم درک خواب باشد.

دکتر داریا لبدوا، پزشک متخصص خواب و غدد درون‌ریز بیمارستانی در روسیه، در این باره به یک نشریه روسی توضیح داد: «از نوعی اختلال به نام «پدیده عدم درک خواب» پرده برداشت. به گفته او، این وضعیت پاتولوژیک باعث می‌شود فرد تصور کند برای روزها، هفته‌ها یا حتی ماه‌ها اصلاً نخوابیده است، در حالی که در واقع ساعت‌هایی از شب را در خواب گذرانده است.

این پدیده، اغلب همراه با بی‌خوابی مزمن بروز می‌کند و با خواب‌های تکه‌تکه و لحظات بیداری همراه است. فرد این لحظات را به خاطر می‌سپارد و خواب خود را کامل نمی‌پندارد. دکتر لبدوا توضیح می‌دهد که چنین افرادی معمولاً صبح‌ها با نگرانی بیان می‌کنند که "تمام شب بیدار بوده‌اند"، اما شواهد اطرافیان خلاف این را نشان می‌دهد.

او تاکید می‌کند که برای تشخیص این اختلال، انجام آزمایش‌هایی مانند پلی‌سومنوگرافی ضروری است. این مطالعات به بیماران نشان می‌دهد که برخلاف تصورشان، در طول شب چندین ساعت خوابیده‌اند. آگاهی از این موضوع می‌تواند به کاهش اضطراب، بازگشت اعتماد به توانایی خوابیدن و بهبود کیفیت خواب کمک کند.

دکتر لبدوا راهکار‌هایی مانند پرهیز از استفاده از تلفن همراه در شب، نوشتن دفترچه خواب برای تحلیل الگو‌های خواب و پذیرش طبیعی بودن شب‌های بی‌خوابی را پیشنهاد می‌کند. او تاکید می‌کند که تلاش برای کنترل فرآیند خواب اغلب به نتایج معکوس منجر می‌شود.

منبع: gazeta.ru


12203673
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از جریان داشتن برنامه‌ریزی‌های گسترده و دقیق در حوزه امنیت سایبری خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» حسین سیمایی صراف گفت: ایران به تقویت رشته‌های حساس علمی ادامه خواهد داد و با بورس کردن دانشجویان در این رشته‌ها، رشد علمی کشور را تسریع خواهد کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پدیده عدم درک خواب می‌تواند همراه با بی‌خوابی مزمن فرد را دچار تصور اشتباه از خواب کند، اما راهکار‌هایی برای این اختلال وجود دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به لطف نظریه انیشتین، سیاره‌ای نادر در لبه کهکشان ما کشف شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تیمی از فیزیکدانان یکی از ویرانگرترین سناریو‌های پایان جهان تاکنون را آشکار کرده‌اند: دکمه خود تخریبی جهان، به نام «زوال خلاء کاذب».
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک پزشک در مورد آسیب‌های دستگاه‌های الکترونیکی توضیح داده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تزریق‌های لاغری به طور گسترده برای درمان چاقی و بهبود سلامت کلی استفاده می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رمز‌های عبور یکی از مهم‌ترین راه‌های محافظت از حساب‌های آنلاین، از جمله حساب‌های ایمیل و رسانه‌های اجتماعی هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان سنجش آموزش کشور از تغییر زمان برگزاری آزمون معوق متقاضیان اخذ پروانه کارشناسی رسمی دادگستری قوه قضائیه سال ۱۴۰۴ خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تاریخ برگزاری سومین دوره برگزاری آزمون زبان MSRT به دلیل همزمانی با مرحله دوم کنکور سراسری دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی تغییر یافت.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است