بین‌الملل 10:16 - 24 آبان 1404
مجله اکونومیست در گزارشی هشدار داده که نوار غزه با بیش از ۷۰۰۰ تن مهمات عمل‌نکرده، ممکن است بزرگ‌ترین ذخیره بمب‌های منفجرنشده در میان مناطق درگیری جهان را در خود جای داده باشد.

اکونومیست: غزه به بزرگ‌ترین انبار مهمات عمل‌نکرده جهان تبدیل شده است

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - مجله اکونومیست در گزارشی هشدار داده است که نوار غزه ممکن است بزرگ‌ترین ذخیره بمب‌ها و مهمات عمل‌نکرده را در میان تمام مناطق درگیری جهان در خود جای داده باشد. این مسئله خطری طولانی‌مدت برای ساکنان این منطقه ایجاد کرده است که حتی پس از پایان درگیری نیز جان غیرنظامیان را تهدید کرده و موجب معلولیت آنان خواهد شد.

بر اساس این گزارش، بخش عمده‌ای از این خطر به صورت پنهان و در زیر آوار‌ها نهفته است. دلیل این امر استفاده ارتش رژیم صهیونیستی از بمب‌های مجهز به مکانیزم انفجار تأخیری است که برای انفجار درون سازه‌ها یا زیرزمین‌ها طراحی شده‌اند. یکی از نمونه‌های تلخ این وضعیت، ماجرای دو کودک به نام‌های نبیله الشرباصی و برادرش است که یک بمب عمل‌نکرده را با اسباب‌بازی اشتباه گرفته و با آن بازی می‌کردند.

آمار‌های سازمان ملل متحد نشان می‌دهد که تاکنون دست‌کم ۵۳ نفر در نتیجه انفجار بقایای بمب‌های باقی‌مانده از جنگ دو ساله غزه کشته یا زخمی شده‌اند. با این حال، سازمان‌های امدادی بر این باورند که آمار واقعی قربانیان بسیار بیشتر از این رقم است.

بر اساس برآورد‌های موجود، حجم مهمات عمل‌نکرده در غزه از هفت هزار تن فراتر رفته و حدود چهل درصد از محله‌های مسکونی این منطقه با این تهدید آلوده شده‌اند. بیش از سه هزار تن از این مهمات در مناطق بیت‌حانون، بیت‌لاهیا و جبالیا متمرکز شده است.

کارشناسان بر این باورند که پاک‌سازی کامل این حجم عظیم از بقایای جنگی در شرایط فعلی ممکن است بین بیست تا سی سال به طول بینجامد، مگر اینکه یک مداخله مهندسی گسترده و سریع در سطح بین‌المللی صورت پذیرد. نیک اور، کارشناس مواد منفجره در سازمان «انسانیت و مشارکت»، در این زمینه توضیح می‌دهد: «پاک‌سازی کامل آوار‌ها هرگز امکان‌پذیر نخواهد بود، چرا که بخش عمده‌ای از این مهمات در زیر زمین دفن شده است. نسل‌های آینده نیز با این تهدید رو‌به‌رو خواهند بود.» وی وضعیت کنونی غزه را با مناطقی در بریتانیا پس از جنگ جهانی دوم مقایسه کرده است.

این گزارش همچنین خاطرنشان می‌سازد که سازمان ملل متحد حتی پس از سال‌ها هنوز برای پاک‌سازی شهر موصل که هدف حملات گسترده ائتلاف به رهبری آمریکا قرار داشت، با دشواری‌های فراوانی رو‌به‌رو است. در حالی که شدت بمباران غزه بسیار بیشتر از موصل بوده و همین امر خطرات عملیات پاک‌سازی را دوچندان می‌کند.

در همین حال، دولت انگلیس وعده اختصاص چهار میلیون پوند برای عملیات پاک‌سازی مین در غزه را داده است. با این حال، مجله اکونومیست تأکید می‌کند که مانع اصلی در این راه، محدودیت‌های اعمال شده از سوی رژیم صهیونیستی بر ورود کارشناسان و تجهیزات تخصصی است. علاوه بر این، بسیاری از وسایل مورد نیاز در فهرست اقلام «با کاربرد دوگانه» قرار دارند که ورود آنها توسط اسرائیل ممنوع شده است. این محدودیت‌ها نیرو‌های خنثی‌سازی را وادار کرده تا از راه‌حل‌های جایگزین استفاده کنند، از جمله پر کردن کیسه‌های مواد غذایی با شن برای ایجاد سد‌های محافظ.

این گزارش در پایان تأکید می‌کند که وضعیت غزه حتی در صورت وجود تجهیزات مناسب نیز فوق‌العاده پیچیده است. برخلاف موصل، در غزه امکان تخلیه کامل غیرنظامیان وجود ندارد و با تخریب گسترده‌ای که در بخش بزرگی از این نوار رخ داده، هیچ نقطه امنی برای انتقال مردم باقی نمانده است.

منبع: اکونومیست


12242488
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مسئول سیاست‌گذاری حزب حاکم ژاپن با ابراز امیدواری برای تثبیت روابط با چین، گفت توکیو به دنبال ساخت روابط سازنده و باثبات با پکن است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» شورای امنیت سازمان ملل روز دوشنبه تشکیل جلسه خواهد داد تا درباره پیش‌نویس طرح صلح ایالات متحده برای غزه تصمیم‌گیری کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» محمد یوسف جهانگیر،کاپیتان تیم ملی موی‌تای افغانستان، با شکست حریف ترکیه‌ای خود در فینال وزن منفی ۷۵ کیلوگرم، نخستین مدال طلای تاریخ افغانستان را در بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی به دست آورد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یک هیأت بلندپایه متشکل از مقام‌های ارشد وزارت خارجه و نهادهای امنیتی تاجیکستان، امروز شنبه با هدف تقویت مناسبات سیاسی، اقتصادی و امنیتی با طالبان وارد کابل شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی طالبان با محکومیت حملات رژیم صهیونیستی به غزه، اسرائیل را مسئول جنایات گسترده علیه غیرنظامیان خواند و خواستار توقف پرواز پهپادهای آمریکایی در آسمان افغانستان شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور ونزوئلا، در شرایطی خواستار صلح با ایالات متحده شد که تنش‌ها بین دو کشور در پی افزایش حضور نظامی آمریکا در کارائیب و شایعات مداخله نظامی در حال افزایش است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مجله اکونومیست در گزارشی هشدار داده که نوار غزه با بیش از ۷۰۰۰ تن مهمات عمل‌نکرده، ممکن است بزرگ‌ترین ذخیره بمب‌های منفجرنشده در میان مناطق درگیری جهان را در خود جای داده باشد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر جنگ آمریکا، عملیات جدید «نیزه جنوبی» علیه قاچاق مواد مخدر را با حملات اتمی به تأسیسات هسته‌ای ایران و حملات به انصارالله یمن مقایسه و ادعا کرد آمریکا از طریق «صلح مبتنی بر قدرت» عمل می‌کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مردم عراق، که تجربه اشغال کشورشان توسط آمریکایی‌ها از سال ۲۰۰۳ و سپس خاطره تلخ داعش را در اذهان خود دارند، گروه‌های مقاومت شیعی را از منظر ملی و نه حزبی می‌بینندکه نه تنها برای حفظ تمامیت ارضی بلکه برای حفظ اقتدار منطقه‌ای عراق الزامیند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» فرماندهی جنوبی ایالات متحده (سوتکام) از انجام حمله مرگبار به یک شناور حامل مواد مخدر در دریای کارائیب خبر داد که در جریان آن چهار نفر کشته شدند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است