سیاسی 15:31 - 17 تیر 1404
سفیر جمهوری اسلامی ایران در لاهه تاکید کرد: ایران همواره طرفدار ثبات، گفت‌و‌گو و راه‌حل‌های سیاسی در منطقه بوده و خواهد بود، اما در برابر هرگونه تهدید علیه امنیت و حاکمیت خود، قاطعانه، منطقی و در چارچوب حقوق بین‌الملل عمل خواهد کرد.

سفیر ایران در لاهه: در برابر هرگونه تهدید، قاطعانه عمل خواهیم کرد

باشگاه خبرنگاران جوان - «هادی فرجوند»، سفیر جمهوری اسلامی ایران در هلند، با خبرنگار رسانه پخش عمومی هلندی Ongehodrd درباره آخرین تحولات منطقه غرب آسیا و تجاوز رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا به جمهوری اسلامی ایران گفت‌و‌گو کرد.

سفیر ایران در این گفت‌و‌گو، ضمن محکومیت قاطع این تجاوز آشکار، تأکید کرد که اقدام دفاعی جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به حملات صورت‌گرفته، بر اساس ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در چارچوب اصل دفاع مشروع (self-defense) انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد که جمهوری اسلامی ایران در برابر هرگونه تهدید علیه تمامیت ارضی و امنیت ملی خود، حق پاسخ متقابل در چارچوب حقوق بین‌الملل را محفوظ می‌داند.

این دیپلمات کشورمان در ادامه با اشاره به جایگاه اخلاقی و حقوقی جمهوری اسلامی ایران، تصریح کرد: «بر اساس آموزه‌های دین مبین اسلام، فتوای صریح مقام معظم رهبری و محاسبات عقلانی مرتبط با منافع ملی، جمهوری اسلامی ایران هرگونه تولید و استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی را کاملاً مردود می‌داند و آن را مغایر با اصول انسانی، اخلاقی و دینی خود تلقی می‌کند».

سفیر ایران در لاهه افزود: «برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران همواره صلح‌آمیز بوده و بنا بر گزارش‌های مکرر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هیچ‌گونه انحرافی به سوی اهداف نظامی در آن مشاهده نشده است؛ بنابراین بهانه‌های مطرح‌شده از سوی رژیم صهیونیستی و آمریکا برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران، فاقد هرگونه مبنای حقوقی و مشروعیت بین‌المللی است».

فرجوند همچنین حملات رژیم صهیونیستی را که در میانه یک روند گفت‌و‌گو‌های دیپلماتیک صورت گرفته است، خیانت به دیپلماسی دانست و آن را نشانه‌ای روشن از عدم جدیت ایالات متحده آمریکا در مسیر گفت‌و‌گو و مذاکره ارزیابی کرد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سوال خبرنگار درباره موضع دولت هلند، با اشاره به میزبانی این کشور از ۲ نهاد مهم بین‌المللی یعنی دیوان بین‌المللی کیفری (ICC) و دیوان دادگستری بین‌المللی (ICJ) و شهرت آن به‌عنوان «پایتخت حقوقی جهان» گفت: «انتظار می‌رفت که هلند نسبت به این تجاوز و نقض آشکار قوانین بین‌المللی، واکنش متناسب و محکومیت صریحی ابراز می‌داشت».

منبع:اینسا


12205321
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مومنی شبکه‌های معاند که نه طرفدار مردم افغانستان و نه ایران هستند، در حال دامن زدن به التهابات هستند، ولی ما خروج اتباع را در روندی منطقی انجام می‌دهیم.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» مشاور و دستیار رهبر انقلاب گفت: همین انسجام و همراهی مردم، تنها سلاح نظام اسلامی است که دشمن در برابر آن هیچ دفاعی ندارد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت امور خارجه از سفر عراقچی به جده در مسیر بازگشت از برزیل خبر داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» قائم پناه گفت: رئیس‌جمهور در گفت‌و‌گو با «تاکر کارلسون» خبرنگار آمریکایی پیام صلح فرستاد و خطوط قرمز ملت را با صراحت ترسیم کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» پورجمشیدیان گفت: امنیت قابل قبولی در تمامی نقاط مرزی برقرار شده است، از این جهت هیچ‌گونه نگرانی در خصوص امنیت زائران اربعین در مرز‌های کشور وجود ندارد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» به گفته وزیر اطلاعات فرماندهان ما تمام وجودشان را وقف اسلام و انقلاب کردند و در این راه توفیقش را هم پیدا کردند و شهید شدند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در ژنو با تشریح اقدامات جمهوری اسلامی ایران در این حوزه، بر اهمیت رقابت سالم و حمایت از حقوق مصرف‌کننده به‌عنوان دو رکن اساسی توسعه پایدار تأکید کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه ایران کشوری کوچک نیست؛ خاطرنشان کرد: ایران، کشوری با ۹۰ میلیون جمعیت است و تمدنی که نمی‌توان آن را با موجودیتی مانند اسرائیل مقایسه کرد. ایدئولوژی آپارتایدِ آنها مبتنی ...
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» جانشین ستاد کل نیرو‌های مسلح، اظهار داشت: رژیم صهیونیستی، با برنامه‌ریزی وارد جنگ با ما شد؛ اما از پاسخ سخت و قاطع نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران غافلگیر شدند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» آئین گرامی‌داشت شهدای اقتدار قرارگاه خاتم‌الانبیاء (ص) ویژه تکریم شهدای این قرارگاه در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی برگزار شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است