فرهنگی‌هنری 07:11 - 11 اردیبهشت 1403
عضو هیئت انتخاب فیلم‌های مستند نخستین دوره جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی اعتقاد دارد که یک جشنواره باید تداوم داشته باشد و در سطح کیفی خوبی برگزار شود.

ضرورت برگزاری جشنواره فیلم اقوام ایرانی با قدرت و کیفیت

 

محمدرضا بهشتی منفرد فیلمساز، عکاس و عضو هیئت انتخاب بخش فیلم‌های مستند درباره کیفیت آثار ارسالی به جشنواره فیلم اقوام ایرانی گفت: تعدادی از فیلم‌هایی که به جشنواره ارسال شد سطح پایینی داشتند، اما تعدادی نیز باکیفیت بودند و برای نمایش انتخاب شدند. خیلی از فیلم‌ها نیز در سطح متوسط بودند و ازنظر فنی اختلاف کیفی چندانی با هم نداشتند. در این شرایط موضوع فیلم‌ها می‌توانست برای انتخاب نهایی تعیین‌کننده باشد. فیلم‌های خیلی خوبی داشتیم که با خلاقیت با موضوع برخورد کرده بودند، اما به نسبت فیلم‌های متوسط و ضعیف این نوع فیلم‌های خلاقانه همیشه کمتر است.

او درباره موضوعاتی که بیشتر مورد توجه فیلمسازان قرار گرفته بود گفت: مسائل زیست بومی و محیط زیستی بسیار زیاد مورد توجه قرار گرفته بود و همچنین نمایش آداب و رسوم و آیین اقوام هم در فیلم‌ها زیاد دیده می‌شد. در تعدادی از فیلم‌ها نیز به مسائل اجتماعی که مختص یک منطقه و مرتبط با جغرافیای آن منطقه است پرداخته بودند، مانند فیلم‌هایی که درباره کولبر‌ها داشتیم.

این فیلمساز با بیان این که برخی از فیلم‌ها پژوهش خوبی نداشتند، افزود: در یک جشنواره موضوعی، تکنیک و مسائل فنی در مرحله بعدی انتخاب قرار دارد و ابتدا پژوهشی که در رابطه با یک موضوع انجام شده است مورد توجه قرار می‌گیرد. به همین دلیل در مرحله انتخاب آثار اگر فیلمی ازنظر تکنیکی چندان قوی نبود، اما نگاه خوبی به موضوع داشت، بیشتر مورد توجه ما قرار می‌گرفت. درمجموع پژوهش نامناسب و پرداخت سطحی به موضوع اقوام در تعدادی از فیلم‌های متقاضی دیده می‌شد.

بهشتی منفرد درباره تأثیر فیلم مستند بر رفع مشکلات یک منطقه گفت: وقتی فیلمساز ویژگی‌های یک منطقه یا مشکلی را نشان می‌دهد، بیننده با مسائلی که در آن منطقه اتفاق می‌افتد آشنا می‌شود، اما این که آیا با ساخت و نمایش این فیلم مشکلات و مسائل مردم آن منطقه حل می‌شود، در زمان تولید پروژه مشخص نیست. رسالت فیلم این است که هم مردم را در جریان مسائل یک منطقه قرار دهد و هم باعث شود مسئولان با دیدن آن در رفع مشکلات تلاش کنند. به نظرم این مسئله بیشتر به جشنواره‌هایی که این فیلم‌ها را نمایش می‌دهند برمی‌گردد. اگر فیلم‌ها برای کارشناسان و مسئولان مربوطه نمایش داده شود، شاید بتواند در رفع مشکلات مردم منطقه مؤثر باشد.

این فیلمساز افزود: قطعاً جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی باید با قدرت و کیفیت مناسب برگزار شود. اگر دعوت از فیلمسازان و جلب مخاطبان به‌خوبی انجام شود و اهل فن و کسانی که دغدغه دارند از این جشنواره استقبال کنند و فیلم‌ها را ببینند، نشان‌دهنده این است که برگزارکنندگان در کار خود موفق بوده‌اند. مهم‌ترین مسئله در برگزاری یک جشنواره تداوم آن است و با برگزاری یک یا دو دوره هیچ اتفاق خاصی رخ نمی‌دهد. ما پیش‌ازاین جشنواره‌های خوبی داشتیم که پس از چند دوره تعطیل شدند، اما استمرار جشنواره می‌تواند تأثیرات عمیق‌تری روی موضوعات مدنظر داشته باشد. اگر یک جشنواره تداوم داشته باشد و در سطح کیفی خوبی برگزار شود می‌تواند در تولید فیلم‌های مرتبط با آن موضوع خاص مفید واقع شود.

نخستین دوره جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی توسط موسسه فرهنگی هنری فصل هنر و بنیاد ایران‌شناسی با شعار «اقوام، ریشه ایران‌زمین»، ۲۶ تا ۳۰ اردیبهشت در تهران برگزار می‌شود.


12051864
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ از تعطیلی 7 روزه تمامی فعالیت های فرهنگی و هنری سراسر کشور خبر داد.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» رئیس سازمان سینمایی کشور و مدیران سینمایی در پیامی شهادت رئیس جمهور و هیئت همراه را به ملت شریف ایران و خانواده های داغدارشان تسلیت گفتند.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» لشکر فاطمیون در پیامی به مناسب شهادت سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان و جمعی از همراهانش بیانیه ای صادر کردند.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور شهیدمان که در کنار پیکر شهدای تازه تفحص شده حضور پیدا کرده بود، با آنها عهد می بندد که تا پایان عمر در مسرشان ثابت قدم بماند.  
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» شهید امیرعبداللهیان در کتاب «صبح شام» به خاطراتی از شهید سردار قاسم سلیمانی اشاره می کند. این کتاب جزو اولین تحلیل هاست از بحران سوریه.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» افطاری امسال ماه مبارک رمضان یک افطاری خاطرانگیز برای هنرمندان شد. چهره های نام آشنایی که رو در رو با شهید آیت الله رئیسی رئیس جمهور دیدار و گفت وگو کردند.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» جمعی از شاعران کشور تازه ترین سروده های خود را به خادم الرضا(ع)، آیت الله رئیسی و همراهان شهید ایشان تقدیم کردند.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» مداحان و سخنرانان برجسته کشور در پی حادثه شهادت رئیس جمهور و هیئت همراه ایشان، با انتشار تصاویری در فضای مجازی نسبت به این واقعه تلخ واکنش نشان دادند.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» شورای عالی قرآن در پیامی شهادت رئیس جمهور و هیئت همراه را به ملت شریف ایران و خانواده های داغدارشان تسلیت گفت.
فرهنگی‌هنری
«خبرگزاری تسنیم» شهادت آیت الله رئیسی و همراهانش در سانحه هوایی، موجب شد تا بسیاری از مسئولان فرهنگی و هنری کشور در پیام هایی این واقعه را به جامعه هنری و ملت ایران تسلیت بگویند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است