طرح تشدید نظارت بهداشتی بر دام و فرآوردههای دامی در ایام محرم/ افراد از کشتار غیرمجاز دام اجتناب کنند

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - علیرضا رفیعی پور رئیس سازمان دامپزشکی گفت: سازمان دامپزشکی بصورت روتین برنامه نظارت و بازرسی برای تضمین کیفیت و سلامت و بهداشتی بودن فرآورده خام دامی از تولید، کشتارگاه و بعد از کشتار در انبارها سردخانه و مراکز توزیع نظارت ها در شهرستان و دهستان انجام می دهد.
به گفته وی، برای ایام خاص همچون تاسوعا و عاشورا که مردمنذورات بالایی دارند، ذبح دام در این ۲ روز توسط مردم و هیئت های مذهبی، تکایا و حسینه انجام می شود و این مسیر تحت نظارت است، درحالیکه در گذشته خیلی از نذورات و ذبح دام در مسیر هیئت های مذهبی بود که کار خطرناکی بود چراکه خون دام و آلودگی در سطح خیابان و جوی ها جاری بود که با توصیه دامپزشکی و متولیان هیئت های مذهبی و سازمان تبلیغات همگی دست به دست هم دادیم تا توسط مردم در کشتارگاه انجام شود.
رفیعی پور با بیان اینکه ۳۰۰ کشتارگاه در کشور مشغول فعالیت است، افزود: در ایام محرم قربانگاه فعال می شوند که ناظر شرعی و بهداشتی قبل، حین و بعد از ذبح بر کشتار نظارت دارند. همچنین در این ایام طرح تشدید نظارت و بازرسی داریم که بصورت ویژه طرح تشدید نظارت فرآورده خام دامی انجام می شود.
معاون وزیر جهاد گفت: بیش از ۱۸۰۰ اکیپ ثابت و سیار در این ایام فعال می شود و ۳ تا ۳ هزار و ۵۰۰ نفر ناظر شرعی و بهداشتی در کشتارگاه و قربانگاه مستقر هستند، چنانچه افراد با شماره ۱۵۱۲ تماس بگیرند در قالب اکیپ سیار همکاران ما مراجعه می کنند و کشتار انجام می دهند.
12203591