علمی فناوری 07:42 - 25 اردیبهشت 1404
«افزایش اشتها» از عوارض مصرف موادغذایی حاوی شیرین‌کننده‌های مصنوعی است.

شیرین‌کننده‌های مصنوعی احتمال پرخوری را افزایش می‌دهند

باشگاه خبرنگاران جوان - «اسپلندا» "Splenda" یکی از جایگزین‌های قند به حساب می‌آید و ممکن است سبب افزایش اشتها و احساس گرسنگی شود و احتمال پرخوری را در پی دارد. «سوکرالوز» که ماده اصلی «اسپلندا» محسوب می‌شود با ایجاد طعمی شیرین بدون تأمین کالری‌های مورد انتظار، مغز را دچار سردرگمی می‌کند.

محققان مرکز تحقیقات دیابت و چاقی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی معتقدند، اگر بدن شما به‌دلیل طعم شیرین، انتظار دریافت کالری داشته باشد ولی آن کالری را دریافت نکند، این موضوع می‌تواند روش واکنش مغز به چنین مواد غذایی را در طول زمان تغییر دهد و باعث افزایش تمایل به مصرف آنها شود. حدود ۴۰ درصد از آمریکایی‌ها اغلب با هدف کاهش مصرف قند روزانه‌شان به‌طور منظم از شیرین‌کننده‌های مصنوعی استفاده می‌کنند، اما آیا واقعا این مواد در کنترل وزن بدن مؤثرند؟

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، بررسی ۳ نوشیدنی «آب ساده»، «نوشیدنی شیرین‌شده با سوکرالوز» و «نوشیدنی شیرین‌شده با قند معمولی» نشان می‌دهد که نوشیدنی حاوی سوکرالوز در مقایسه با آب یا نوشیدنی حاوی قند، فعالیت ناحیه هیپوتالاموس مغز که وظیفه تنظیم اشتها و وزن بدن را دارد، بیشتر افزایش می‌دهد. همچنین، مصرف سوکرالوز سبب احساس گرسنگی بیشتر نسبت به نوشیدنی حاوی قند ساده می‌شود. این تأثیر در زنان و افراد چاق یعنی گروهی که بیشتر در معرض استفاده از محصولات رژیمی هستند، شدیدتر است.

نتایج آزمایش‌های خون نشان داده‌اند که نوشیدن قند معمولی سبب افزایش قند خون و ترشح هورمون‌هایی مانند انسولین و GLP-۱ (پپتید شبه‌گلوکاگون ۱) می‌شود، اما مصرف سوکرالوز چنین اثری روی این هورمون‌ها ندارد. بدن از طریق این هورمون‌ها به مغز پیام می‌دهد که کالری دریافت شده و دیگر نیازی به مصرف غذا نیست. سوکرالوز این اثر را ایجاد نمی‌کند و بر احساس سیری تاثیر نمی‌گذارد.

کودکان و نوجوانان در ارتباط با این موضوع آسیب‌پذیرتر هستند، چراکه مصرف شیرین‌کننده‌های مصنوعی میان آنها رایج‌تر است و همچنین مغز در این سنین حساسیت بالاتری دارد؛ بنابراین یک فرصت مهم برای مداخله زودهنگام است.


12189482
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سطح بالای کلسترول بد (LDL) در شریان‌ها منجر به تشکیل پلاک، کاهش جریان خون و افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش با صدور اطلاعیه‌ای، در خصوص وقفه پیش آمده در شروع آزمون هماهنگ کشوری علوم تجربی پایه نهم توضیحاتی را ارائه کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک فضانورد روس، توضیحاتی را در مورد شانس رسیدن انسان به مریخ ارائه کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: لازم است خانواده‌ها، مدارس و نهاد‌های فرهنگی به تبلیغات درست و افزایش آگاهی در زمینه مصرف شیر بپردازند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر توسعه آموزش پزشکی اخلاق محور با کیفیت و جامع محور در نظام سلامت کشور تاکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک شرکت دانش‌بنیان با تکیه بر حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری و سازمان فضایی از آمادگی برای ساخت نسل جدید ماهواره‌ها در کمتر از ۶ ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور وزیر بهداشت گفت: بابت تغییر نرخ ارز تجهیزات پزشکی و دارو از ۴۲۰۰ به ۲۸۵۰۰ تومان در بودجه ۸۵ همت پیش‌بینی شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در پی هشدار‌های وزارت بهداشت درباره افزایش نمایش صحنه‌های مصرف دخانیات در تولیدات نمایشی، همکاری مشترک میان این وزارتخانه و ساترا آغاز شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور، بر لزوم آشنایی والدین با علائم اولیه اختلالات روان و هوشیاری نسبت به تغییر در فرآیند خواب تاکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست گروه پایش ایمنی محصولات سلامت سازمان غذا و دارو با اشاره به آسیب‌های ناشی از مصرف فرآورده‌های فاقد مجوز، نسبت به خرید محصولات گیاهی غیرمجاز هشدار داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است