علمی فناوری 11:41 - 27 دی 1396
با آزمایش روی موش‌ها مشخص شد
تحقیقات جدید نشان می دهد مصرف زیاد نمک، موجب مصرف اکسیژن مغز شده و خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می دهد.

مصرف زیاد نمک احتمال آلزایمر را افزایش می‌دهد

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، مصرف زیاد نمک خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش می دهد.

وزارت کشاورزی آمریکا اعلام کرده است که ما روزانه به اندازه سه تا چهار قاشق چایخوری نمک مصرف می‌کنیم که معادل نمک مصرفی حدود 8 بسته چیپس سایز تک نفره است. این در حالی است که اغلب آمریکایی‌ها تقریبا 50 درصد بیشتر از این مقدار در روز نمک مصرف می‌کنند.

آزمایشات روی موش و سلول‌های انسانی نشان می‌دهد که مصرف غذاهای شور سبب پاسخ ایمنی التهابی در بدن می‌شود که مغز را از مصرف اکسیژن محروم ساخته و به نورون‌ها آسیب می‌رساند و همچنین سبب بروز مشکلات روانی و رفتاری نیز می‌شود.

مسئله مهم این است که این اثرات با داشتن یک رژیم غذایی نرمال به حالت طبیعی بازمی‌گردد. شواهد حاکی از آن است که تغییر شیوه زندگی بسیار در این زمینه کارساز است.

حدود پنج و نیم میلیون آمریکایی به "آلزایمر" و "زوال عقل" دچار هستند.

"بلاک" یا "درهم پیچیدگی" برخی از پروتئین‌های مضر خاص موجود در مغز که "بتا آمیلوئید" نامیده می‌شوند، بهترین نشانگرهای آلزایمر هستند، اما دکتر کنستانتینو ایادکولا متخصص پیشرو در درمان "سکته مغزی" و "زوال عقلی" و استاد دانشگاه "ویل کرنل"( Weill Cornell) و محقق این مطالعات گفت: مغز افراد مبتلا به "زوال عقل"، دارای مشکلات مربوط به عروق خونی مغز نیزهست.

وی افزود: رژیم غذایی شور سبب بروز"التهاب" در بدن می‌شود که با تمامی بیماری‌های خطرناک مرتبط است.

تیم تحقیقات موش‌های آزمایشگاهی را با یک رژیم غذایی شور تغذیه کردند که میزان نمک در این رژیم  بیش از یک قاشق چایخوری در روز بود. این میزان در برخی از رژیم‌های غذایی یافت می‌شود.

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که رژیم شور به اختلال درعملکرد سلول‌های "لایه درون رگی" منجر می‌شود که جریان خون در مغز را کاهش می‌دهد.

در برخی از انواع "زوال مغز" که شایع‌ترین نوع آن "آلزایمر" است، جریان خون به مغز کاهش می یابد.

ایادکولا ادامه داد: عملکرد عادی مغز نیازمند خون‌رسانی منظم و مناسب جریان خون به آن است.

بررسی موش‌های آزمایش شده نشان داد: موش‌هایی که رژیم غذایی با نمک بالا دریافت کردند، در آزمایش شناسایی و تشخیص اشیاء جدید با سختی مواجه شدند.

این موش‌ها همچنین چگونگی لانه سازی را فراموش کرده بودند و از مواد کمتری در ساخت لانه استفاده می‌کردند.

اسکن مغزی انجام شده از موش‌ها نشان می‌دهد که پس از چهار هفته و با تغذیه موش‌ها با رژیم غذایی معمولی، اثرات سوء رژیم شور تغییر کرد و نشانه‌های سلامتی در موش‌ها دوباره بازگشت.

نتایج این مطالعه در مجله "نیچر نیوروساینس" (Nature Neuroscience) منتشر شد.

انتهای پیام


9641652
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناصحی گفت: بودجه صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج از ۷ هزار میلیارد به ۹ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون علم و فناوری رئیس جمهور گفت: مسیر بنیاد علم ایران به سمت حمایت از تولیدات و خروجی‌های فاخر علمی سوق می‌یابد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: در حال حاضر ۴۵ هزار مشاور و مربی پرورشی داریم و حدود ۷۰ هزار کمبود نیرو داریم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مراحل احداث مرکز ملی نوآوری مغز در مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی فیروزگر تهران درحال اجرا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت از مصرف دخانیات به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل در ایجاد سرطان دهان خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت از مصرف دخانیات به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل در ایجاد سرطان دهان خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: در کنکور سراسری سال ۱۴۰۲ حدود ۳۵ هزار دانش‌آموز تحت حمایت کمیته امداد شرکت کردند که از بین رتبه‌های برتر کنکور ۷ درصد از خانواده‌های تحت حمایت بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ملی پست از راه اندازی طرح سامانه ملی جی نف در ۱۲ شهر استان کهگیلویه و بویراحمد خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن رادیولوژی ایران گفت: هوش مصنوعی یک ابزار کمکی در جهت خدمت به پزشکان است که با کمک آن دقت و سرعت کار افزایش می‌یابد، اما جایگزین پزشک نخواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس اداره کل غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با استدلال علمی بیان کرد که نور آفتاب و انجماد بطری‌های یکبار مصرف را تخریب نمی‌کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است