اجتماعی 09:35 - 21 تیر 1399

۵ برابر شدن حقوق معلمان از سال ۹۱، جایگاه آنها را اصلاح نکرده است

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا منادی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در برنامه تلویزیونی پرسشگر که شامگاه گذشته روی آنتن رفت، گفت: اینکه چه کسانی سیاست گذار در امر آموزش هستند در قانون مشخص شده است. شورای عالی انقلاب فرهنگی بخش مهمی از تکالیف آموزش و پرورش را در قالب سند تحول بنیادین نوشته و وزارتخانه موظف است بر اساس این سند فلسفه آموزش را بر اساس قرآن مجید و ائمه و اندیشه امام راحل اجرایی کند. آموزش و پرورش در مسیر اجرای سند قرار گرفته است. شورای عالی آموزش و پرورش و مجلس نیز از دیگر نهادهای سیاست گذار هستند. مجلس در حوزه بودجه آموزش و پرورش ورود می‌کند و در دو سه سال گذشته ۱۰ هزار میلیارد تومان به بودجه آموزش و پرورش از محل‌های دیگر افزوده است. یا اینکه به بحث رتبه بندی ورود کرد و اخیراً ۵,۰۰۰ میلیارد تومان علاوه بر بودجه به آموزش و پرورش تخصیص داد.

منادی با اشاره به اینکه مجلس پیگیر استخدام نیرو در آموزش و پرورش نیز هست و امروز ۲۳ هزار نفر نیروی نهضتی در آزمون استخدامی شرکت کردند که در راستای تصویب مجلس بود، در پاسخ به اینکه آیا تصمیمات مجلس به نفع آموزش و پرورش هستند؟ گفت: سیاست گذاری متنوع نیست و مجلس به دنبال آن است که وزارت آموزش و پرورش وظایفش را با توجه به سیاست‌های بالادستی به درستی انجام دهد. برخی سوءمدیریت هایی در دوره‌های قبلی وجود داشته است. اگر اعمال مدیریت درست انجام شود فرهنگیان به این روز و وضعیت نمی‌رسند. از سال ۹۱ حقوق معلمان پنج برابر شده اما باز هم معلم در جایگاه و منزلت اجتماعی درست خودش قرار ندارد. پس مجلس از ابزارهای نظارتی خودش درباره قوانین استفاده می کند، سوال می کند، استیضاح می کند و...

وی با اشاره به بحث رتبه بندی نیز بیان کرد: هدف توزیع پول نبود. معلم هایی داریم که شاید همه باکیفیت نباشند. تا سال ۱۴۰۱، ۳۲۰ هزار نفر از آموزش و پرورش خارج می شوند، اگر مصوبه استخدامی مجلس درباره نیروهای نهضتی و حق التدریس نبود آموزش و پرورش این تعداد نیرو را چگونه می‌خواست تامین کند؟

منادی با بیان اینکه اکنون در بحث آموزش و پرورش چنین وضعیتی وجود دارد که شورای عالی آموزش و پرورش با وجود اینکه مهم است اما آن تاثیر گذاری را ندارد گفت: در مجلس شورای اسلامی هم نقصانی وجود دارد. مجلس قانون گذاری و نظارت می‌کند. اکنون در مجلس یازدهم به شدت دنبال این هستیم که بیشتر از قانون گذاری به سمت نظارت برویم.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قبول داریم که شورای عالی آموزش و پرورش مرجعیت کارشناسی در بین دیگر نهادهای تصمیم گیر ندارد. ما بعد از شروع به کار کمیسیون ۳۰ قانون مهم را استخراج کردیم که برای هرکدام یک نماینده و برای هر دستگاه یک نفر را از کمیسیون مامور و مسئول کردیم که برحسن اجرای آن قوانین نظارت کنند.

وی افزود: باید شورای عالی آموزش و پرورش را تقویت کنیم که یک نفر را برای این امر مسئول کردیم. دونفر عضو ناظر از مجلس در شورای عالی داریم که بیشتر تشریفاتی هستند. ما حتماً به این سمت حرکت می کنیم که برای تصویب قوانین جدید نظر کارشناسی شورای عالی آموزش و پرورش را دریافت کنیم.

منادی با بیان اینکه وقت و زمان ویژه ای برای ورود به این بحث ها در کمیسیون خواهیم گذاشت گفت: اکنون اراده مجلس انقلابی است که با دولت در یکسال مانده با تمام قدرت تعامل کنیم که کار کند. اکنون به دنبال آن هستیم که ۸۰۰۰ دبیر پرورشی و روانشناسی را سازمان امور استخدامی مجوز بدهد.

وی افزود: البته آنطور نبوده که اصلاً نظر مشورتی اعضای شورای عالی اخذ نشود. ما در قانون نداریم که تا موردی در شورای عالی آموزش و پرورش موافقت نشود؛ ما آن را تصویب نکنیم، اما این تاکید وجود دارد که نظر و چراغ سبز شورای عالی آموزش و پرورش را برای مصوبات بگیریم. وقت آن است بررسی کنیم چرا معلمان ناراضی اند؟ چرا نسل جدید به سمت کنکور و … سوق پیدا می کنند و یک سیر قهقرایی رفتاری بین بچه ها به تدریج در حال شکل گرفتن است.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به دنبال حذف کنکور هستیم گفت: ما هم هستیم باید دید جمع ما چه می کند. ۸,۰۰۰ میلیارد تومان و شاید دو برابر گردش مالی کنکور است. چه کسی پشت این ماجرای کنکور است؟

منادی با بیان اینکه قانون گذاری ها انجام شده، اما از این پس باید همه دست به دست هم دهیم گفت: کیفیت در آموزش و پرورش افت پیدا کرده است. باید در افزایش کیفیت معلمان دقت کنیم. دانشگاه فرهنگیان باید در اوج باشد. همه ورودی های آموزش و پرورش باید از دانشگاه فرهنگیان عبور کنند. در اساسنامه ماده ۲۸ دانشگاه آمده است که هر کس مدرک دانشگاه‌های دیگر را دارد در آزمون استخدامی شرکت کرده و بعد از پذیرش، دوره آموزشی در دانشگاه فرهنگیان بگذارند و سپس وارد آموزش و پرورش بشود.

وی ادامه داد: در جامعه باید به سمتی حرکت کنیم که فرزندانمان به درستی تربیت شوند. یک زمانی معاونت پرورشی را حذف کردند، در حالی که پرورش یک کفه آموزش و پرورش است. باید معلم فیزیکی تربیت کنیم که در کنار آن درباره مباحث پرورشی نیز توانمند باشد و آموزه ها را به بچه ها منتقل کند.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: به دنبال دانش آموزی هستیم که به سمت حیات طیبه برود و نه دانش اموزی که سکولار باشد. لازمه آن این است که این هماهنگی ها صورت پذیرد. تلاش ما این خواهد بود که به این نقطه برسیم.


10612281
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران از پیگیری برای تغییر قوانین بازدید ایمنی آتش‌نشانان از ساختمان‌ها خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مناسب سازی معابر شهری برای معلولان، مطالبه همیشگی این قشر بوده که متاسفانه این موضوع در برخی پروژه های شهری رعایت نمی‌شود و باعث ایجاد مشکلاتی برای معلولان شده است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور، از به ثبت رسیدن ۸۱ مورد عملیات امداد و نجات در ۱۱ استان متأثر از سیل خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از آتش سوزی گسترده در یک انبار کالا در جنوب تهران خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان حج و زیارت از واریز ارز مورد نیاز حج تمتع۱۴۰۳ از سوی بانک مرکزی به حساب این سازمان خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل مدیریت بحران استان تهران با اشاره به سیلاب‌های بهاری اخیر که در برخی از استان‌های کشور به وقوع پیوسته است، گفت: درس آموخته‌های این مخاطره، در مدیریت بهتر بحران‌های احتمالی ناشی از آب در پایتخت استفاده می‌شود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون درمان سازمان تأمین‌اجتماعی از پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد تومان دیگر از مطالبات مراکز دانشگاهی طرف قرارداد این سازمان در سراسر کشور خبر داد. علاوه بر این پرداخت، در هفته جاری نیز ۲۲۵۰ میلیارد تومان از مطالبات داروخانه‌ها، پزشکان و مراکز طرف ق...
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» نشست مشترک معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران و پلیس راهور پایتخت برای بررسی مسائل مربوط به حمل و نقل پایتخت برگزار شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه از برگزاری آزمون استخدامی شورا‌های حل اختلاف در سال جاری خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس آگاهی گفت: همکاران من در پایگاه یازدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ به تازگی موفق به کشف پرونده اذیت و آزار و اخاذی از زنان شدند که نقطه شروع آن شبکه اجتماعی اینستاگرام بوده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است