علمی فناوری 09:35 - 10 مهر 1399
پژوهشگران کانادایی در بررسی جدیدی دریافتند که میکروبیوم روده بیماران مبتلا به سرطان پروستات می‌تواند نقش مهمی در واکنش آنها نسبت به درمان داشته باشد.

تاثیر میکروبیوم روده بر واکنش مبتلایان به سرطان پروستات نسبت به درمان

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال‌اکسپرس، پژوهش جدیدی که در "موسسه پژوهش سلامت لاوسون"(Lawson Health Research Institute) و "دانشگاه وسترن اُنتاریو"(UWO) انجام شده است، نشان می‌دهد که چگونه میکروبیوم روده بیماران مبتلا به سرطان پروستات، با داروی خوراکی در تعامل قرار می‌گیرد.

 این پژوهش نشان می‌دهد که باکتری روده در نتایج درمانی نقش دارد. یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که چگونه داروی موسوم به "ابیراترون استات" (Abiraterone acetate) توسط باکتری‌های روده متابولیزه می‌شود تا ارگانیسم‌های مضر را کاهش دهد و به تقویت آن دسته از ارگانیسم‌ها کمک کند که به مبارزه با سرطان می‌پردازند. به گفته پژوهشگران، این پژوهش فقط یکی از چند نمونه‌ای است که نحوه تاثیر میکروبیوم را بر واکنش ما نسبت به دارو نشان می‌دهد.

"برندن دیزلی"(Brendan Daisley)، از پژوهشگران این پروژه گفت: پژوهش‌ها در حال کشف‌ روش‌هایی هستند که به تاثیر میکروبیوم بر گسترش سرطان و درمان آن کمک می‌کنند. پژوهش ما، تعامل مهمی را میان یک داروی مقابله با سرطان و میکروبیوم روده نشان می‌دهد که به تقویت ارگانیسم‌های مفید با ویژگی‌های ضد سرطان می‌پردازد.

درمان‌های سرطان پروستات طوری طراحی شده‌اند که هورمون‌های موسوم به "آندروژن"(Androgen) را که در گسترش سرطان پروستات نقش دارند، کاهش دهند. دکتر "جوزف چین"(Joseph Chin)، از پژوهشگران این پروژه گفت: بسیاری از درمان‌های قدیمی، همیشه موثر نیستند. در چنین مواردی، درمان‌های جایگزین جست و جو می‌شوند.

ابیراترون استات، یک داروی بسیار موثر است که برای درمان سرطان پروستات مورد استفاده قرار می‌گیرد. ابیراترون استات می‌تواند به کاهش آندروژن‌های بدن نیز کمک کند و این کار را به واسطه یک مکانیسم متفاوت و برخلاف درمان‌های قدیمی به صورت خوراکی انجام می‌دهد.

دکتر "جرمی برتون"(Jeremy Burton)، از پژوهشگران این پروژه گفت: هنگامی که داروها به صورت خوراکی مصرف می‌شوند، راه خود را به سوی لوله گوارش پیدا می‌کنند تا در آنجا با میلیاردها ارگانیسم در تماس قرار بگیرند.

پژوهشگران در این پروژه، ۶۸ بیمار مبتلا به سرطان پروستات را مورد ارزیابی قرار دادند و نمونه مدفوع آنها را بررسی کردند. بررسی‌ها نشان داد که میکروبیوم روده بیماران پس از مصرف ابیراترون استات، به صورت قابل توجهی تغییر می‌کند. باکتری‌های روده، دارو را متابولیزه کرده و به افزایش قابل توجه نوعی باکتری موسوم به "Akkermansia muciniphila" کمک می‌کنند.

برتون افزود: یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند که میکروبیوم روده، نقش مهمی در واکنش نسبت به درمان دارد.

پژوهشگران امیدوارند که با بررسی‌های بیشتر تعامل میان دارو و میکروبیوم بتوانند نتایج درمان بسیاری از بیماری‌ها را بهبود ببخشند.

این پژوهش، در مجله "Nature Communications" به چاپ رسید.

انتهای پیام


10743002
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تنها دو ماموریت رباتیک به عطارد راه پیدا کردند، اما همین ماموریت‌ها نیز برای رد بسیاری از فرضیه‌های نادرست درباره این دنیای داغ بسیار مهم بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بایت‌دنس شایعه‌ی فروش تیک‌تاک را تکذیب کرد و گفت برنامه‌ای برای واگذارکردن این شبکه‌ی اجتماعی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل پس از واکنش‌های منفی کاربران یوتیوب، طراحی جدید این پلتفرم را از دسترس خارج کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت بخش MRI بیمارستان شهدای یافت آباد را افتتاح و از نصب یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تصویربرداری در این مرکز ابراز خرسندی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری با اشاره به شناسایی افرادی که ابزار ممنوعه به همراه داشتند، از داوطلبان آزمون سراسری برای رعایت دستورالعمل‌ها تشکر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است