علمی فناوری 10:14 - 25 تیر 1398
در دانشگاه بیرجند صورت گرفت
کارگاه یک روزه "آشنایی با نظام‌های رتبه‌بندی در سطح ملی و بین‌المللی" با حضور رییس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، مدیرگروه رتبه‌بندی ISC و با شرکت اعضای هیات رییسه، اعضای شورای دانشگاه، رؤسای دانشکده‌ها، مدیران بخش‌های مختلف و برخی از اعضای هیات علمی دانشگاه بیرجند برگزار شد.

بررسی جایگاه دانشگاه‌ها در رتبه‌بندی‌های ملی و بین‌المللی توسط ISC

به گزارش ایسنا، دکتر خامسان، رییس دانشگاه بیرجند در ابتدای این کارگاه در خصوص برنامه‌های مدیریت دانشگاه در حوزه‌های مختلف از جمله توجه به زیر ساخت‌های مهم از قبیل به‌روز کردن آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌های دانشگاه، ارتقای سطح فناوری اطلاعات، تامین نیازمندی‌های پژوهشی دانشگاه، تغییر و تحول در شبکه کتابخانه‌ای، حمایت از استعدادهای درخشان، برنامه عملیاتی در جهت بین‌المللی کردن فعالیت‌های مختلف دانشگاه و اهمیت ورود دانشگاه در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی مطالبی را ارائه کرد.

دکتر جواد دهقانی، سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام نیز برنامه‌های حمایتی مختلف این پایگاه از جمله کیفیت بخشی به نشریات نمایه شده در ISC، بازنگری اساسی در شیوه‌نامه ثبت همایش‌های علمی و نمایه‌سازی آنها در سامانه ثبت همایش‌ها و نیز ارزیابی و رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی در سه بخش دانشگاه‌های ملی، دانشگاه‌های کشورهای اسلامی و نیز رتبه‌بندی جهانی ISC را تشریح کرد.

این کارگاه توسط دکتر منصوره صراطی، مدیرگروه رتبه‌بندی به همراه سینا صفایی، کارشناس ارشد گروه در دو بخش مختلف ارائه شد. در بخش اول ضمن بیان لزوم توجه به ماموریت‌گرایی دانشگاه‌ها در تدوین شاخص‌های رتبه‌بندی، روش‌شناسی، معیارها و شاخص‌های رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی کشور بر اساس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ارائه و نقاط ضعف و قوت دانشگاه بیرجند در هر معیار و شاخص به صورت مقایسه‌ای مشخص شد.

در بخش دوم، برخی مباحث مرتبط با دانشگاه‌های تراز جهانی و شاخص‌های مختلف نظام‌بندی‌های بین‌المللی معتبر مانند رتبه‌بندی تایمز، شانگهای، لایدن و … بیان شد. همچنین، در این کارگاه ارائه وضعیت دانشگاه‌های کشور در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی و حضور ۲۹ دانشگاه کشور در رتبه‌بندی تایمز و نیز ۲۶ دانشگاه کشور در مجموع دانشگاه‌های برتر دنیا در رتبه‌بندی لایدن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

دهقانی گفت: از آنجا که افزایش اثرگذاری یا کیفیت تحقیقات یکی از مسائل مهم برای دانشگاه‌ها و موسسه‌های تحقیقاتی در جهان محسوب می‌شود، در این سلسله کارگاه‌ها، راهکارهای ارتقای سطح اثرگذاری علمی در ابعاد مختلف فناورانه، نوآورانه، اجتماعی، اقتصادی و دانشگاهی ارائه می‌شود.

سرپرست ISC تصریح کرد: موارد یاد شده به طور مستقیم بر رتبه دانشگاه در نظام‌های رتبه‌بندی و همچنین جایگاه دانشگاه در عرصه‌های بین‌المللی اثر می‌گذارد. در حال حاضر برخی از مهمترین شاخص‌ها برای سنجش میزان اثرگذاری یا مرجعیت علمی، میزان همکاری‌های بین‌المللی دانشگاه‌ها، بکارگیری نتایج پژوهش در عرصه نوآوری و فناوری و نیز استفاده بیشتر از تولیدات علمی پژوهشگران به صورت استناد به تولیدات آنها در دنیاست.

در ادامه اعضای حاضر در جلسه ضمن تبادل نظر، سؤالات خود را در خصوص معیارها و شاخص‌های رتبه‌بندی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام مطرح کردند که مدرسین کارگاه به پاسخگویی و ارائه توضیحات لازم پرداختند.

بر اساس اعلام پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، برگزاری این کارگاه‌ها که با درخواست دانشگاه‌ها صورت می گیرد، در راستای کمک به ارتقای سطح اثرگذاری علمی دانشگاه و با برنامه‌ریزی قبلی توسط پایگاه استنادی علوم جهان اسلام صورت می‌گیرد.

در پایان این کارگاه، جلسه حضوری با اعضای هیات رییسه دانشگاه بیرجند صورت گرفت و راهکارهای ایجاد ارتباط با مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری (RICeST) و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام به منظور حمایت همه‌جانبه از دانشگاه مورد بررسی و برنامه‌ریزی لازم برای این کار در دستور کار آنها قرار گرفت.

انتهای پیام


10178793
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل قصد دارد به‌زودی جزئیات کامل اندروید ۱۵، اندروید TV و ور او اس ۵ را اعلام کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدتی پس از گوشی گلکسی A54، حالا یک به‌روزرسانی غیرمنتظره برای A35 نیز منتشر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رقابت بیش از یک میلیون نفر از داوطلبان ۵ گروه آزمایشی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ امروز پایان یافت، کنکوری‌ها نیمه اول مردادماه منتظر نتیجه اولیه آزمون خود باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»‌ ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است