علمی فناوری 15:52 - 04 بهمن 1395
تیمی از اخترزیست‌شناسان دانشگاه آرکانزاس ثابت کردند که برخلاف محیط ناملایم و خشن مریخ، میکروب‌ها در این محیط تاب می‌آورند و زنده می‌مانند.

میکروب‌ها در مریخ زنده می‌مانند!

به گزارش آنا به نقل از Engadget، مطمئنا این خبر در مقابل اینکه روزی انسان بتواند روی سیاره سرخ زنده بماند، خبر مهمی نیست اما در کل احتمال زنده ماندن موجودات هرچند خیلی ریز در حد خود خبر مهمی است.

دانشمندان زمانی که کاوشگر «کنجکاوی» یا «کیوریسیتی» حضور گاز متان را روی مریخ کشف کرد، شروع به کاوش برای یافتن نشانه‌های حیات در این سیاره کردند چراکه بخش عظیمی از متان زمین توسط اورگانیسم‌های زنده تولید شده‌اند.

تیمی به رهبری ربه‌کا میکول این موضوع را مطرح کردند که حتما گاز متان در مریخ هم به واسطه اورگانیسم‌های زنده به وجود آمده‌اند. گروهی از میکرواورگانیسم‌ها که «متانوژن» نام دارند، روی زمین در باتلاق‌ها و روده گاو تولید می‌شوند. متانوژن‌ها برای زنده ماندن نیازی به اکسیژن یا فتوسنتز ندارند و برای بقای خود فقط به یک مکان زیر سطحی نیاز دارند که آنها را از اشعه شدید ماوراء بنفش مریخ محافظت کند.

از آنجاکه ما نمی‌توانیم گاوی را روی مریخ ببریم تا برای تولید متانوژن از آن استفاده کنیم، دانشمندان میکروب‌هایی را در لوله‌های آزمایشگاهی و با کمک مایعاتی که که قبلا از زیر سطح مریخ برای نمونه گرفته شده بود، پرورش دادند.

آنها همچنین فشار جو بسیار پایین منطقه زیر سطح مریخ را برای این لوله‌های آزمایشگاهی شبیه‌سازی کردند و حتی دمای آنها را به درجه حرارت انجماد نزدیک کردند تا میکروب‌ها کاملا در شرایطی مشابه شرایط مریخ قرار بگیرند.

دانشمندان بعد از حدود یک سال آزمایش روی چهار گونه مختلف میکروب، دریافتند که همه این میکروب‌ها می‌توانند در شرایط ناملایم و خشن سطح مریخ از سه روز تا 21 روز دوام بیاورند و زنده بمانند.

میکول معتقد است که متان روی مریخ بر اثر فرآیندهای آتشفشانی و عوامل دیگری به وجود آمده است. مطالعات آنها نشان می‌دهد که امکان حیات – باکتری یا هر میکرواورگانیسم دیگر- در هر جایی از این عالم هستی وجود خواهد داشت.


8703991
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر کل پایش، ممیزی و نظارت سازمان فناوری اطلاعات ایران، از آغاز ثبت نام اعطای وام به کسب و کار‌های فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از ماموریت جدید پارک‌های فناوری در ایجاد ارزش افزوده متناسب با آمایش سرزمینی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اخترشناسان انتظار دارند که سیارکی موسوم به ۲۰۲۴ JR ۱ به نزدیک‌ترین فاصله خود از زمین برسد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زمان ثبت درخواست تغییر محل آزمون دانشجویان پیام نور با موافقت معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه به مدت دو روز تمدید شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به پیشرفت‌های علمی این دانشگاه، تاکید کرد:مرجعیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در منطقه دور از دسترس نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر ستاد ملی جمعیت از استخدام بیش از ۱۵۷۰ ماما در سراسر کشور با مجوز سازمان امور استخدامی در سال گذشته خبر داد. 
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی یک پژوهشگاه، مشارکت با بخش خصوصی برای تکثیر گاوهای گوشتی پربازده را راهی برای افزایش خودکفایی گوشت کشور دانست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فرشیدی گفت:آموزش‌های غربالگری تشخیص زودرس ناباروری از جمله اقدامات ماما‌ها در سراسر کشور است.  
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دلیل عقب‌افتادن پرتاب فضاپیمای استارلاینر که قرار بود حامل فضانوردان ناسا باشد، مشکل دریچه اکسیژن در سکوی موشک اطلس V ذکر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره مامایی وزارت بهداشت گفت: اجرای تعرفه‌گذاری خدمات ماما با رفع نواقص انجام خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است