اجتماعی 09:03 - 28 مهر 1396
رئیس اتحادیه نانوایان تهران در مورد علت میزان زیاد نمک در نان اظهار داشت: متاسفانه کیفیت آرد های تولید داخل کشوربسیار پایین است. حتی در فصل تابستان در برخی استانهاگلوتن آرد به ۱۹ یا ۲۰ می رسد درحالیکه طبق استانداردها، نباید گلوتن آرد از ۲۶ پایین تر باشد. لذا نانوا مجبور می شود از نمک اضافه استفاده کند تا بتواند خمیری با کیفیت داشته باشد.
قاسم زارعتکار، رئیس اتحادیه نانوایان تهران با اشاره به اظهارات وزیربهداشت خطاب به اتحادیه نانوایان برای کنترل مصرف نمک در نان گفت: از آن زمان میزان مصرف نمک از ۱.۸ به ۱ کاهش یافت.وی افزود: جناب وزیر در بازدیدی که از یک نانوایی داشت، خود نانوا از کیفیت بد آردها شکایت کرد، که وزیر هم تایید کردند.
زارعتکار در عین حال در مورد کیفیت پایین آرد های داخلی گفت: بد نیست در مورد کیفیت آرد از مسئولین شرکت غله و خدمات بازرگانی و یا از خود وزارت بهداشت سوال کنید، یا چند نمونه جهت آزمایش به آزمایشگاه ببرید تا معلوم شود آیا نول آرد جداسازی می شود یا به آن آنزیم آرد اضافه می کنند، تا گلوتن آرد را بالا ببرند. این موضوع خطرناک تر است یا نمک موجود در خمیر.
وی در خصوص نظارت ضعیف بر کیفیت آرد کارخانه ها، اظهار داشت: در برخی اوقات از آرد دولتی نول آرد را جدا کرده و آن را به قیمت دو برابر می فروشند که متاسفانه کسی هم نظارت نمی کند. این در حالی است که با وجود حضور مامورین وزارت بهداشت در کارخانه ها به این مسئله رسیدگی نمی شود. حتما باید یک نظارت کامل در رابطه با گندم، آرد و آب وجود داشته باشد. چون که این یک زنجیره به هم متصل است، که اگر نظارت درست نباشد، در پایان دنبال مقصر باید باشیم.
رئیس اتحادیه نانوایان تهران در مورد کیفیت آرد شهر تهران اظهار داشت: با توجه به اینکه استان تهران مصرف کننده گندم است نه تولید کننده. لذا گندم مازاد مصرف استان ها به شهر تهران سرازیر می شود، تا مورد مصرف قرار گیرد. با وجود این که دولت برای خرید گندم هزینه دو برابر قیمت جهانی متقبل می شود. متاسفانه کیفیت آرد پایین است. در حالی است که به خود کفایی گندم هم رسیده ایم.
زارعتکار در خصوص استفاده بیش از اندازه از نمک در استان ها اظهار داشت: با وجود گرم بودن هوا نباید مقدار گلوتن آرد از حد استاندارد پایین باشد. بطوریکه اگر مقدار گلوتن مرطوب بیشتر از ۳۰ درصد باشد خیلی خوب ، بین ۲۵ تا ۳۰ درصد ،خوب ، ۲۱ تا ۲۵ درصد ،متوسط ، بین ۱۸ تا ۲۱ درصد باشد وگلوتن کم کمتر از ۱۸ درصد باشد خیلی کم است. نکته اینجاست که گاهی اوقات با بالا بودن میزان گلوتن مرطوب آرد (کمیت) نمی توان باز هم نان خوبی تهیه کرد که در اینجا بحث مرغوبیت و کیفیت گلوتن مطرح می شود.
وی تاکید کرد:در فصل تابستان در برخی از استان ها طبق استاندارد، نباید گلوتن آرد از ۲۶ پایین تر باشد.ولی در بعضی از آزمایش هایی که از این استان ها انجام شده، گلوتن به ۱۹ و یا به ۲۰ هم می رسد. نانوا مجبور است از نمک اضافه استفاده کند تا بتواند خمیری با کیفیت داشته باشد. اما با شروع شدن فصل سرما اگر گلوتن آرد هم یک مقدار پایین باشد، به دلیل استفاده از آب سرد در خمیر مشکلی پیش نمی آید.
رئیس اتحادیه نانوایان تهران در پایان با اشاره به اینکه علاوه بر مشکلات موجود در نانوایی ها، عدم تغییر قیمت نان در ۳ سال اخیر با توجه به تورم موجود، از اعتراضات قشر نانوا است، گفت: ما از نانواها خواهش می کنیم که کم کاری نکنند.
زارعتکار در عین حال در مورد کیفیت پایین آرد های داخلی گفت: بد نیست در مورد کیفیت آرد از مسئولین شرکت غله و خدمات بازرگانی و یا از خود وزارت بهداشت سوال کنید، یا چند نمونه جهت آزمایش به آزمایشگاه ببرید تا معلوم شود آیا نول آرد جداسازی می شود یا به آن آنزیم آرد اضافه می کنند، تا گلوتن آرد را بالا ببرند. این موضوع خطرناک تر است یا نمک موجود در خمیر.
وی در خصوص نظارت ضعیف بر کیفیت آرد کارخانه ها، اظهار داشت: در برخی اوقات از آرد دولتی نول آرد را جدا کرده و آن را به قیمت دو برابر می فروشند که متاسفانه کسی هم نظارت نمی کند. این در حالی است که با وجود حضور مامورین وزارت بهداشت در کارخانه ها به این مسئله رسیدگی نمی شود. حتما باید یک نظارت کامل در رابطه با گندم، آرد و آب وجود داشته باشد. چون که این یک زنجیره به هم متصل است، که اگر نظارت درست نباشد، در پایان دنبال مقصر باید باشیم.
رئیس اتحادیه نانوایان تهران در مورد کیفیت آرد شهر تهران اظهار داشت: با توجه به اینکه استان تهران مصرف کننده گندم است نه تولید کننده. لذا گندم مازاد مصرف استان ها به شهر تهران سرازیر می شود، تا مورد مصرف قرار گیرد. با وجود این که دولت برای خرید گندم هزینه دو برابر قیمت جهانی متقبل می شود. متاسفانه کیفیت آرد پایین است. در حالی است که به خود کفایی گندم هم رسیده ایم.
زارعتکار در خصوص استفاده بیش از اندازه از نمک در استان ها اظهار داشت: با وجود گرم بودن هوا نباید مقدار گلوتن آرد از حد استاندارد پایین باشد. بطوریکه اگر مقدار گلوتن مرطوب بیشتر از ۳۰ درصد باشد خیلی خوب ، بین ۲۵ تا ۳۰ درصد ،خوب ، ۲۱ تا ۲۵ درصد ،متوسط ، بین ۱۸ تا ۲۱ درصد باشد وگلوتن کم کمتر از ۱۸ درصد باشد خیلی کم است. نکته اینجاست که گاهی اوقات با بالا بودن میزان گلوتن مرطوب آرد (کمیت) نمی توان باز هم نان خوبی تهیه کرد که در اینجا بحث مرغوبیت و کیفیت گلوتن مطرح می شود.
وی تاکید کرد:در فصل تابستان در برخی از استان ها طبق استاندارد، نباید گلوتن آرد از ۲۶ پایین تر باشد.ولی در بعضی از آزمایش هایی که از این استان ها انجام شده، گلوتن به ۱۹ و یا به ۲۰ هم می رسد. نانوا مجبور است از نمک اضافه استفاده کند تا بتواند خمیری با کیفیت داشته باشد. اما با شروع شدن فصل سرما اگر گلوتن آرد هم یک مقدار پایین باشد، به دلیل استفاده از آب سرد در خمیر مشکلی پیش نمی آید.
رئیس اتحادیه نانوایان تهران در پایان با اشاره به اینکه علاوه بر مشکلات موجود در نانوایی ها، عدم تغییر قیمت نان در ۳ سال اخیر با توجه به تورم موجود، از اعتراضات قشر نانوا است، گفت: ما از نانواها خواهش می کنیم که کم کاری نکنند.
9487297
پربازدید ها
پر بحث ترین ها
مهمترین اخبار اجتماعی
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» شهردار تهران گفت: امروز سه هزار و ۲۰۰ اتوبوس داریم که دو هزار و ۱۰۰ دستگاه اتوبوس در خطوط فعال هستند و تا چند روز آینده به سه هزار و ۴۰۰ دستگاه میرسد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» شهردار تهران گفت: امروز سه هزار و ۲۰۰ اتوبوس داریم که دو هزار و ۱۰۰ دستگاه اتوبوس در خطوط فعال هستند و تا چند روز آینده به سه هزار و ۴۰۰ دستگاه میرسد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» پویش فرهنگی به مناسبت هفته بزرگداشت مقام معلم در پایتخت به اجرا درآمده است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» پویش فرهنگی به مناسبت هفته بزرگداشت مقام معلم در پایتخت به اجرا درآمده است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل اتوبوسرانی تهران گفت: اگر سنگاندازی نشود، میتوان به حضور اتوبوسهای تازهنفس چینی تا پایان سال در تهران امیدوار بود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون مرکز عملیات سازمان اطلاعات پلیس پایتخت از دستگیری شروری که اقدام به تیراندازی به یک مرکز تجاری در تهران کرده بود، خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: حل مسئله گردوغبار نیازمند همافزایی تمامی دستگاههاست و ما باید از موازی کاری در این زمینه پرهیز کنیم.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سلاجقه گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده گسترش همکاریها در تمامی زمینههای اقتصادی و محیط زیستی با کشور جمهوری آفریقای مرکزی است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ از کشف دو محموله قاچاق در پایتخت به ارزش ۱۸۰ میلیارد ریال خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کل و مسئولان قضایی دادگستری استان تهران به مطالبات حقوقی و قضایی ۳۳۰ نفر از مراجعان در جریان برنامه ملاقات مردمی رسیدگی کردند.