علمی فناوری 13:17 - 07 مهر 1399
پژوهشگران اسپانیایی، روشی جدید و دقیق ارائه داده‌اند که می‌تواند به بررسی کیفیت مواد غذایی کمک کند.

ابداع روشی دقیق و غیرمخرب برای بررسی کیفیت مواد غذایی

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، مصرف‌کنندگان همیشه در جست و جوی محصولات باکیفیت هستند و در راس این محصولات، مواد غذایی تازه مانند سبزیجات قرار دارند. سوال مهم این است که چگونه باید کیفیت مواد غذایی تازه مانند اسفناج را بررسی کنیم.

روش‌های متداول کنونی برای بررسی کیفیت سبزیجات، سرعت کمی دارند و هزینه و آسیب ناشی از آنها زیاد است. برای استفاده از این روش‌ها باید چندین نمونه از یک گروه انتخاب شوند تا در آزمایشگاه مورد بررسی قرار بگیرند. با انجام دادن انواع متفاوتی از بررسی‌ها، مواد غذایی آسیب می‌بینند و بدین ترتیب، همه محصول مورد استفاده نخواهد بود.

گروهی از پژوهشگران "دانشگاه کوردوبا"(University of Córdoba) اسپانیا تصمیم گرفتند تا با استفاده از یک فناوری غیرتهاجمی، راه حلی برای این مشکل پیدا کنند. این فناوری موسوم به "طیف‌شناسی فروسرخ‌نزدیک"(NIRS)، علاوه بر اینکه در چندین حوزه از جمله بخش مواد غذایی، کاربری گسترده‌ای دارد، در حوزه شیمی، داروسازی و حتی زیست‌پزشکی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

"دولورس پرز مارین"(Dolores Pérez Marín)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این روش، بر تعامل نور با محصول مبتنی است و می‌تواند اطلاعاتی را در مورد آرایش فیزیکی- شیمیایی و ساختار محصول جمع‌آوری کند.

هدف از این پژوهش، ابداع مدل‌های پیش‌بینی برای پارامترهای مرتبط با کیفیت غذا و ایمنی اسفناج است که با استفاده از ریز ابزارهای طیف‌شناسی فروسرخ‌نزدیک صورت می‌گیرند. این ابزارها، بسیار کوچک هستند و به پژوهشگران امکان می‌دهند تا محصول غذایی را به صورت مستقیم مورد بررسی قرار دهند.

پرز مارین افزود: نتایج این پژوهش، بسیار مثبت هستند. این نتایج نشان می‌دهند که فناوری طیف‌شناسی فروسرخ‌نزدیک می‌تواند سبزیجات را در مزرعه و یا در بافت صنعتی، به صورت مستقیم مورد بررسی قرار دهد تا ویژگی‌های مربوط به کیفیت و ایمنی غذا را تعیین کند.

محتوای محصول تا آنجا که به کیفیت مربوط می‌شود و به برنامه‌ریزی برای بهترین تاریخ برداشت کمک می‌کند، مورد بررسی قرار گرفت. همچنین در این آزمایش‌ها، میزان نیترات محصول نیز مورد بررسی قرار گرفت تا میزان مناسب کود را به کشاورزان اطلاع دهد.

این گروه پژوهشی قصد دارند پیشرفت خود را برای استفاده از ابزار و اپلیکیشن‌های جدید و در مورد دیگر محصولات غذایی ادامه دهند. استفاده از فناوری طیف‌شناسی فروسرخ‌نزدیک در صنایع غذایی، موضوع جدیدی است و شاید بتواند به متحول کردن سیستم‌های کنترل کیفیت کمک کند.

این پژوهش، در مجله "Postharvest Biology and Technology" به چاپ رسید.

انتهای پیام


10738135
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل قصد دارد به‌زودی جزئیات کامل اندروید ۱۵، اندروید TV و ور او اس ۵ را اعلام کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدتی پس از گوشی گلکسی A54، حالا یک به‌روزرسانی غیرمنتظره برای A35 نیز منتشر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رقابت بیش از یک میلیون نفر از داوطلبان ۵ گروه آزمایشی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ امروز پایان یافت، کنکوری‌ها نیمه اول مردادماه منتظر نتیجه اولیه آزمون خود باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»‌ ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سندرم ناخن زرد یک بیماری نادر است که ناخن‌های دست و پا را درگیر می‌کند و معمولا افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه دچار می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دفترچه سوالات نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد و کلید اولیه سوالات نیز از سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در دسترس خواهد بود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ تابستان امسال دستگاه‌های پوشیدنی جدیدی را معرفی خواهد کرد که احتمالاً هوش مصنوعی نقش مهمی در آنها ایفا می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است