بین‌الملل 20:30 - 19 آذر 1404
سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد برای نخستین‌بار آشپزی ایتالیایی را از پاستا گرفته تا تیرامیسو، به‌عنوان میراث فرهنگی ناملموس ثبت کرد.

یونسکو رسما آشپزی ایتالیایی را به عنوان یک نماد فرهنگی به رسمیت شناخت

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا نجفی - پس از درخواست رسمی دولت «جورجیا ملونی» نخست وزیر ایتالیا، یونسکو رسما آیین «آشپزی ایتالیایی» را به عنوان یک نماد فرهنگی به رسمیت شناخت. این بدان معنا است که نه فقط یک غذا یا سنت خاص، بلکه کل آشپزی ملی این کشور اکنون به عنوان یک «میراث فرهنگی ناملموس» در یونسکو به ثبت رسیده است

بر اساس این تصمیم که روز چهارشنبه در جریان مجمع نهاد فرهنگی سازمان ملل در دهلی اعلام شد، تمامی غذا‌ها و خوراکی‌های ایتالیایی، از پاستا و موزارلا گرفته تا تیرامیسو جزء میراث فرهنگی جهان خواهند بود.

ایتالیا پیش از این ۲۱ سنت دیگر از جمله هنر پیتزا پزی ناپولی و آواز اپرا را در یونسکو ثبت کرده و اولین کشوری است که به خاطر «کل غذاهایش» به جای یک سنت یا دستور پخت خاص، به رسمیت شناخته می‌شود.

جورجیا ملونی، نخست وزیر راستگرای ایتالیایی به همین مناسبت در پیامی ویدیویی که در حساب اینستاگرام خود منتشر کرد، گفت: «ما اولین کسانی در جهان هستیم که این تقدیر را دریافت می‌کنیم، تقدیری که به ما و هویتمان احترام می‌گذارد. برای ما ایتالیایی‌ها، آشپزی چیزی بیش از غذا یا مجموعه‌ای از دستور‌های غذایی است. آشپزی چیزی فراتر از فرهنگ، سنت، کار و ثروت است.»

دولت ملونی اندکی پس از به قدرت رسیدن در پاییز ۲۰۲۲، این موضوع را رسما پیگیری کرده است. این پیشنهاد بر پیوند بین غذای سنتی ایتالیایی، فرهنگ و سبک زندگی تأکید داشت و آن را به عنوان یک آیین اجتماعی شاد توصیف می‌کرد که خانواده‌ها و جوامع را گرد هم می‌آورد.

نخست وزیر ایتالیا در همین راستا یک کارزار تبلیغاتی به راه انداخت. یکی از فعالیت‌های این کارزار «ناهار یکشنبه مشترک» در فضای باز با حضور مسئولان و خانواده‌ها بود.

یونسکو در اطلاعیه خود، غذا‌های ایتالیایی را به عنوان «ترکیبی فرهنگی و اجتماعی از سنت‌های آشپزی» و راهی برای «مراقبت از خود و دیگران، ابراز عشق و کشف مجدد ریشه‌های فرهنگی» توصیف کرد. این سازمان در ادامه افزود: «این یک فعالیت جمعی است که بر صمیمیت، احترام به مواد اولیه و لحظات مشترک دور میز تأکید دارد. افراد از هر سن و جنسیتی در آن شرکت می‌کنند، دستور العمل‌ها، پیشنهادات و داستان‌ها را رد و بدل می‌کنند، و پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها اغلب غذا‌های سنتی را به نوه‌های خود منتقل می‌کنند».

منبع: گاردین


12248781
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دیدار رئیس جمهور آمریکا و نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای روز هفتم دی ماه در تفرجگاه مارالاگو برنامه‌ریزی شده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مذاکرات بر سر حل و فصل اوکراین در مورد طرح آمریکا، ضمانت‌های امنیتی و بهبود اقتصادی به هیچ وجه تمام نشده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ریزش دو ساختمان قدیمی در شمال مراکش که از مدت‌ها پیش ترک خورده بود، تا کنون جان ۲۲ نفر را گرفته است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یک نظرسنجی جدید نشان می‌دهد اغلب آمریکایی‌ها ترامپ را مقصر گرانی و دشواری پرداخت هزینه‌های خود می‌دانند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد برای نخستین‌بار آشپزی ایتالیایی را از پاستا گرفته تا تیرامیسو، به‌عنوان میراث فرهنگی ناملموس ثبت کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رهبر جنبش انصارالله یمن با اشاره به کشتار هزاران زن مسلمان در فلسطین توسط اسرائیل به‌ شدت از سیاست‌های تل‌آویو و حامیان منطقه‌ای آن انتقاد کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» زلزله‌ای به بزرگی ۶.۵ ریشتر روز چهارشنبه منطقه هوکایدو در ژاپن را لرزاند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور اوکراین می‌گوید کی‌یف و آمریکا به عنوان بخشی از تلاش برای صلح، در مورد بازسازی پس از جنگ بحث خواهند کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» تحقیقی تازه نشان می‌دهد ضعف‌های گسترده در سیستم امنیتی لوور باعث شد سارقان جواهرات چندین میلیون یورویی ۳۰ ثانیه فرصت فرار داشته باشند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» حماس می‌گوید تصویب بیش از ۷۶۰ واحد مسکونی غیرقانونی دیگر در کرانه باختری اشغالی نقض قوانین بین‌المللی است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است