علمی فناوری 15:00 - 15 آذر 1403
کارشناسان بهداشت هشدار داده‌اند که وضعیت‌های معمول نشستن، به ویژه در میان کارکنان اداری، ممکن است منجر به سردرد، اضطراب و بی خوابی شود.

وضعیت نشستن چه تاثیری بر سلامت روحی و جسمی دارد؟

در حالی که بسیاری از مردم بخش قابل توجهی از زمان خود را صرف نشستن می‌کنند، اغلب به اشتباه می‌نشینند. طبق آمار، بیش از نیمی از افراد در اوایل دهه بیست زندگی خود از وضعیت نشستن نامناسب رنج می‌برند.

کارشناسان هشدار می‌دهند که وضعیت نشستن روزانه نامناسب ممکن است در طول زمان بر ذهن و بدن تأثیر منفی بگذارد و موجب سردرد، بی خوابی و تعادل ضعیف شود.

در مقابل، وضعیت بدنی خوب با عزت نفس، اعتماد به نفس و افزایش انرژی مرتبط است.

دکتر دبورا لی از داروخانه آنلاین دکتر فاکس و دکتر استفان مندیا، عادات رایج نشستن را که ممکن است مضر باشند توضیح‌ داده‌اند. آن‌ها همچنین برخی از وضعیت‌های نشستن را برای بهبود سلامت پیشنهاد کردند.

دکتر دبورا چهار وضعیت بد نشستن را برجسته می‌کند، از جمله نشستن با پا‌های آویزان، نشستن به یک طرف خم شده، روی هم گذاشتن پا‌ها یا مچ پا‌ها و نشستن طولانی مدت در همان حالت است.

او هشدار می‌دهد که نشستن با حالت خم شدن یا کج شدن گردن می‌تواند بر سلامت افرادی که به طور منظم در دفتر کار می‌کنند، تأثیر منفی بگذارد؛ چرا که این وضعیت می‌تواند باعث ایجاد فشار در ستون فقرات شود.

وی گفت: زمانی که سر به سمت جلو کج می‌شود که به آن «گردن فنی» می‌گویند، وزن سر به دلیل زاویه ۳۰ درجه افزایش می‌یابد و احساس فشار روی گردن ۱۸ کیلوگرم می‌شود.

دکتر مندیا هشدار می‌دهد که وضعیت نشستن نامناسب در میان افرادی که در ادارات کار می‌کنند، رایج‌تر است. او گفت: در دوران کار روی میز و سپری کردن زمان طولانی‌تر در پشت مانیتور، وضعیت بدنی نامناسب و دلیل خاموش درد مزمن، مشکلات ستون فقرات و کاهش بهره‌وری است.

دکتر دبورا اضافه کرد که وضعیت نشستن نامناسب تأثیر قابل توجهی بر رفاه عمومی ما دارد؛ زیرا می‌تواند باعث ایجاد تعادل ضعیف، سردرد، کاهش هوشیاری، حافظه و اختلالات شناختی و همچنین احتمال اضطراب، افسردگی و بی‌خوابی شود.

بهترین راه برای نشستن در وضعیت مناسب

دکتر دبورا می‌گوید: شما باید طوری بنشینید که صندلی از منحنی «S» در ستون فقرات شما پشتیبانی کند (انحنا‌های طبیعی ستون فقرات در بدن انسان وقتی از پهلو مشاهده می‌شود)، تا عضلات شما توسط جاذبه یا استرس کشیده نشوند.

دبورا وضعیت‌های نشستن زیر را پیشنهاد می‌کند:

- به سمت جلو حرکت کنید: باید صاف بنشینید به طوری که پشت شما توسط پشتی صندلی حمایت شود و در عین حال وضعیت صحیح ستون فقرات را حفظ کنید.

- کف پا‌ها صاف روی زمین: پا‌های خود را طوری روی زمین قرار دهید که پاشنه‌های شما با زمین تماس داشته باشد و انگشتان پا به سمت جلو باشد. این کار به توزیع یکنواخت وزن بدن و کاهش فشار روی زانو‌ها و کمر کمک می‌کند.

- تنظیم ارتفاع صندلی: اگر متوجه شدید که پاهایتان با زمین تماس ندارد یا زانوهایتان خیلی بلند هستند، باید ارتفاع صندلی را طوری تنظیم کنید که سطح زانو‌ها موازی با زمین باشد تا فشار روی پا‌ها احساس نکنید.

- از آویزان کردن پا‌ها خودداری کنید: نباید در حالی که پاهایتان در هوا آویزان است یا زانوهایتان بالا است بنشینید. این وضعیت ممکن است منجر به فشار غیرطبیعی بر روی رگ‌ها شود و بر گردش خون تأثیر منفی بگذارد.

زانو‌ها و مچ پا‌ها را روی هم قرار ندهید: از قرار دادن پا‌ها در حالت ضربدری خودداری کنید، زیرا ممکن است به عضلات و مفاصل فشار وارد شود و تعادل بدن را از بین ببرد.

با پیروی از این دستورالعمل‌ها، می‌توانید بدن را راحت نگه دارید و فشار روی ستون فقرات و مفاصل را کاهش دهید که خطر آسیب‌های ناشی از نشستن طولانی مدت را کاهش می‌دهد.

دکتر مندیا با بیان این که نشستن با کمی کج شدن به پشت بهترین کار است، گفت: کم شدن کمی به پشت با تکیه‌گاه مناسب صندلی، مؤثرترین راه برای کاهش فشار روی دیسک‌های ستون فقرات و حفظ تراز بودن ستون فقرات است و به طور طبیعی ستون فقرات را تراز می‌کند.

دکتر دبورا تاکید کرد: نشستن روی صندلی مناسب نیز بسیار مهم است، به گونه‌ای که باعث توزیع وزن به شکل برابر شده و مانع خستگی عضلات می‌شود و اجازه می‌دهد گردش خون و تنفس به درستی انجام شود.

منبع: میرور


12123979
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دارو‌های رایجی که توسط زنان باردار استفاده می‌شود، خطر ابتلای فرزندانشان به اوتیسم را افزایش می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کاظمی گفت: رئیس‌جمهور مجدانه پیگیر مسائل آموزش و پرورش بوده به طوری که تاکنون ۱۵ جلسه در این مورد برگزار کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: تفاوت ما با دنیای غرب در این ویژگی است که اساس هویت دینی دانش آموزان ما با مسجد، قرآن و نماز شکل می‌گیرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» جلسه هماهنگی مسئولان آموزش عالی ایران و عراق برای برگزاری رویداد هفته دو کشور در وزارت آموزش عالی و پژوهش‌های عراق برگزار شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت بر اهمیت گفتمان‌سازی درباره پدیده خودکشی در کادر سلامت و لزوم اقدامات مستمر برای کاهش این بحران تأکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست سازمان سنجش از امکان ثبت نام پذیرفته‌شدگان آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ که در زمان مقرر برای ثبت‌نام در دانشگاه اقدام نکرده و یا پس از ثبت نام انصراف داده‌اند در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهلت ثبت‌نام و انتخاب‌رشته در برنامه پذیرش کاردانی به کارشناسی ناپیوسته (معدل کاردانی)، کاردانی ویژه دانشگاه ملی مهارت و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی- غیرانتفاعی تا ۳۰ دی ماه تمدید شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشگاه تهران به عضویت مرکز تحقیقات فیزیک هسته‌ای و ذرات اروپا به اختصار سرن در همکاری پروژه دایروی علمی آینده (FCC) درآمد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن داروسازان تهران با اشاره به موجود بودن واکسن آنفولانزا در داروخانه‌ها، گفت: امکان تزریق این واکسن تا آخر فصل سرما وجود دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک شرکت دانش‌بنیان، موفق به احیای گیاه دارویی «وج» شده است که به عنوان کاندیدای نویدبخش برای درمان آلزایمر شناخته می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است