اقتصادی 21:48 - 02 اسفند 1402
مرکز آمار ایران اعلام کرد: رشد ۵.۱ درصد محصول ناخالص داخلی با نفت و ۲.۵ درصدی بدون نفت برای اقتصاد ایران در پاییز ۱۴۰۲ ثبت شده است.

رشد ۵.۱ درصدی اقتصاد ایران در پاییز ۱۴۰۲

مرکز آمار ایران آخرین نتایج حساب‌های ملی فصلی برای پاییز ۱۴۰۲ را منتشر کرد که رشد ۵.۱ درصد محصول ناخالص داخلی با نفت و ۲.۵ درصد محصول ناخالص داخلی بدون نفت در پاییز امسال را نشان می‌دهد.

بر اساس آخرین نتایج حساب‌های ملی فصلی مرکز آمار ایران، محصول ناخالص داخلی (GDP) به قیمت ثابت سال ۱۳۹۰ در پاییز سال ۱۴۰۲ به رقم ۲۱۹۶ هزار میلیارد ریال با نفت و ۱۸۵۶ هزار میلیارد ریال بدون احتساب نفت رسیده است، درحالی‌که رقم مذکور در مدت مشابه سال قبل با نفت ۲۰۸۹ هزار میلیارد ریال و بدون نفت ۱۸۱۰ هزار میلیارد ریال بوده که نشان از رشد ۵.۱ درصدی محصول ناخالص داخلی با نفت و ۲.۵ درصدی محصول ناخالص داخلی بدون نفت در پاییز سال ۱۴۰۲ دارد.

سهم گروه‌های عمده اقتصادی از محصول ناخالص داخلی به قیمت‌های ثابت و نرخ رشد آن‌ها در پاییز ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال گذشته شرح زیر است:

محاسبات حاکی از آن است که رشته فعالیت‌های گروه کشاورزی منفی یک درصد (شامل زیر بخش‌های زراعت و باغداری، دامداری، جنگل‌داری و ماهیگیری)، گروه صنایع و معادن ۶.۹ درصد (شامل: استخراج نفت خام و گاز طبیعی ۲۱.۸، سایر معادن ۳، صنعت ۱.۳، انرژی ۵.۶- و ساختمان ۴ درصد) و فعالیت‌های گروه خدمات ۴.۶ درصد (شامل زیربخش‌های عمده و خرده فروشی، فعالیت‌های خدماتی مربوط به تأمین جا و غذا، حمل ونقل، انبارداری، پست، اطالعات و ارتباطات، فعالیت‌های مالی و بیمه، مستغالت، کرایه وخدمات کسب وکار و دامپزشکی، اداره امورعمومی وخدمات شهری، آموزش، فعالیت‌های مربوط به سالمت انسان و مددکاری اجتماعی و سایرخدمات عمومی، اجتماعی، شخصی وخانگی) نسبت به پاییز سال ۱۴۰۱ رشد داشت.

جزئیات بیشتر را در اینجا مطالعه کنید.


12032753
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نهمین نمایشگاه تخصصی ساخت داخل در صنعت پتروشیمی، نفت و گاز (بازار تکنولوژی و نوآوری) همزمان با همایش ملی «سرمایه‌گذاری و تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی» از ۱۵ تا ۱۹ آذرماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی پارس جنوبی در حال برگزاری است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی کشور گفت: تشدید بارش‌ها در بسیاری از نواحی کشور به ویژه شمال غرب را شاهد خواهیم بود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی گفت: دستور تخریب واحدی در پهنه‌های گسلی نداده‌ایم و فقط در ساخت و ساز‌های جدید اجازه ساخت نداده‌ایم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر جهاد گفت: بنابر آمار ۱۲۰ واحد درگیر بیماری شدند که در صورت عدم واکسیناسیون به موقع، تلفات این ویروس در حوزه دام سنگین به یک میلیون راس می‌رسید.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» شریعتمداری گفت:۶۵ میلیون دلار سرمایه‌گذاری در ساخت داخل، ۱۰۱ میلیون دلار صرفه‌جویی خروج ارز حاصل شده است،
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» با اصلاح مصوبه جدید بنزینی دولت، خودرو‌های صفرِ تولید داخل که قیمت کارخانه‌ای آنها کمتر از یک میلیارد تومان است، سهمیه بنزین دریافت خواهند کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر بهینه‌سازی انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: پروژه‌های جمع‌آوری فلر و تنوع‌بخشی به سبد انرژی طی چهار سال اخیر، باعث شده ۱.۷ میلیون مترمکعب کاهش مصرف گاز داشته‌ایم
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کل بانک مرکزی از ادامه عملیات تأمین ارز با قوت خبر داد و گفت: از روز شنبه عرضه ارز در بازار افزایش می‌یابد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: جهان پتروشیمی وارد عصر جدیدی می‌شود، عصری که در آن هوش مصنوعی، اقتصاد چرخشی و فناوری‌های سبز یک ضرورت است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قیمت خودرو در بازار آزاد امروز سه‌شنبه ۱۸ آذر ماه بر اساس معاملات انجام شده نسبت به آخرین معاملات روز‌های گذشته در سایت‌های خرید و فروش خودرو به شرح زیر است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است