اقتصادی 23:03 - 07 اسفند 1402
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی گفت: پیشنهاد ما برای منطقی شدن قیمت خوراک پتروشیمی‌ها، حذف هاب‌های اروپایی از فرمول قیمت‌گذاری خوراک است.

اصلاح فرمول قیمت خوراک گاز پتروشیمی‌ها با حذف هاب‌های اروپایی

مهدوی ابهری دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی در برنامه بالاتر گفت:صنعت پتروشیمی امروز بزرگترین صنعت کشور است به طوری که ۱۷ درصد گاز جهان مختص به ایران است و ما باید این را تبدیل به ارزش افزوده و ثروت کنیم.

او افزود: در سال گذشته ۳۰ درصد ثروت صنعت مختص به پتروشیمی‌ها بوده و ما حدود ۷ میلیارد دلار کالا به صنایع پایین دستی داخلی تحویل داده ایم به طوری که صنعت پتروشیمی لکوموتیو اقتصادی کشور است.مزیت امروز صنعت پتروشیمی خوراک است و اگر این را از این صنعت بگیریم کلا صنعت پتروشیمی زمین گیر می شود.

ابهری تصریح کرد: در سال ۹۳ مجلس قانون الحاق دوم را تصویب کرد طبق آن باید که قیمت خوراک پتروشیمی‌ها با معیارهای اقتصادی منطبق باشد و امکان جذب سرمایه‌گذاری در داخل و خارج صنعت پتروشیمی را فراهم کند به طوری که تمامی کالاهایی که در پتروشیمی در داخل تولید می شود قابل رقابت با سایر کشورها باشد.

او بیان کرد: قیمت خوراک متان را دولت گفته که ۵۰ درصد مصرف داخل ،۲۵ درصد هاب اروپا و ۲۵ درصد هاب آمریکا باید باشد ما به جز بخش اروپا با دیگر بخش ها موافق هستیم، اگر این ۲۵ درصد حذف شود جذب سرمایه گذار و تولید ناخالص داخلی افزایش می یابد. 

ابهری گفت: برای سطح افزایش درآمد مردم باید انرژی کشور را تبدیل به ارزش افزوده کنیم، اگر می خواهیم صنعت رشد کند و به اهداف برنامه هفتم و هشتم برسیم باید زیر ساخت امنیت اقتصادی را بها دهیم.

ابهری افزود: امروز مجلس قانون می گذارد بعدش آن را رها می کند،وزارت نفت فقط به خودش نگاه می کند،بر اساس ماده ۳۷ قانون رفع موانع تولید، اخذ هر گونه عوارض از صادرات ممنوع است و حتی کالاهایی که امکان تبدیل در کشور به لحاظ فنی و مهندسی به یک کالای دیگر را ندارند نیز از پرداخت عوارض صادرات معاف هستند. همچنین کالاهایی که علاوه بر نیاز کشور است بیشتر از نیاز کشور تولید می‌شود، نباید عوارض صادرات پرداخت کنند.

دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با اشاره به اینکه همه این قوانین نادیده گرفته شده و می‌گویند محصولات پتروشیمی نیمه خام است، تصریح کرد: با وجود این قوانین، برای صادرات محصولات پتروشیمی نیم درصد عوارض صادرات در نظر گرفته شده است.

مهدوی ابهری با تاکید بر اینکه ما باید برای تامین قیمت خوراک یک فرمول منطقی داشته باشیم، ادامه داد: این فرمول اگر بخواهد به هاب‌های بین‌المللی متصل باشد مشکلی وجود ندارد اما هاب‌های موجود در فرمول قیمت باید مربوط به کشورهای تولیدکننده انرژی مانند آمریکا باشد و هاب‌های اروپایی که واردکننده انرژی هستند باید از فرمول حذف شوند.

او گفت: قیمت گاز در کشورهایی مانند عربستان، قطر، امارات و ترکمنستان از آنجا که هاب ندارند شفاف نیست؛ اما قیمت‌ها به مراتب پایین‌تر از قیمت خوراک گاز پتروشیمی‌ها در ایران است.

 در ادامه نعمتی کارشناس اقتصادی گفت: باید قیمت خوراک پتروشیمی بر اساس معیارهای صحیح مشخص شود. به موازات افزایش قیمت خوراک، شرکت های پتروشیمی باید به ارتقای خودشان بپردازند و به تولیدات با ارزش افزوده بالاتری مبادرت کنند تا تولید برایشان صرفه داشته باشد. نباید صرفه اقتصادی را از طریق خوراک ارزان برای آن ها مهیا کنیم.

او افزود: وقتی شرکت ها قیمت خوراک و انرژی مورد نیاز خود را به صورت واقعی پرداخت کنند، در مورد استفاده از ماشین آلات با بهره وری بالاتر و مصرف پایین تر حساس می شوند. این ها به معنای استفاده صحیح از انرژی است. اینکه خوراک با قیمت پایین در اختیار پتروشیمی ها قرار بگیرد و آن ها به تولید محصولات اولیه بپردازند و با صادرات آن ها سود ببرند، قابل قبول نیست. در این شرایط، منافع کشور تأمین نمی شود و فقط شرکت ها سود می کنند.

نعمتی تصریح کرد: ولی امروز نباید نرخ خوراک کشور با هاب آمریکا باشد چه بسا جنگ اوکراین این نرخ را افزایش داد و این جنگ روی ما هم تاثیر می گذارد. بنده در بخش عملیاتی تجربه دارم و می دانم که وقتی بر روی بدنه کارشناسی شرکت ها فشار بیاوریم، آن ها به سمت بهینه سازی سیستم ها حرکت می کنند و شرایطی را به وجود می آورند که شرکت سود کند.

نعمتی گفت: بنابراین، نباید تصور کنیم که واقعی سازی قیمت خوراک به تعطیلی صنایع منجر می شود. آن ها حتماً راهی برای افزایش بهره وری خودشان پیدا خواهند کرد.


12033973
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در ابتدای معاملات امروز ۶ مردادماه، شاخص کل بورس ۳۷ واحد افزایش یافت.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مشاور اتاق اصناف کشاورزی گفت: اعمال سیاست‌های حمایتی و مدیریت مصرف از راهکار‌های اصلی دستیابی به خودکفایی برنج محسوب می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سالانه ۶۰۰ تن نخ ابریشم مورد نیاز صنعت فرش دستباف کشور است که اکنون کمتر از ۳۵۰ تن نخ در داخل تولید می‌شود که خودکفایی ۱۰۰ درصدی نیازمند توسعه باغات توت است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: همچنان خبری از واریز سود سهام عدالت از سمت سه شرکت نیست.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر نفت گفت: ۶۰ درصد نیاز‌های واحد‌های تولیدی داخل کشور محصولات پتروشیمی داخلی است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون بنیاد مسکن گفت: تدوام تخصیص زمین به متقاضیان در قالب برنامه هفتم توصیه شده است که باید توسط دولت چهاردهم اجرایی شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سندیکای کنسرو گفت: بنابر آمار سال گذشته صادرات رب گوجه از لحاظ وزنی نسبت به سال ۱۴۰۱، ۷۵ درصد افزایش یافت، اما امسال بدلیل کاهش نامتعارف قیمت رب گوجه از سوی چین مشکلاتی ایجاد شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بنابر گفته مسئولان، عرضه شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلا ایران می‌تواند به توسعه و رشد اقتصاد کشور کمک کرده و نقش مهمی در تقویت بازار ارز و طلا داشته باشد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در مجموع در ایام اربعین باید ۹ هزار دستگاه اتوبوس در اختیار زائران باشد و ۳هزار دستگاه دیگر هم برای سایر مسیرهای داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سازمان بورس اعلام کرد بازار سرمایه فردا ۶ مرداد مطابق روال عادی فعالیت خواهد کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است