فرهنگی‌هنری 14:48 - 05 تیر 1404
قائم مقام رئیس سازمان صداوسیما در امور فرهنگی در ویژه برنامه خرمشهر توضیحاتی بابت مخالفت غرب از داشتن بمب هسته‌ای ارائه داد.

چرا غرب از داشتن بمب هسته‌ای ایران می‌هراسد؟

باشگاه خبرنگاران جوان - وحید جلیلی، قائم مقام رئیس سازمان صداوسیما در امور فرهنگی در گفتگوی ویژه برنامه خرمشهر با طرح این سوال آیا غرب آن جوری که قبلا ادعا می‌کرد از این می‌ترسد که ایران بمب هسته‌ای داشته باشد؟ گفت: وحشت اصلی غرب از این است که ایران بمب هسته‌ای نداشته باشد. یعنی چی؟ اگر شما بمب هسته‌ای داشته باشید مثل خیلی‌های دیگر، میشوید مثلا یک دشمن امنیتی؛ مثل کره شمالی، چین، روسیه، ضمن اینکه حالا شما اگر مثلا پنج تا بمب هسته‌ای داشته باشید خب اسرائیل دویست تا دارد، خود امریکا هزار تا دارد، دو هزار تا دارد؛ ولی اگر شما صنعت هسته‌ای را داشته باشید، انرژی هسته‌ای را تمام فرایندهایش را به شکل بومی داشته باشید، اما بمب هسته‌ای نداشته باشید و بگویید نمیخواهم بمب هسته‌ای داشته باشم، دیگر اینجا دشمن امنیتی نیستید اینجا رقیب تمدنی هستید؛ یعنی هفتصد سال تاریخ غرب را حالا چه باختر میانه را، چه باختر دور را، چه اروپا را، چه امریکا را به چالش کشیدید.

جلیلی ادامه داد: اینها هفتصد سال است دارند میگویند جهان منهای معنویت، منهای خدا، منهای آخرت، منهای شریعت جای امن تری است، جای مرفه‌تری است، جای بهتری است و ایران امروز در برابر این ادعا یک الگوی دیگری را روی میز گذاشته؛ میگوید که من با دانشمندان معنوی اخلاقی به شدت مردمی متعهد متشرعم به صنعت هسته‌ای دست پیدا میکنم و به بسیاری از دستاورد‌های فنی و علمی دیگر بدون اینکه بخواهم این مزیت‌ها را کنار بگذارم، بدون اینکه بخواهم این فضیلت‌ها را انکار بکنم و دارم جمع میکنم بین پیشرفت و معنویت. 

قائم مقام رئیس سازمان صداوسیما در امور فرهنگی افزود: آقا یک آدمی مثل سیدجمال الدین اسدآبادی نیست، مثل اقبال لاهوری نیست. آقای خامنه‌ای رهبر یک حکومت مستقر پیشروی است؛ نه مثل سیدجمال که از این کشور به آن کشور مجبور بود آواره باشد، حرف‌هایش و نظریه‌های جدی اش را در حوزه‌های مختلف توی مجلات فقط بنویسد. امروز یک چنین اتفاقی افتاده و اینکه اینها الان دیگر تعارف را کنار گذاشتند و رسما میگویند شما غنی سازی نباید داشته باشید. دیگر بحث بمب نیست. غنی سازی نباید داشته باشید یعنی چی؛ یعنی که شما حق ندارید دانش بومی داشته باشید. حالا کی دارد این حرف را می‌زند؛ کسی که آن موقع که ما خواجه نصیر داشتیم و ابن سینا داشتیم و ابوریحان داشتیم و فارابی داشتیم و خوارزمی داشتیم و زکریای رازی داشتیم اینها اقوام وحشی گل بودند توی اروپای مرکزی مثلا. حالا آنها آمدند به ما میگویند که نه، ما تشخیص می‌دهیم که شما حق ندارید دانشمند داشته باشید و ما به خودمان اجازه میدهیم در یک لحظه، ده تا دانشمند رده یک جهان را بکشیم در ایران با همین وقاحت. شهید فقهی، شهید ذوالفقاری، شهید مینوچهر، شهید طهرانچی، شهید عباسی اینها دانشمندان ایرانی فقط نیستند، اینها دانشمندان رده یک جهان هستند. 

وی با بیان اینکه چند هفته پیش در فوردو دانشمندان توضیح میدادند که در بعضی از فرایند‌های غنی سازی هیچ کشوری معادل ایران نیست، توضیح داد: یعنی از لحاظ علمی و فناوری میگفتند در بعضی بخش هایش سوم چهارم هستیم ولی در بعضی بخش‌ها یک هستیم و غرب وحشی، گفتم چه باختر دورش، چه باختر میانه‌اش با همدیگر متحد می‌شوند و در یک لحظه می‌آیند چندین دانشمند درجه یک جهان را، رده اول دنیا را به شهادت می‌رسانند. این معنای این جنگ است که ما یقینا نیاز داریم به اینکه معنای این جنگ را بدانیم. 

جلیلی افزود: اینها این طوری نیست که در طول چهل پنجاه سال گذشته هم خیلی با ما نرم برخورد کرده باشند. حالا بگوییم امروز مثلا جنگ شروع کردند. مگر حالا جنگ هشت ساله‌ای که توسط یک گرگ خونخواری مثل صدام بر ملت ما تحمیل کردند، مگر توی آن دست امریکا و فرانسه و انگلیس و آلمان و اینها آشکار نیست؟ همین آلمانی که این روز‌ها پایش را از حد خودش فراتر گذاشته و دارد اراجیف می‌بافد آن صدراعظم بی ادب شان؛ تو کسی هستی که در دوره‌ی جنگ به یک گرگی مثل صدام، سلاح شیمیایی دادی گفتی نه فقط رزمندگان شان، شهر‌های مسکونی اینها را با بمب شیمیایی بزن. این اروپا است، این آلمان است، آن انگلیس است و حمایت کردید. 

قائم مقام رئیس سازمان صداوسیما در امور فرهنگی در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه همبستگی مردم ایران در این شرایط فقط به خاطر عامل سلبی و عامل بیرونی بوده؟ گفت: خب سوالی که در مقابل این گزاره میشود قرار داد این است که خب خیلی جا‌های دیگر هم هست که دشمن دارند ولی چرا آنها یک چنین جلوه‌های درخشانی از فضایل انسانی در آنها ظهور نمیکند. اگر صرف دشمن داشتن کفایت می‌کند برای اینکه یک ملتی در این تراز تمدنی جلوه بکنند، خب چرا این جا‌های دیگر لااقل در این تراز دیده نمیشود. بله. قطعا این گونه هست. اصلا ببینید اصلا فتنه‌ها در قرآن میگوید أحسب الناس یترکوا ان یقولوا آمنا و هم لا یُفتنون و لقد فتّنا الذین من قبلهم، اصلا فتنه، درگیری، مصیبت، شدت، سختی اینها همه برای این است که قابلیت ادم‌ها در این صحنه‌ها رو بیاید و آدم‌ها خودشان بدانند چه چیز‌هایی دارند. میخواهم بگویم یک چیز طبیعی است. اصلا جزو سنت طبیعت زندگی است.


12202105
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نمایشگاه گروهی کارتون و کاریکاتور «پوزه‌بند» در خصوص جنایات اخیر رژیم صهیونیستی و آمریکا دوشنبه ۹ تیر ماه افتتاح شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» تازه‌ترین اثر انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدّظلّه‌العالی) با عنوان «روایت آقا»؛ خاطرات رهبر معظم انقلاب از زندگی پدر منتشر شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» صبایی‌هایی که در حمله به ساختمان شیشه‌ای سنگر را خالی نکردند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» قائم مقام فرهنگی سازمان صداوسیما در بازدید فرماندهان بسیج دانشجویی از ساختمان شیشه‌ای صداوسیما، بر ضرورت بازخوانی مبانی معرفتی انقلاب اسلامی و مراقبت از نفوذ نرم افزاری تاکید کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» فیلم کوتاه «برای فروش» به‌عنوان بهترین فیلم ایرانی دوازدهمین دوره جشنواره کانادایی انتخاب شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» بامداد بیات آهنگساز و نوازنده و فرزند زنده یاد بابک بیات روز دوشنبه نهم تیر دار فانی را وداع گفت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شاهنامه فردوسی دنیایی از سخنان و داستان‌های پندآموز است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» محسن یگانه گفت: امیدوارم هیچ خطی به مرز‌های کشورمان نیفتد، به خاطر دفاع از مرز‌های کشور خیلی‌ها مثل من دست پدرشان را نگرفتند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با ارسال نامه‌ای به رئیس صداوسیما، مقاومت اهالی رسانه ملی در برابر حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی را درسی دیگر برای تمام متجاوزان عنوان کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» ویژه برنامه «تهران، ایران، جهان» با موضوع بررسی تحولات جنگ اخیر رژیم صهیونسیتی و آمریکا علیه ایران هر شب از شبکه تهران روی آنتن می‌رود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است