علمی فناوری 11:32 - 10 اردیبهشت 1404
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: تشخیص زودهنگام و اقدام درمانی سریع، از مهم‌ترین عوامل نجات بیماران در زمان بروز سکته حاد قلبی است.

تشخیص به‌موقع، مهم‌ترین اصل در مواجهه با سکته قلبی است

باشگاه خبرنگاران جوان  - دکتر نکیسا خوانساری  متخصص قلب و عروق و فلوشیپ اکوکاردیوگرافی اظهار کرد: در سکته‌های قلبی، نخستین کمک را خود بیمار یا اطرافیان با شناخت علائم انجام می‌دهند، در صورتی که فرد دچار درد قفسه سینه شود، باید در اسرع وقت به مرکز درمانی مراجعه کند. در مواردی که بیمار با فعالیت دچار درد می‌شود و با استراحت یا مصرف قرص زیرزبانی درد کاهش می‌یابد، این نشانه می‌تواند به‌عنوان یک هشدار جدی تلقی شود.

وی ادامه داد: علائم سکته قلبی همیشه کلاسیک نیست؛ هرگونه درد یا تنگی نفس می‌تواند زنگ خطری برای بیماری‌های قلبی باشد. از علل شایع بروز سکته قلبی می‌توان به دیابت، فشار خون، سابقه ژنتیکی، مصرف دخانیات، رژیم غذایی پرچرب و پرنمک، مصرف مواد غذایی دارای نگهدارنده، استرس‌های روانی و زمینه‌های ساختاری ژنتیکی اشاره کرد.

خوانساری افزود: علائمی مانند تنگی نفس، تعریق سرد، تهوع و سایر نشانه‌های عمومی نیز ممکن است در این بیماران مشاهده شود که باید جدی گرفته شود. اقدام سریع تشخیصی و درمانی در ساعات و حتی دقایق ابتدایی، نقش کلیدی در جلوگیری از آسیب جدی به قلب دارد.

وی خاطرنشان کرد: برای تشخیص سکته قلبی، نوار قلب اولین ابزار است. با این حال، گاهی تنها یک یا دو نوار قلب کافی نیست و نیاز به گرفتن نوارهای سریال در فواصل کوتاه وجود دارد. همچنین آزمایش‌های تخصصی و روش‌های تصویربرداری مانند اکوکاردیوگرافی می‌توانند به بررسی دقیق ساختار قلب، دریچه‌ها و تشخیص افتراقی دردهای قفسه سینه کمک کنند.

این متخصص قلب و عروق و فلوشیپ اکوکاردیوگرافی تأکید کرد: پس از تشخیص، درمان دارویی باید بدون فوت وقت و با دقت آغاز شود. در مواردی که انسداد عروق کرونری موجب سکته شده باشد، بررسی و مداخله فوری جهت باز کردن رگ مسدودشده ضروری است.

وی تصریح کرد: مراجعه سریع به مراکز درمانی پس از بروز درد، یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت در درمان سکته حاد قلبی به‌شمار می‌رود. اقدام زودهنگام، جان بیمار را نجات می‌دهد و از بروز عوارض جبران‌ناپذیر جلوگیری می‌کند.

منبع: وزارت بهداشت


12185073
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان سنجش در خصوص لزوم انجام فرآیند برگزاری آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ (نوبت دوم) با توجه به تعطیلی احتمالی برخی از استان‌ها، اطلاعیه‌ای صادر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اورژانس استان تهران گفت: مطالعات اولیه جهت احداث پایگاه اورژانس و راه‌اندازی اورژانس عشایر در منطقه لار در دستور کار قرار گرفته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان تغذیه و بهداشت عمومی همچنان به بررسی رابطه بین عادات غذایی و سلامت مغز ادامه می‌دهند و بر نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری‌های عصبی مرتبط با سن تمرکز دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در یک رویداد تاریخی، اولین اتصال موفقیت‌آمیز دو ماهواره در مدار زمین‌ثابت برای سوخت‌گیری انجام شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مریخ نورد پرسویرنس رکورد طولانی‌ترین سفر رباتیک به مریخ را شکست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت، در ماه اخیر حملات سایبری شدید از حدود ۱۷۰ کشور به زیرساخت‌های کشور انجام شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پنجاه و سومین جلسه کارگروه دائمی ماده (۳) آیین‌نامه داخلی شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان با محوریت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در همایش اینترنت، آینده ایران، فعالان این حوزه بر لزوم اصلاح سیاست‌ها، رفع موانع و آغاز گفت‌وگوی واقعی میان حاکمیت و بخش خصوصی تأکید کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان چینی سلول‌هایی ایجاد کرده‌اند که می‌توانند ۶۱ نوع بافت را بازسازی کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بیماران دیابتی در مصرف خربزه نباید زیاده روی کنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است