انفجار و تیراندازی در پایگاه نظامی در پایتخت سومالی

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - روز چهارشنبه، یک انفجار در پایگاه نظامی «جاله سیاد»( Jale Siyad military base) در موگادیشو، پایتخت سومالی رخ داد و به دنبال آن صدای تیراندازی به گوش رسید. گروه تروریستی الشباب که با القاعده مرتبط است، مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت و آن را یک عملیات انتحاری توصیف کرد.
به گفته شاهدان، هنوز مشخص نیست که آیا این حادثه تلفات جانی در پی داشته یا خیر. احمد نور، راننده اتوبوس، به خبرگزاری رویترز گفت: «ما ناگهان صدای انفجار شنیدیم و بعد صدای تیراندازی از داخل پایگاه آمد. فقط یک ابر عظیم از دود را دیدیم.»
در حادثهای مشابه در سال ۲۰۲۳، یک بمبگذار انتحاری ۲۵ سرباز را در همین پایگاه به قتل رساند. همچنین در ماه مه، یک بمبگذار انتحاری دستکم ۱۰ نفر را در حالی کشت که جوانان در صف ثبتنام در پایگاه نظامی «دامانیو» روبهروی جاله سیاد ایستاده بودند.
گروه الشباب اعلام کرد: «یک عامل انتحاری وارد پایگاه شد و نیروهای غربی آموزشدهنده نظامیان را هدف قرار داد.» این گروه افزود که این حمله تلفات به همراه داشته، اما جزئیاتی ارائه نکرد.
خبرگزاری رویترز نتوانسته بهطور مستقل ادعاهای این گروه را تأیید کند و احمد معلم فقی، وزیر دفاع سومالی، نیز به تماسها برای اظهارنظر پاسخ نداده است.
در ابتدای امسال، مأموریت جدید حفظ صلح اتحادیه آفریقا جایگزین نیروی گستردهتری در سومالی شد. با این حال، تأمین مالی این مأموریت در ابهام قرار دارد، چرا که ایالات متحده با طرح تأمین بودجه از سوی سازمان ملل مخالفت کرده است.
منبع: العربیه انگلیسی
12205625