اقتصادی 11:13 - 07 آذر 1401

ذخیره ۱۸ میلیارد متر مکعبی آب در سدها

فیروز قاسم زاده، سخنگوی آب در نشست خبری گفت: بر اساس ایستگاه‌های وزارت نیرو آب‌های دریافتی ۲۸ میلی متر است که در مقایسه با متوسط بلد مدت ۵۴ ساله ۱۶ درصد کاهش بارندگی داشتیم و نسبت به سال گذشته در شرایط مشابه به سر می بریم.

وی ادامه داد: بارندگی‌های اخیر که اتفاق افتاد بر بخش غربی کشور متمرکز بود و سامانه‌ی ذخیره سازی سدها اتفاق افتاد، پر بارش فعلی ورودی مخازن سدها ۲.۷ میلیارد رسیده که ۱۳ درصد رشد داشته است در حالی‌که متغییر خروجی‌ها ۵ درصدی سدها به ۳.۸ میلیارد متر مکعب رسیده است.

سخنگوی صنعت آب با اشاره به پر شدگی ۳۸ درصدی سدها ادامه داد: این عدد معادل ۱۸ میلیارد آب است که ۲ درصد مخازن سدها نسبت به سال گذشته رشد داشته است.

وی اضافه کرد: سدهای مهم از ۱۰ تا ۷۰ درصد پرشدگی داریم. البته تهران با کاهش ۷۰ درصدی بارندگی در تهران روبرو بوده ایم که نسبت به سال گذشته ۲۱ درصد کاهش یافته است.

به گفته سخنگوی صنعت آب زاینده رود تنها ۱۲ درصد در سال جاری پر شدگی دارد.

وی در پاسخ به سوال مهر مبنی بر انتقادات وارد شده بر سد چم شیر را چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: در تمام پروژه‌های توسعه‌ای که در سطح دنیا اتفاق می‌افتاد هر پروژه‌ای متشکل از یکسری مزایا و معایب است. درمورد سد چم شیر هم فارغ از اینکه تبلیغات علیه آن می‌شود ارزیابی‌های زیست محیطی در رابطه با آن اتخاذ شده است، از زمانی که این عملیات آغاز شده ۸ مرجع مختلف برای یک سد مطالعاتی را انجام داده اند که گواهی مبنی بر مشکلات این سد وجود ندارد.

وی ادامه داد: رودخانه زهره در ماه‌های پر بارش سیلابی و در سایر ماه‌های سال دبی پایه در جریان است. ضمن انکه شوری آب در ماه‌های کم بارش بدون هیچ سازه‌ای سه برابر می‌شود و با احداث این سد می‌توانیم آب‌های سیلابی را ذخیره کرده و بجای اینکه سیلاب‌ها یکباره خارج شوند این اب ها را ذخیره کنیم

به گفته سخنگوی صنعت آب مشابه این سد، سد کوثر است که ۲.۵ میلیون نفر را تأمین می‌کند.


11749940
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتاق اصناف ایران گفت:دخالت برخی ارگان‌ها و نهاد‌ها در امور صنفی، مسئله نرخ‌گذاری و معطل ماندن کالا‌ها در گمرک از دیگر چالش‌های جدی اصناف است
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرد: جاماندگان از دریافت سود سهام عدالت با ثبت‌نام در سامانه سجام تا ۲۴ ساعت آینده، (ظهر روز سه‌شنبه ۱۶ دی ماه) در فهرست دریافت سود قرار می‌گیرند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: وی گفت: پیش بینی می‌شود امسال بین ۵ تا ۶ درصد مسافران بیشتری از قطار نسبت به سال گذشته برای انجام سفر‌های نوروزی استفاده کنند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در جریان معاملات امروز شاخص کل بورس با افزایش ۱۰۵ هزار و ۴۸ واحد در سطح ۴ میلیون و ۱۷۶ هزار واحدی به کار خود پایان داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی شرکت ملی گاز ایران گفت: میزان مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری به ۶۵۵ میلیون متر مکعب رسید.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت راه آهن گفت: این هفته اولین محموله واردات خودرو شامل ۶ هزار دستگاه از بندر شهید رجایی وارد بندر خشک آپرین خواهد شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت راه آهن گفت: این هفته اولین محموله واردات خودرو شامل ۶ هزار دستگاه از بندر شهید رجایی وارد بندر خشک آپرین خواهد شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی اتحادیه بنکداران موادغذایی گفت: کارخانه هادر کنار فروش روغن، کالاهای اجباری مانند تن ماهی یا کیک به بنکداران تحمیل می‌شود. این در حالی است که حاشیه سود روغن برای بنکدار حدود سه درصد است و تحمیل کالاهای کم‌تقاضا، آن‌ها را ناچار می‌کند...
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» شرکت توانیر اعلام کرد: طی تابستان امسال بیش از ۷ هزار مگاوات بار مصرفی مشترکان انرژی‌بر از ساعات اوج بار شبکه کاسته و به ساعات غیر اوج منتقل شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران با اشاره به رشد ۱۲ درصدی حمل کالا و بار از طریق ریل تا پایان آبان ماه امسال، از توسعه صادرات به افغانستان با افزایش حمل ریلی خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است