راز ماندگاری نهضت عاشورا چیست؟

باشگاه خبرنگاران جوان؛ نفیسه خلیلی - حجتالسلام و المسلمین ناصر رفیعی، استاد حوزه علمیه قم در سلسله جلسات خود سخنان امام حسین (ع) را مرور کرد و گفت: سخنان حضرت در شرایط بحرانی ایراد شده است؛ در شرایطی که حضرت علی اصغر (ع)، حضرت ابوالفضل (ع) و همه یارانشان شهید شده بود و فقط حضرت مانده بود و امام حسین (ع) دور خیمه آخرین وداع خود را کرد. در این شرایط سخت این خطبه ایراد شده است. حضرت سیدالشهدا فرمود: آماده شوید برای بلا و آزمایش. فصل دوم عاشورا آغاز میشود و فصل اول آن با شهادت من به اتمام میرسد. اما این را بدانید شما یک حافظ و یک حامی به اسم خدا دارید، که نه میمیرد و نه ضعیف میشود. خداوندِ عالم و توانمند پشت شماست.
حجتالسلام رفیعی ادامه داد: وقتی چنین پشتوانهای احساس کردید، دیگر به آدمها نگاه نکنید. شک نکنید شما از دست دشمن نجات پیدا میکنید. اگرچه دشمن شلوغکاری میکند، ولی ماندگار نیست. بدانید که عاقبت شما بخیر است. یعنی فرجام شما به نیک است. اما امثال یزید، معاویه، عمربن سعد و شمر به تمام بدبختیها گرفتار میشوند. اما در مقابل خداوند به شما در ازای سختی که میکشید، انواع نعمت را میدهد. حضرت سیدالشهدا فرمود: چیزی به زبان نیاورید که اجرتان را پایین میآورد.
این استاد حوزه با بیان اینکه این خطبه امام حسین (ع) اوج امید و مبارزه با یاس و ناامیدی است، افزود: این خطبه دلِ زن و بچه را آرام کرد. شما باید بدانید پشتیبان مهمی مثل خدا دارید. یکی از خطرات برای جامعه یاس و ناامیدی است. مقام معظم رهبری فرمودند: امید عامل تحرک است. امید عامل تحول است.
12204375