علمی فناوری 17:02 - 25 مرداد 1403
دانشمندان پروتئینی را کشف کرده‌اند که به حفظ سلول‌های عصبی سالم و افزایش جوانی مغز کمک می‌کند.

کشف پروتئینی که پیری مغز را کند می‌کند

این حقیقت بر کسی پوشیده نیست که با افزایش سن، بدن ما و همه قوای آن تغییر می‌کند. مغز نیز از این قاعده طبیعی جدا نیست و سلول‌های آن هم با روند پیری مواجه می‌شوند و دائما در حال تغییر هستند. پیر شدن مغز نوعی سیر طبیعی است که برای همه به یک شکل بروز نمی‌کند، اما عموما عملکرد حافظه، سرعت یادگیری و آگاهی از محیط اطراف با افزایش سن کمتر می‌شود.

معمولا افراد مسن با انجام همزمان چند کار باهم مشکل دارند و شاید برای برخی هم حتی یافتن جملات و کلمات دشوار باشد. به هر حال این روند در هر فردی به شکل متفاوتی خود را نشان می‌دهد.  

اغلب اوقات افراد مسن به خاطر اختلال حافظه و آلزایمر مضطرب می‌شوند و آن را با پیری مغز یکسان می‌دانند. اما حقیقت این است که اصلا اختلال حافظه و آلزایمر روند طبیعی در مغز نیست و باید به دنبال راهکاری برای جوان ماندن مغز باشید.

به دنبال اهمیت این موضوع، دانشمندان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی با انجام تحقیقاتی کشف کرده‌اند که پروتئینی به نام TMEM۱۶F به حفظ سلول‌های عصبی سالم و افزایش جوانی مغز کمک می‌کند. 

براساس گزار ش MedicalXpress دانشمندان بر روی مطالعه پروتئین TMEM۱۶F تمرکز کردند که نقش کلیدی در حفظ پایداری دیواره سلولی (غشاء) را دارد. آن‌ها دریافتند که با افزایش سن، غلظت این پروتئین در نورون‌ها کاهش می‌یابد که بر عملکرد و توانایی مغزی آن‌ها تأثیر منفی می‌گذارد.

آزمایش‌ها روی موش‌های آزمایشگاهی نشان داد که افزایش مصنوعی سطح TMEM۱۶F در حیوانات مسن‌تر، مهارت‌های ذهنی و حافظه آن‌ها را بهبود می‌بخشد. دانشمندان خاطرنشان کردند که این جوان‌سازی مغز می‌تواند پایه‌ای برای ایجاد استراتژی‌های جدید و مؤثر به منظور درمان بیماری‌های مرتبط با افزایش سن، از جمله بیماری آلزایمر باشد. با این حال، تحقیقات بیشتری برای معرفی درمان‌های تجربی مبتنی بر هدف قرار دادن TMEM۱۶F در عمل بالینی مورد نیاز است.

پیش از این نیز ارتباطی بین فشار خون بالا و بیماری آلزایمر پیدا شده بود.

منبع: gazeta.ru


12083244
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته رئیس مرکز ملی فضای مجازی، شفاف سازی و ارزیابی نقش دستگاه‌ها در زمینه هوش مصنوعی می‌تواند به توسعه این حوزه کمک کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» جک دورسی (Jack Dorsey) که یکی از بنیان‌گذاران توییتر (ایکس فعلی) محسوب می‌شود که از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۸ نیز مدیریت آن را بر عهده داشت، به تازگی یک برنامه پیام‌رسان بلوتوثی منتشر کرده است که به اینترنت نیاز ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پژوهشگران با طراحی یک نانوسیستم چسبنده به مخاط، گامی نوین در تصویربرداری دقیق‌تر از سرطان مثانه برداشته‌اند. این فناوری از ترکیب نانوذرات سیلیکایی مزومتخلخل توخالی تیوله‌شده با رنگ اوانس بلو (Evans Blue) بهره می‌برد و به‌طور اختصاصی به بافت...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مرحله نخست چهاردهمین مسابقه ملی فناوری نانو در روز‌های ۲۸، ۲۹ و ۳۰ تیرماه به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس نهاد نمایندگی رهبر معظم انقلاب در دانشگاه‌ها گفت: همه جریان‌های سیاسی کشور با تشکیل یک جبهه واحد و تبعیت و حمایت از رهبری، ضمن شناخت نیات پلید دشمن، می‌توانند توطئه‌های آنها را خنثی کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زمان بندی جدید اعتبارسنجی دانشگاه‌های خارج از کشور و فهرست سال ۲۰۲۶ منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیرکل دفتر سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت مداخلات ویژه سلامت روانی مخصوص افراد آسیب دیده در مراکز جامع سلامت انجام می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش‌وپرورش، از ابلاغ دستورالعمل طرح حامی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» «طرح ملی تحول دیجیتال ایران» سازمان فناوری اطلاعات ایران، به عنوان یکی از قهرمانان جوایز WSIS Prizes ۲۰۲۵ انتخاب شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» جزئیات تاریخ و زمان مصاحبه مجازی دکتری تخصصی ۱۴۰۴ دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است