وبگردی 12:16 - 23 تیر 1404
گروهی از محققان با مشارکت یک استاد مهندسی پزشکی ایرانی کپسولی تولید کردند که با بلعیدن آن، می‌توان یک آزمایشگاه را به درون بدن منتقل کرد.

این آزمایشگاه بلعیدنی است!

باشگاه خبرنگاران جوان - محققان دانشگاه کلتک آمریکا یک کپسول هوشمند بی‌سیم مجهز به حسگرهای کوچک برای نظارت بر عملکرد دستگاه گوارش بدن ساخته‌اند. با بلعیدن این کپسول می‌توانیم درک بهتری از سلامت روده خود داشته باشیم.این کپسول که پیل ترک نام دارد، تنها ۷ میلی‌متر قطر و ۲۵ میلی‌متر طول دارد.

کپسول مذکور به لطف اجزای ارزان و کم‌مصرف، قادر به تشخیص الکترولیت‌ها، متابولیت‌ها، هورمون‌هایی مانند سروتونین و دوپامین، گلوکز، pH، قدرت یونی و دمای بخش‌های مختلف بدن است.

این نشانگرهای زیستی می‌توانند به شناسایی و نظارت بر شرایطی مانند سندرم متابولیک (که خطر ابتلا به بیماری قلبی و دیابت را افزایش می‌دهد) و التهاب کمک کنند.استفاده از این کپسول نیاز به روش‌های پرهزینه و تهاجمی بررسی دستگاه گوارش از طریق آندوسکوپی و توموگرافی کامپیوتری که فقط در بیمارستان‌ها قابل‌استفاده هستند را برطرف می‌کند. بررسی دقیق و آنی مشکلات مزیت دیگر استفاده از این کپسول است.

این آزمایشگاه الکتروشیمیایی فوق کوچک به‌گونه‌ای طراحی شده که یک سکوی بسیار متنوع بوده و بسته به آنچه می‌خواهید در روده بیمار تحت نظارت قرار دهید می‌توان حسگرهای متنوعی را در آن جایگزین و نصب کرد.سازندگان برای آزمایش قابلیت‌های پل ترک و اندازه‌گیری موفقیت‌آمیز pH، دما و سطح گلوکز و سروتونین در خرگوش‌ها از آن استفاده کردند. این دستگاه برای استفاده بی‌سیم طولانی‌مدت در دستگاه گوارش طراحی شده و می‌تواند در بدن باقی بماند و اطلاعات اندازه‌گیری‌ شده را به طور مداوم و به‌صورت آنی ارسال کند.

آزیتا امامی، استاد مهندسی پزشکی ایرانی دانشگاه کلتک و یکی از نویسندگان مقاله‌ای که جزئیات این دستاورد علمی را شرح می‌دهد، خاطرنشان کرد: کپسول‌های قابل بلع توانایی قابل توجهی برای تشخیص، نظارت و مدیریت بیماری‌های مزمن دارند، اما دستگاه‌های قبلی از نظر قابلیت‌های نصب حسگر، طول عمر و اندازه بسیار محدود بودند. این اختراع گامی مهم در جهت تولید دستگاه‌هایی است که می‌توانند اطلاعات پزشکی معناداری را به طور آنی در دسترس بیماران و پزشکان قرار دهند.

منبع: فارس


12207029
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار وبگردی

وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» بسیاری از رفتارهای روزمره ما حاصل تصمیم‌گیری آگاهانه نیستند، بلکه در قالب عادت‌هایی شکل گرفته‌اند که به‌مرور زمان و بدون توجه به پیامدهایشان تکرار می‌شوند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» یک گروه بین‌المللی از پژوهشگران دریافتند که فیل‌ها برای رسیدن به اهداف خود، حرکات و نشانه‌های گوناگونی را نشان می‌دهند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که مصرف روزانه یک پرتقال می‌تواند خطر افسردگی را کاهش دهد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از محققان با مشارکت یک استاد مهندسی پزشکی ایرانی کپسولی تولید کردند که با بلعیدن آن، می‌توان یک آزمایشگاه را به درون بدن منتقل کرد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» در روزهای پایانی جنگ جهانی دوم، زمانی‌ که گرسنگی در هلند بیداد می‌کرد، خواهرزاده ونسان ون‌گوگ، تصمیمی گرفت که شاید برای بسیاری غیرقابل تصور باشد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» محمدمهدی طهرانچی فیزیک‌دان، استاد تمام دانشگاه و سیاستمدار ایرانی بود که از ۲۷ آبان ۱۳۹۷ تا زمان شهادت، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بود.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» تنها یک مرد در تاریخ به چشمان کمیته جایزه صلح نوبل نگاه کرده و گفت:نه! جایزه شما را نمی‌خواهم.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» نشستن پشت میز در کل روز به هیچ وجه مناسب نیست و می تواند موجب به خطر افتادن سلامت بدن انسان شود.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» این عقیده وجود دارد که با جوشاندن مکرر آب، ترکیباتی مانند آب سنگین، نمک معدنی غلیظ و ماده های سمی از جنس کلر در آن ایجاد می ‌شوند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» در دهه گذشته، اسرائیل به شکل گسترده‌ای از اصطلاح «ملت استارت‌آپ» در توصیف جامعه خود استفاده کرده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است