به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، رئیس جمهور ارمنستان روز چهارشنبه از امکان همکاری دفاعی ارمنستان با ایران و تعمیق آن سخن گفت.
به گزارش خبرگزاری «آرمنا پرس» «رابرت کوچاریان» رئیس جمهور سابق ارمنستان در یک نشست خبری گفت که امکان تعمیق همکاری دفاعی بین ارمنستان و ایران وجود دارد و این همکاری به عنوان بخشی از مولفه امنیتی ارمنستان ضروری است.
وی گفت، علاوه بر ارمنستان، تنها کشوری که استان سیونیک برای آن مهم است ایران است. سیونیک ضعیفترین بخش ارمنستان است، منطقهای است که ترکیه و جمهوری آذربایجان آرزوهای زیادی برای این مکان دارند و این آشکار است. حال سئوال اینجاست که به جز ارمنستان، سیونیک برای کدام کشور مهم است، آن کشور ایران است.
وی ادامه داد: «باید دستکم ۲ رزمایش با ایران در سیونیک انجام میدادیم. باید یک مبنای حقوقی - قراردادی با ایران وجود داشته باشد و این بزرگترین عامل برای مهار جمهوری آذربایجان خواهد بود.»
وی با پیشنهاد مشارکت ایران در ساختار جدید امنیتی ارمنستان گفت: «اکنون وقتی به نقشه نگاه میکنید، میبینید تنها مرز زمینی که امکان اطمینان از آن را فراهم میکند، ایران است.»
کوچاریان گفت که باید شرایط را ارزیابی کرد و راه حلهایی یافت که مشکلات موجود را حل کند.
سیونیک، استانی از ارمنستان و مرکز آن شهر «کاپان»است. این استان علاوه بر ایران با جمهوری آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان نیز هممرز است.
اخیرا نیز رئیس حزب اپوزیسیون دولت ارمنستان گفت که ایران و روسیه از جمله کشورهایی هستند که خواستار حفظ موجودیت ارمنستان واحد هستند.
«هرانت باغراتیان» رئیس «حزب آزادی» و نخست وزیر سابق ارمنستان نیز اخیرا در نشست خبری گفت، روسیه و ایران علاقمند به حفظ موجودیت ارمنستان واحد هستند. باغراتیان در ادامه اظهار داشت که هرگونه تغییر در مرزها نیاز به همه پرسی دارد و پس از آن رئیس جمهور باید آن را امضا کند.
این سیاستمدار ارمنستانی در واکنش به سفر «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفت، سفر پلوسی نشان داد که ناتو منتظر ما نخواهد ماند.
«سید عباس موسوی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان نیز در روزهای گذشته در یک رشته توییت در خصوص تحولات منطقه قفقاز و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران نوشت: «در مناقشات منطقهای و بینالمللی مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران همواره در چارچوب عزت، حکمت، مصلحت و بر اساس حق، انصاف، عدالت و حقوق بین الملل استوار است.»
وی افزود: «قوه عاقله نظام قطعا بهترین تصمیم را در بهترین زمان میگیرد و همیشه از منافع و امنیت ملی خود و منطقه پاسداری میکند.»
موسوی با ذکر این نکته که در منافع حیاتی لابیگری، جانبداری هیجانی و عملیات روانی بی اثر است، نوشت: «اثرگذاری بر تصمیم سازان، تصمیم گیران و مجریان سیاست خارجی و دفاعی اگر واجد مولفههای فوق و فاقد عقلانیت و دوراندیشی باشد، مشکوک، مضر و بلکه تکمیل کننده پازل دشمنان ایران و تخریب سیاست همسایگی دولت است.» (جزئیات بیشتر)
پایان پیام/م