علمی فناوری 16:55 - 10 آذر 1404
معروف است که می‌گویند کسانی خوابشان نمی‌برد در ذهن خود شروع به شمردن گوسفندان کنند.

آیا شمردن گوسفندان واقعا کمک می‌کند تا سریع‌تر به خواب بروید؟

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - دکتر پاول کودینوف، متخصص خواب، تأکید می‌کند که شمردن گوسفندان روند به خواب رفتن را تسریع نمی‌کند. در واقع، ممکن است تنش درونی را افزایش دهد و مانع از رسیدن مغز به حالت آرامش لازم شود.

عادت‌هایی که کیفیت خواب را بهبود می‌بخشند

او توضیح می‌دهد: "مغز هنگام تلاش برای خوابیدن باید در حالت آرامش تقریباً کامل باشد، عاری از هرگونه فعالیت تحریک‌کننده ذهنی. مشغول بودن با افکار، شمردن یا تلاش برای کنترل فرآیند خواب، همگی شمارش را به یک کار ذهنی تبدیل می‌کنند که آرامش را محدود می‌کند و مانع خواب می‌شود. "

او اشاره می‌کند که دستیابی به خواب سالم نیاز به یک رویکرد ساختاریافته دارد، که با حفظ زمان خواب و بیداری ثابت، حتی در آخر هفته‌ها، علاوه بر آماده کردن اتاق خواب برای تاریک، ساکت و نسبتاً خنک بودن، شروع می‌شود.

او اضافه می‌کند: «بیدار شدن در یک ساعت مشخص در هر روز به مغز کمک می‌کند تا با یک ریتم ثابت سازگار شود و خوابیدن در آینده را آسان‌تر کند. دوش گرفتن قبل از خواب - چه با آب خنک و چه با آب گرم - نیز برای برخی افراد مفید است، اما مهمترین عامل، پایین نگه داشتن دمای اتاق نسبت به حد معمول است، زیرا این کار به بدن کمک می‌کند تا آرام شود و سریع به خواب برود.»

کودینوف در پایان تأکید می‌کند که هیچ راه حل جادویی یا فوری برای غلبه بر مشکلات خواب وجود ندارد و اگر بی‌خوابی مزمن شود، مشورت با پزشک ضروری است.

منبع: pravda.ru


12246547
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید نشان داده است که یک داروی مقرون به صرفه با قدمت بیش از ۱۰۰ سال، می‌تواند نیاز به انسولین بیماران دیابتی نوع ۱ را کاهش دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل و بنیان‌گذار تلگرام، از راه‌اندازی شبکه جدید هوش مصنوعی غیرمتمرکز Cocoon خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمایشگاه نجوم خورشیدی آکادمی علوم روسیه از مشاهده سومین منطقه بزرگ لکه خورشیدی فعال روی خورشید در سال جاری خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک شرکت دانش‌بنیان پلتفرمی مبتنی بر هوش مصنوعی طراحی کرده که قادر است کلیه تکالیف مالیاتی کسب‌وکارها را مدیریت کند، مشاوره مالیاتی ارائه دهد و اطلاعات را مستقیماً به سامانه‌های رسمی ارسال کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معروف است که می‌گویند کسانی خوابشان نمی‌برد در ذهن خود شروع به شمردن گوسفندان کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» روغن بابونه یک مسکن طبیعی برای رفع سردرد است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با دستیابی متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان به فناوری تولید افزودنی جدید برای پلیمرهای رندوم (PPR)، نیاز کشور به واردات این ماده برطرف شد و سالانه دست‌کم ۵۰۰ هزار دلار صرفه‌جویی ارزی به همراه خواهد داشت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طب سنتی راهکاری مناسب برای مقابله با نفخ ارائه کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته یک فوق تخصص ریه، بیماری آنفلوانزا یک بیماری حاد نیست و عموم بیماران با انجام درمان ساده بهبود پیدا می‌کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت وزارت بهداشت، با اشاره به آخرین وضعیت آنفلوآنزا در کشور، سنین ۵ تا ۱۴ سال را بیشترین گروه در معرض خطر سویه جدید این بیماری خواند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است