علمی فناوری 08:20 - 21 خرداد 1403
نتایج یک مطالعه تازه نشان می‌دهد که آب شیرین چهار و نیم میلیارد سال قدمت دارد.

آب شیرین چهار و نیم میلیارد سال قدمت دارد

یک مطالعه جدید که در ژورنال Nature Geoscience منتشر شد، اولین شواهد از آب شیرین و زمین‌های خشک روی زمین را در ۴ میلیارد سال پیش نشان می‌دهد که زودتر از آن چیزی است که قبلاً تصور می‌شد، به گونه‌ای که قدیمی‌ترین حیات باقی مانده روی زمین در پرونده سنگ‌های تکه تکه شده ۳.۵ میلیارد سال است. برخی از داده‌های شیمیایی نیز نشان می‌دهد که ممکن است تا ۳.۸ میلیارد سال قدمت داشته باشد و اگرچه دانشمندان تصور می‌کردند که زندگی ممکن است قدیمی‌تر از این باشد، هیچ مدرکی برای اثبات این موضوع وجود نداشته است.

به گزارش وب سایت Phys، دانشمندان وجود آب شیرین را در پرونده سنگ‌های صخره‌ای و سیگنال‌های شیمیایی باقی مانده‌ شناسایی کرده اند، به گونه‌ای که زمین کمی بیش از ۴.۵ میلیارد سال قدمت دارد و قدیمی‌ترین سنگ‌هایی که دانشمندان کشف کرده اند کمی بیشتر از ۴ میلیارد سال قدمت دارد.

برخلاف سنگ‌ها، قدیمی‌ترین کریستال‌های حفظ‌شده قدمت ۴.۴ میلیارد سال دارند و بخش عمده‌ای از این کریستال‌های فوق‌قدیمی از یک نقطه روی زمین می‌آیند: تپه‌های «جک» در غرب استرالیا.

در طی میلیارد‌ها سال، بسیاری از فرآیند‌های بعدی می‌توانند سیگنال شیمیایی اولیه را هنگام تشکیل کریستال‌ها پاک کنند.

بسیاری از انواع دیگر مواد معدنی به راحتی قابل تغییر هستند، فرآیندی که شیمی اولیه آن ها را پاک می‌کند و هیچ سرنخی در مورد گذشته عمیق زمین ارائه نمی‌دهد.

این مطالعه نشان می‌دهد که حدود ۱۰ درصد از تمام کریستال‌های مورد تجزیه و تحلیل بیش از ۴ میلیارد سال قدمت دارند و برای این که بفهمند آیا این دانه‌ها دارای رکورد آب شیرین هستند یا خیر، دانشمندان از پرتو‌های کوچک یون بر روی دانه‌های زیرکون تاریخ استفاده کردند تا نسبت سنگین‌تر به سبک‌تر را اندازه گیری کنند. بر حسب وزن، به‌نظر می‌رشد که از ۴ میلیارد سال پیش آب شیرین روی زمین وجود داشته باشد.

منبع: الیوم السابع


12061563
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت از راه‌اندازی هفت دستگاه سیکلوترون در کشور با هدف تأمین رادیودارو‌های موردنیاز خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رییسی از آغاز اجرای نسخه جدید طرح پزشکی خانواده و نظام ارجاع در پنج شهرستان پیشرو کشور خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، نکاتی را درباره سطوح مطالبات دانشجویان در کشور مطرح کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته رئیس بیمارستان سوختگی شهید مطهری، در حال حاضر حدود ۲۰۰۰ تخت سوختگی در کشور کمبود داریم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته رئیس بیمارستان سوختگی شهید مطهری، در حال حاضر حدود ۲۰۰۰ تخت سوختگی در کشور کمبود داریم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی اورژانس استان تهران از وقوع تصادف چند دستگاه خودرو در اتوبان تهران–قم و اعزام نیرو‌های ویژه امدادی به محل خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش‌وپرورش گفت: تاکنون نشانه‌ای از بحران مهاجرت معلمان در کشور مشاهده نشده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تلگرام اعلام کرده است که آخرین نسخه برنامه خود برای اندروید و iOS شامل یک ویژگی جدید
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت تاکید کرد: نظام ارجاع باید به عنوان بنای محکم سلامت کشور توسعه پیدا کند تا خدمات سلامت با کیفیت ارائه شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات، بر ضرورت اصلاح سیاست‌های محدودسازی، تقویت زیرساخت‌های ارتباطی، حمایت از کسب‌وکار‌های دیجیتال و تسریع مواجهه هوشمندانه کشور با فناوری‌های نوین به‌ویژه هوش مصنوعی تأکید کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است