وبگردی 09:11 - 18 شهریور 1403
دستکند‌های یک روستایی خوش‌ذوق، گردشگران زیادی را به روستای کهتویه در هرمزگان می‌کشاند.

ماجرای مرد روستایی که دستکند ساخت

روستای کهتویه در جنوب هرمزگان بافتی پلکانی شبیه ماسوله گیلان دارد؛ جذابیتی که می‌تواند پای گردشگران زیادی را به روستا باز کند، اما جذاب‌تر از آن، دستکند‌های یکی از اهالی روستاست. محمد احمدی سال‌هاست با علاقه و ذوقی که به هنر سنگ‌تراشی دارد، دستکند‌هایی درست کرده که خود به یک جاذبه گردشگری تبدیل شده‌است. دستکند‌های او با وسایل کوچکی مثل ساعت دیواری شروع شده و حالا به اتاق‌هایی از سنگ تراشیده رسیده است. گردشگرانی که به روستا می‌آیند، معتقدند سکونت در اتاق سنگی به آنها آرامش هدیه می‌کند.

روستایی محصور در کوه‌ها

کهتویه یکی از روستا‌های بستک است و محمد احمدی نیز با لهجه بستکی صحبت می‌کند. بستکی‌ها فارسی را آرام و شمرده صحبت کرده و بیشتر کلمات را به‌صورت کشیده تلفظ می‌کنند. نه‌ فقط اهالی روستا، بلکه بیشتر گردشگران، احمدی را به‌دلیل دستکندهایش در روستا می‌شناسند. او ۶۵ سال دارد و علاقه‌اش به سنگ‌تراشی سبب شده تا این هنر را یاد بگیرد.

سنگ تراشی در روستا

او می‌گوید: «هیچ‌کس نبود که سنگ‌تراشی را از او یاد بگیرم. از وقتی جوان بودم دست‌به‌کار شدم و با ابزار ساده‌ای که داشتم وسیله می‌ساختم.» شهر بستک در منطقه‌ای کوهستانی قرار دارد و کوه‌های گاه‌بست (گاوبست)، گچ، سیاه، ناخ، زنگارد و هرمزان (هرمیزان) شهر را محصور کرده‌اند و بلندترین ارتفاعات هرمزگان در بستک واقع شده‌است. گفته می‌شود کهتویه به‌معنای روستایی میان کوه و تپه است و شکل‌گیری روستا هم حدود ۴۰۰سال پیش با کوچ مردم از آبادی‌های اطراف آغاز شده است.

روستای پلکانی

آرامش دستکند‌ها

تا چند سال پیش دستکند‌های احمدی بیشتر جنبه سرگرمی داشت، اما کم‌کم به یک جاذبه گردشگری تبدیل شد؛ تا جایی که او با ساخت اتاق‌های دستکند و وسایل داخلش روستا را دیدنی‌تر کرد.

احمدی می‌گوید: «روستا در تابستان هوای بسیار گرمی دارد و گردشگران در زمستان به روستا می‌آیند. برخی فقط برای بازدید از دستکند‌های روستا می‌آیند و شب نمی‌مانند. مدتی می‌نشینند و از تبدیل سنگ‌هایی که جزو طبیعت روستاست به وسایلی مثل صندلی، میز یا ساعت دیواری لذت می‌برند. بار‌ها از آنان شنیده‌ام که وقتی چندساعتی در اتاق‌های دستکند حضور دارند، آرامش پیدا می‌کنند.»

احمدی ۶فرزند دارد که همگی در روستا هستند و هریک به کاری مشغولند، اما هیچ‌یک سررشته‌ای از سنگ‌تراشی ندارند. احمدی ادامه می‌دهد: «کار سختی است. جوانان حوصله ندارند ساعت‌ها با ابزار‌های ساده و یک قلوه‌سنگ مشغول باشند، اما من این کار را خیلی دوست دارم. وقتی استقبال گردشگران را هم می‌بینم بیشتر به کارم علاقه‌مند می‌شوم.» احمدی این روز‌ها را فقط به سنگ‌تراشی می‌گذراند. او می‌گوید: «از اول جوانی در این روستا بنایی می‌کردم. بعد‌ها هم برای خودم استاد بنا شدم. حالا بیکارم و سنگ‌تراشی هم برای من درآمدی ندارد.»

منبع: همشهری آنلاین 


12090557
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار وبگردی

وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» با نگاهی به کتاب دریافت عشق دلخواه‌تان نوشته هارویل هاندریکس به ریشه‌های ناخودآگاه نیازهای عاطفی‌مان پی می‌بریم و کشف می‌کنیم چرا به دنبال شریک های عاطفی خاصی می‌رویم که خیلی هم علی الظاهر منطقی نیستند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» استاد پژوهشکده بین‌المللی زلزله‌شناسی می‌گوید: آتشفشان تفتان، که به شدت فرسایش‌یافته است، سابقه‌ای طولانی از فعالیت‌های آتشفشانی دارد که به دوره‌های پلیوسن و کواترنری بازمی‌گردد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» همه جا حرف از مکمل‌های منیزیم است؛ از وبلاگ‌های سلامت و رسانه‌های اجتماعی تا برخی سایت‌های خبری.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» رژیم اسرائیل با بهره‌گیری از «هاسبارا» به عنوان یکی از پیچیده‌ترین ابزارهای دیپلماسی عمومی خود، بزرگ‌ترین عملیات شست‌وشوی مغزی را در جهان به راه انداخته است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» پرز به عنوان یکی از معماران اصلی تشکیل دولت رژیم صهیونیستی شناخته می‌شود؛ به‌ویژه به سبب نقش محوری‌اش در پیشبرد طرح‌هایی برای تقویت ارتش رژیم اسرائیل.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» کم‌خونی و فقر آهن، یکی از شایع‌ترین، اما خاموش‌ترین بیماری‌ها است که بیشتر در میان زنان دیده می‌شود.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» بازنشر فیلم عروسی دختر علی شمخانی پس از یک‌ونیم سال، شائبه یک بازی سیاسی تازه در فضای مجازی را زنده کرده است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» الگوی ورزش کردن در سال‌های اخیر مثل خیلی چیزهای دیگر تغییر کرده و تحت تاثیر جامعه مصرفی،‌ مد و شبکه‌های اجتماعی قرار گرفته است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» اروپاییان معتقدند زمانی که وارد آفریقا شدند، این کشور فاقد تمدن بود، از این رو آفریقاییان را افرادی وحشی خطاب کرده‌اند؛ اما بسیاری از پژوهشگران تاریخی با این دیدگاه مخالف هستند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» بسیاری این‌طور جاانداخته‌اند که افراد برای ورود به دنیای فیلم‌های بلند داستانی باید از زمین‌های خاکی شروع کنند و بیش از هر اقدامی فیلم کوتاه، مستند کوتاه و حتی بلند بسازند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است