وبگردی 09:11 - 18 شهریور 1403
دستکند‌های یک روستایی خوش‌ذوق، گردشگران زیادی را به روستای کهتویه در هرمزگان می‌کشاند.

ماجرای مرد روستایی که دستکند ساخت

روستای کهتویه در جنوب هرمزگان بافتی پلکانی شبیه ماسوله گیلان دارد؛ جذابیتی که می‌تواند پای گردشگران زیادی را به روستا باز کند، اما جذاب‌تر از آن، دستکند‌های یکی از اهالی روستاست. محمد احمدی سال‌هاست با علاقه و ذوقی که به هنر سنگ‌تراشی دارد، دستکند‌هایی درست کرده که خود به یک جاذبه گردشگری تبدیل شده‌است. دستکند‌های او با وسایل کوچکی مثل ساعت دیواری شروع شده و حالا به اتاق‌هایی از سنگ تراشیده رسیده است. گردشگرانی که به روستا می‌آیند، معتقدند سکونت در اتاق سنگی به آنها آرامش هدیه می‌کند.

روستایی محصور در کوه‌ها

کهتویه یکی از روستا‌های بستک است و محمد احمدی نیز با لهجه بستکی صحبت می‌کند. بستکی‌ها فارسی را آرام و شمرده صحبت کرده و بیشتر کلمات را به‌صورت کشیده تلفظ می‌کنند. نه‌ فقط اهالی روستا، بلکه بیشتر گردشگران، احمدی را به‌دلیل دستکندهایش در روستا می‌شناسند. او ۶۵ سال دارد و علاقه‌اش به سنگ‌تراشی سبب شده تا این هنر را یاد بگیرد.

سنگ تراشی در روستا

او می‌گوید: «هیچ‌کس نبود که سنگ‌تراشی را از او یاد بگیرم. از وقتی جوان بودم دست‌به‌کار شدم و با ابزار ساده‌ای که داشتم وسیله می‌ساختم.» شهر بستک در منطقه‌ای کوهستانی قرار دارد و کوه‌های گاه‌بست (گاوبست)، گچ، سیاه، ناخ، زنگارد و هرمزان (هرمیزان) شهر را محصور کرده‌اند و بلندترین ارتفاعات هرمزگان در بستک واقع شده‌است. گفته می‌شود کهتویه به‌معنای روستایی میان کوه و تپه است و شکل‌گیری روستا هم حدود ۴۰۰سال پیش با کوچ مردم از آبادی‌های اطراف آغاز شده است.

روستای پلکانی

آرامش دستکند‌ها

تا چند سال پیش دستکند‌های احمدی بیشتر جنبه سرگرمی داشت، اما کم‌کم به یک جاذبه گردشگری تبدیل شد؛ تا جایی که او با ساخت اتاق‌های دستکند و وسایل داخلش روستا را دیدنی‌تر کرد.

احمدی می‌گوید: «روستا در تابستان هوای بسیار گرمی دارد و گردشگران در زمستان به روستا می‌آیند. برخی فقط برای بازدید از دستکند‌های روستا می‌آیند و شب نمی‌مانند. مدتی می‌نشینند و از تبدیل سنگ‌هایی که جزو طبیعت روستاست به وسایلی مثل صندلی، میز یا ساعت دیواری لذت می‌برند. بار‌ها از آنان شنیده‌ام که وقتی چندساعتی در اتاق‌های دستکند حضور دارند، آرامش پیدا می‌کنند.»

احمدی ۶فرزند دارد که همگی در روستا هستند و هریک به کاری مشغولند، اما هیچ‌یک سررشته‌ای از سنگ‌تراشی ندارند. احمدی ادامه می‌دهد: «کار سختی است. جوانان حوصله ندارند ساعت‌ها با ابزار‌های ساده و یک قلوه‌سنگ مشغول باشند، اما من این کار را خیلی دوست دارم. وقتی استقبال گردشگران را هم می‌بینم بیشتر به کارم علاقه‌مند می‌شوم.» احمدی این روز‌ها را فقط به سنگ‌تراشی می‌گذراند. او می‌گوید: «از اول جوانی در این روستا بنایی می‌کردم. بعد‌ها هم برای خودم استاد بنا شدم. حالا بیکارم و سنگ‌تراشی هم برای من درآمدی ندارد.»

منبع: همشهری آنلاین 


12090557
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار وبگردی

وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» چیت دی یا روز آزاد، روزی است که می‌توانید غذای دلخواهتان را بدون محدودیت بخورید، این کار می‌تواند سطح هورمون لپتین را بالا ببرد و متابولیسم را برای مدتی کوتاه تحریک کند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» در قلب ویرانه‌های چرنوبیل، جایی که پرتوهای رادیواکتیو هنوز پس از دهه‌ها وجود دارد، نوعی زندگی عجیب در حال رشد است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان با اسکن مغز ۴هزار نفر، از نوزادان قنداقی تا سالمندان ۹۰ساله، نقشه جدیدی از زندگی مغز ما ترسیم کرده‌اند که باورهای قدیمی را زیر و رو می‌کند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» تا همین چند دهه پیش، «بلندی» در شهرهای ما معنای دیگری داشت؛ بلندترین نقطه‌ گلدسته مساجد بود اما ناگهان شهرها تصمیم گرفتند به سمت ابرها خیز بردارند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» هواپیمای ایلوشین ایرانی که در فرونشاندن شلعه‌های آتش در ایران و خارج نقش عمده‌ای ایفا کرده است، با همت متخصصان هوافضای سپاه تبدیل به غول آتش‌کُش منطقه شد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» مرصع‌پلو غذایی است که به‌محض نشستن بر سفره، خود به‌تنهایی فخری باشکوه می‌آفریند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» یک متخصص چشم‌ گفت: افراد می‌توانند روزانه ۳ تا ۴ بار از اشک مصنوعی استفاده کنند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» امروز صبح طبق قراری که با شیوخ شارجه و راس‌الخیمه داده شده بود و شرح آن از طرف جناب آقای نخست‌وزیر به مجلس داده شد، نیرو‌های دریایی ایران در سه جزیره ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک در خلیج‌فارس پیاده شدند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» اظهارات اخیر احسان کرمی، مجری سابق تلویزیون که به سلطنت‌طلبان پیوست، واکنش‌های مختلفی در فضای رسانه‌ای به‌دنبال داشت.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» «خط رهبری» به مناسبت سخنان اخیر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درباره موضوع بسیج، در گزارشی تاریخی به بررسی مصادیق برجسته حرکت بسیجی در تاریخ معاصر ایران و انقلاب اسلامی پرداخته است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است