علمی فناوری 13:53 - 20 مهر 1403
موفقیت یک روش درمانی در سه نفر، باعث‌شده تا امید‌ها برای تولید انبوه روش‌های درمان مبتنی بر سلول‌های «لنفوسیت تی» بیشتر شود.

برای اولین‌بار در جهان: بهبود اختلالات خودایمنی با پیوند سلول‌های یک اهداکننده

در روش درمان بهبود اختلالات خودایمنی با پیوند سلول‌های یک اهداکننده، ابتدا سلول‌های لنفوسیت تی از دستگاه ایمنی بدن بیمار استخراج می‌شوند. سپس پروتئین‌های CAR یک اهداکننده که به‌طور خاص برای هدف قراردادن «لنفوسیت‌های بی» طراحی شده‌اند به آنها اضافه می‌شود.

زمانی که سلول‌ها دوباره به بدن بیمار تزریق می‌شوند، سلول‌های لنفوسیت تی تکثیر پیدا می‌کنند و لنفوسیت‌های بی را هدف قرار می‌دهند. سلول‌های اصلاح‌شده چند هفته در بدن بیمار زنده می‌مانند تا اینکه تاحد‌زیادی ناپدید می‌شوند. دراین‌شرایط، لنفوسیت‌های بی سالم جدیدی در بدن فرد تولید می‌شود.

طبق توضیحاتی که توسط مجله نیچر منتشر شده است، یکی از دریافت‌کنندگان مردی ۵۷ ساله مبتلا به «اسکلروز سیستمیک» است، بیماری خودایمنی که منجر به سفت‌شدن پوست و آسیب به اندام می‌شود. او می‌گوید که سه‌روز پس از درمان، احساس کرده که پوستش شل‌شده و می‌تواند انگشتانش را تکان بدهد و دوباره دهانش را باز کند.

دو هفته بعد نیز او به کار اداری خود بازگشته است و اکنون پس از گذشت یک سال از درمان می‌گوید که احساس بسیار خوبی دارد.

همچنین زنی ۴۲ ساله‌ای که تحت این درمان قرار گرفته است، از نوعی بیماری عضلانی خودایمنی که منجر به ضعف و خستگی می‌شود، رنج می‌برد. پس از گذشت شش‌ماه، شواهدی از بهبودی در او نیز یافت شده است.

درمان با سلول‌های ایمنی مهندسی‌شده در درمان سرطان‌های خون نیز نتایج امیدوارکننده‌ای به همراه داشته است. حالا در این تحقیق توانایی بالقوه آن در درمان بیماری‌های خودایمنی نیز مشخص شده است و دانشمندان می‌گویند در صورت موفقیت، تکنیک آنها به شرکت‌های داروسازی اجازه می‌دهد تا تولید خود را افزایش بدهند و به‌طور بالقوه هزینه‌ها و زمان تولید را کاهش می‌دهد.

نتایج این مطالعه در مجله Cell منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو


12103231
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروهی از پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با همکاری دانشگاه آلبورگ دانمارک طرحی را اجرایی کردند که دستاورد‌های آن نه‌تنها پاسخگوی چالش‌های تولید و ذخیره‌سازی انرژی در مناطق با مصرف نزدیک به صفر است، بلکه برای اولین بار دو شاخص کاربردی جدید ...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته رئیس مرکز ملی فضای مجازی، شفاف سازی و ارزیابی نقش دستگاه‌ها در زمینه هوش مصنوعی می‌تواند به توسعه این حوزه کمک کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» جک دورسی (Jack Dorsey) که یکی از بنیان‌گذاران توییتر (ایکس فعلی) محسوب می‌شود که از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۸ نیز مدیریت آن را بر عهده داشت، به تازگی یک برنامه پیام‌رسان بلوتوثی منتشر کرده است که به اینترنت نیاز ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پژوهشگران با طراحی یک نانوسیستم چسبنده به مخاط، گامی نوین در تصویربرداری دقیق‌تر از سرطان مثانه برداشته‌اند. این فناوری از ترکیب نانوذرات سیلیکایی مزومتخلخل توخالی تیوله‌شده با رنگ اوانس بلو (Evans Blue) بهره می‌برد و به‌طور اختصاصی به بافت...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مرحله نخست چهاردهمین مسابقه ملی فناوری نانو در روز‌های ۲۸، ۲۹ و ۳۰ تیرماه به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس نهاد نمایندگی رهبر معظم انقلاب در دانشگاه‌ها گفت: همه جریان‌های سیاسی کشور با تشکیل یک جبهه واحد و تبعیت و حمایت از رهبری، ضمن شناخت نیات پلید دشمن، می‌توانند توطئه‌های آنها را خنثی کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زمان بندی جدید اعتبارسنجی دانشگاه‌های خارج از کشور و فهرست سال ۲۰۲۶ منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مدیرکل دفتر سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت مداخلات ویژه سلامت روانی مخصوص افراد آسیب دیده در مراکز جامع سلامت انجام می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش‌وپرورش، از ابلاغ دستورالعمل طرح حامی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» «طرح ملی تحول دیجیتال ایران» سازمان فناوری اطلاعات ایران، به عنوان یکی از قهرمانان جوایز WSIS Prizes ۲۰۲۵ انتخاب شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است