علمی فناوری 13:53 - 20 مهر 1403
موفقیت یک روش درمانی در سه نفر، باعث‌شده تا امید‌ها برای تولید انبوه روش‌های درمان مبتنی بر سلول‌های «لنفوسیت تی» بیشتر شود.

برای اولین‌بار در جهان: بهبود اختلالات خودایمنی با پیوند سلول‌های یک اهداکننده

در روش درمان بهبود اختلالات خودایمنی با پیوند سلول‌های یک اهداکننده، ابتدا سلول‌های لنفوسیت تی از دستگاه ایمنی بدن بیمار استخراج می‌شوند. سپس پروتئین‌های CAR یک اهداکننده که به‌طور خاص برای هدف قراردادن «لنفوسیت‌های بی» طراحی شده‌اند به آنها اضافه می‌شود.

زمانی که سلول‌ها دوباره به بدن بیمار تزریق می‌شوند، سلول‌های لنفوسیت تی تکثیر پیدا می‌کنند و لنفوسیت‌های بی را هدف قرار می‌دهند. سلول‌های اصلاح‌شده چند هفته در بدن بیمار زنده می‌مانند تا اینکه تاحد‌زیادی ناپدید می‌شوند. دراین‌شرایط، لنفوسیت‌های بی سالم جدیدی در بدن فرد تولید می‌شود.

طبق توضیحاتی که توسط مجله نیچر منتشر شده است، یکی از دریافت‌کنندگان مردی ۵۷ ساله مبتلا به «اسکلروز سیستمیک» است، بیماری خودایمنی که منجر به سفت‌شدن پوست و آسیب به اندام می‌شود. او می‌گوید که سه‌روز پس از درمان، احساس کرده که پوستش شل‌شده و می‌تواند انگشتانش را تکان بدهد و دوباره دهانش را باز کند.

دو هفته بعد نیز او به کار اداری خود بازگشته است و اکنون پس از گذشت یک سال از درمان می‌گوید که احساس بسیار خوبی دارد.

همچنین زنی ۴۲ ساله‌ای که تحت این درمان قرار گرفته است، از نوعی بیماری عضلانی خودایمنی که منجر به ضعف و خستگی می‌شود، رنج می‌برد. پس از گذشت شش‌ماه، شواهدی از بهبودی در او نیز یافت شده است.

درمان با سلول‌های ایمنی مهندسی‌شده در درمان سرطان‌های خون نیز نتایج امیدوارکننده‌ای به همراه داشته است. حالا در این تحقیق توانایی بالقوه آن در درمان بیماری‌های خودایمنی نیز مشخص شده است و دانشمندان می‌گویند در صورت موفقیت، تکنیک آنها به شرکت‌های داروسازی اجازه می‌دهد تا تولید خود را افزایش بدهند و به‌طور بالقوه هزینه‌ها و زمان تولید را کاهش می‌دهد.

نتایج این مطالعه در مجله Cell منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو


12103231
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شکستن قولنج گردن می‌تواند خطراتی را در پی داشته باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آموزش و پرورش با صدور اطلاعیه‌ای، شایعه انتشار سؤالات آزمون ورودی مدارس استعداد‌های درخشان و نمونه دولتی، پیش از برگزاری آزمون را قویاً تکذیب کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان با انجام تحقیقاتی درباره پیامد‌های استفاده مداوم و مکرر از شبکه‌های اجتماعی که روی ابعاد مختلف زندگی تاثیر می‌گذارد، هشدار دادند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان سنجش و آموززش کشور از انتشار دفترچه سوالات آزمون اختصاصی گروه آزمایشی علوم تجربی نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۴ خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سند ملی توسعه علوم و فناوری‌های کوانتومی با دستور رئیس‌جمهور ابلاغ شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در طب سنتی پیشنهاد می‌شود اکثر بیماران سردرد را بدون استفاده از دارو درمان کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ در گروه آزمایشی علوم تجربی صبح روز جمعه ۲۷ تیر ماه با رقابت بیش از ۳۹۹ هزار متقاضی در سلامت کامل برگزار شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت «اوپن‌ای‌آی» یک عامل هوش مصنوعی جدید را برای «چت‌جی‌پی‌تی» معرفی کرده که می‌تواند کار‌های مربوط به رایانه را به جای کاربر انجام دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی (امرو) حذف سرخک و سرخجه در ایران را به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان تبریک گفت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی وزیر علوم با بیان اینکه کنکور با امنیت کامل برگزار شد، گفت: سال تحصیلی برای نو ورود‌ها با توجه به اینکه اعلام نتایج قاعدتاً در نیمه مهرماه خواهد بود، با قدری تاخیر شروع خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است