بین‌الملل 20:14 - 10 مهر 1404
جنبش جوانان «جیل زد ۲۱۲» مراکش، امروز پس از شبی خونین که در آن ۳ معترض با شلیک نیرو‌های امنیتی کشته شدند، خواستار تظاهرات مسالمت‌آمیز شد.

فراخوان‌های جدید برای تظاهرات در مراکش

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - جنبش جوانان «جیل زد ۲۱۲» امروز پنج‌شنبه، خواستار تظاهرات «مسالمت‌آمیز» جدید در مراکش شد. این درخواست پس از یک شب خونین که به کشته شدن ۳ نفر بر اثر شلیک نیرو‌های امنیتی منجر شد، برای مطالبه بهبود خدمات عمومی صورت می‌گیرد.

این جنبش در پلتفرم «دیسکورد» اعلام کرد که «تظاهرات مسالمت‌آمیز» برای طرح همان خواسته‌ها، که مهم‌ترین آنها «آموزش شایسته انسان و بدون نابرابری» و «سلامت برای هر شهروند بدون استثناء» است، برگزار خواهد شد.

نام این جنبش ترکیبی از «نسل زد» (Génération Z) یعنی گروه سنی اعضای آن که متولدین اواخر دهه آخر قرن گذشته و اوایل دهه اول قرن حاضر هستند، و عدد ۲۱۲ که کد بین‌المللی تماس تلفنی مراکش است، می‌باشد.

در همین راستا، مراکش امروز از کشته شدن سه نفر «در جریان اقدامات خشونت‌آمیزی» که شامگاه چهارشنبه چندین شهر کوچک مراکش را در جریان اعتراضات برای بهبود سیستم‌های آموزشی و بهداشتی فرا گرفت، ابراز تأسف کرد.

عزیز اخنوش، نخست‌وزیر مراکش در اولین اظهارنظر خود از زمان آغاز اعتراضات که توسط گروه «جیل زد ۲۱۲» از شنبه گذشته فراخوانده شده بود، گفت: «متأسفانه کشته شدن سه نفر در پی حوادث ناگواری که طی دو روز گذشته شاهد بودیم، به ثبت رسید.»

از سوی دیگر، رشید الخلفی، سخنگوی وزارت کشور مراکش اشاره کرد که این سه نفر که هویتشان فاش نشده، هنگام تلاش برای «یورش» به یک مقر ژاندارمری در جنوب کشور، توسط نیرو‌های ژاندارمری و راستای قانون «در دفاع از خود» کشته شدند. پیش از این، آمار اولیه از کشته شدن دو نفر در این حمله حکایت داشت.

این حادثه خطرناک‌ترین رویداد از زمان آغاز اعتراضات در روز شنبه، به دعوت این گروه جوانان است که اعضای آن همچنان ناشناس هستند و خود را «فضایی برای بحث و گفت‌و‌گو» پیرامون مسائلی، چون سلامت، آموزش و مبارزه با فساد توصیف می‌کند.

منبع: الاخبار


12231193
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» برخی منابع می‌گویند که آمریکا برای پیشبرد طرح خلع سلاح حزب‌الله لبنان، قصد دارد چندین میلیون دلار به نیروهای امنیتی لبنان کمک مالی ارائه کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» لاپید با انتقاد شدید از نتانیاهو، توافق نظامی آمریکا و قطر را که پس از حملات اسرائیل به دوحه امضا شد، یک شکست سیاسی غیرقابل تصور دانست.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نتانیاهو از نیروی دریایی اسرائیل به دلیل حمله و جلوگیری از ورود کاروان کمک‌های بشردوستانه که قصد شکستن محاصره غزه را داشت، تقدیر کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» برخی منابع ادعا می‌کنند که حماس طرح ترامپ را رد خواهد کرد، در حالی که برخی دیگر می‌گویند این جنبش خواستار اصلاحات اساسی در طرح اولیه خواهد شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای از طرح جدید ترامپ درباره غزه استقبال کرده و از جنبش حماس خواست تا آن را بپذیرد. 
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» پترو هشدار داد که اگر آمریکا و اروپا در مقابل بازداشت فعالانی که برای مردم گرسنه غذا می‌برند سکوت کنند، معنای آزادی و دموکراسی را از دست خواهند داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی کرملین امروز اظهارات سران اروپایی مبنی بر تهدید بودن روسیه را «تلاشی عامدانه برای تشدید تنش و سرپوش گذاشتن بر مشکلات داخلی» اروپا دانست.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» بیستمین نشست تخصصی انجمن راحل با بررسی چالش‌های مهاجرت و گفتمان‌های رسانه‌ای علیه افغان‌ها در تهران برگزار شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر خارجه مصر اعلام کرد که کشورش برای متقاعد کردن جنبش حماس در جهت پذیرش طرح ۲۰ بندی ترامپ تلاش می‌کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» هزاران نفر در پایتخت فرانسه تحت عنوان «همه‌چیز را محاصره کنیم» برای اعتراض به سیاست‌های مالی دولت و اقدامات ریاضتی به خیابان‌ها آمدند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است