علمی فناوری 16:05 - 07 خرداد 1401

تاثیر تحقیقات پژوهشگاه در ژن درمانی/ راه اندازی مرکز ژنوم

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر جواد محمدی امروز (شنبه ۷ خرداد) در نشست خبری عنوان کرد: تولید انواع آنزیم‌ها، استارترهای صنایع لبنی، تشخیص مولکولی ویروس کرونا، پوست مصنوعی، هورمون رشد و تولید ارقام مختلف گیاهی و پپتیدها و پروبیوتیک‌ها بخشی از دستاوردهای تحقیقاتی پژوهشگاه زیست فناوری هستند.

محمدی با اشاره به مرکز حیوانات مدل پژوهشگاه زیست فناوری افزود: پیش نیاز اجرای روش‌های ژن درمانی در کشور، تولید حیوانات مدل آزمایشگاهی است به همین دلیل ایجاد مراکزی برای دستکاری‌های ژنتیکی حیوانات مدل ضروری است.

رئیس پژوهشگاه ملی زیست فناوری ادامه داد: ما در مرکز حیوانات مدل موش مبتلا به هموفیلی تولید کردیم و گام بعدی ما ارائه روش‌های درمانی است.

وی با اشاره به نقش تحقیقات در این مرکز در درمان برخی از بیماری‌ها یا روش ژن درمانی توضیح داد: در آینده بسیاری از داروها حذف و ژن درمانی جایگزین خواهد شد و از آنجایی که این پژوهشگاه یکی از پیشران‌های این حوزه است آمادگی خود را برای جذب محققان و اساتید در این زمینه داریم.

محمدی اضافه کرد: ما به منظور وارد کردن روش‌های ژن درمانی تولید شده در پژوهشگاه ملی زیست فناوری به حوزه بالین با مراکز درمانی چون مرکز طبی اطفال و ستاد توسعه سلول‌های بنیادی معاونت علمی وارد همکاری شدیم.

به گفته وی مرکز طبی اطفال در زمینه سرطان و نقض ایمنی فعال است.

محمدی تصریح کرد: علاوه بر آن در حوزه درمان ناباروری با مراکز بیمارستانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همکاری‌هایی را آغاز کردیم.

وی اضافه کرد: در زمینه تشخیص‌های مولکولی با دانشگاه علوم پزشکی تهران همکاری‌هایی را نیز در دستور کار داریم.

رئیس پژوهشگاه ملی زیست فناوری و مهندسی ژنتیک با اشاره به چالش‌های کشور در زمینه کمبود آب و خشکسالی در حوزه کشاورزی، خاطر نشان کرد: در این زمینه یکی از اولویت‌های ما تولید نهاده‌های دامی مقاوم به خشکی و ویروس است.

وی با تاکید بر اینکه سالانه ۳۰ تا ۴۰ درصد از محصولات کشاورزی به دلیل ویروس‌ها از بین می‌رود، اظهار کرد: ما تحقیقاتی را در زمینه تولید برخی از ارقام مقاوم را در دستور کار داریم.

محمدی کسب رتبه ۲ در آسیا و صادرات محصولات به ۱۷ کشور را از دیگر دستاوردهای این پژوهشگاه نام برد و ادامه داد: ۶۰ درصد از محصولات دانش بنیان کشور مربوط به حوزه زیست فناوری می‌شود و درصدد هستیم با همکاری ۶۰۰ شرکت دانش بنیان فعال در این حوزه سهم صادراتی خوبی از بازار حوزه زیست فناوری به دست آوریم.

محمدی با تاکید بر اینکه حرکت ما در این پژوهشگاه بر اساس اسناد بالا دستی است، گفت: این اسناد شامل مواردی چون نقشه جامع علمی کشور، سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها و نقشه مهندسی علمی‌و فرهنگی است و در همه این اسناد بر تعامل با کشورهای همسایه و دوست تاکید شده است.

وی راه اندازی مرکز ژنوم را از دیگر اقدامات این پژوهشگاه دانست و گفت: هدف از راه اندازی مرکز خدمات ژنوم در این مجموعه، تشخیص دقیق سرطان، کنترل و تجویز داروهای زیان‌آور، ارزیابی عملکرد و تأثیرگذاری بر افراد و نظارت بر واردات دارو است.

رئیس پژوهشگاه ملی زیست فناوری و مهندسی ژنتیک توسعه فناوری‌های نوین تشخیص و درمان و استانداردسازی تشخیص‌های بالینی و کاهش آثار سو داروها از دیگر هدف‌های این پژوهشگاه به شمار می‌رود.

محمدی در مورد تحقیقات برای شناسایی زودهنگام بیماری‌ها در این پژوهشگاه گفت: بیماری‌های قلبی و عروقی اولین عامل مرگ و میر در کشور است، تحقیقات ما بر روی احصای عوامل مستعدکننده ژنتیکی که می‌تواند فرد را به این بیماری‌ها مبتلا کند متمرکز است.

رئیس پژوهشگاه ملی زیست فناوری ادامه داد: کیت‌های تشخیص بیماری‌های قلبی و عروقی و تشخیص سرطان که امروزه در دنیا نیز روی آنها کار می‌شود، میزان مرگ و میر بر اثر این بیماری‌ها را به شدت کاهش می‌دهد و از جمله موضوعات در مرز دانش است و تولید این کیت‌ها جز اولویت‌های ما است.

وی با تاکید بر ضرورت خودکفایی کشور در تولید نهاده‌های دامی گفت: مبالغ زیادی برای واردات نهاده‌های دامی و محصولات کشاورزی از جمله ذرت، دانه سویا، جو و کلزا هزینه می‌شود. برای رسیدن به ارقام کم‌آب‌بر تحقیقات مفصلی انجام داده ایم و باید به سمت تولید این محصولات در داخل کشور برویم.

رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری با اشاره با تحقیقات در زمینه محصولات کشاورزی اظهار داشت: در زمینه زیتون و پسته به صورت تخصصی تحقیقات انجام داده و به ارقام مقاوم رسیده ایم. این فرایند را باید برای محصولات دیگر کشاورزی و نهاده‌های دامی نیز انجام دهیم.

وی به همکاری با پژوهشگاه ابن سینا و دانشگاه شهید بهشتی برای کمک به درمان ناباروری اشاره کرد و گفت: در حال تشکیل گروهی از محققان هستیم که با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در مورد مساله جمعیت در زمینه ناباروری کمک کنیم.


11576127
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی هنر و همچنین گروه آزمایشی زبان‌های خارجه راس ساعت ۱۴:۳۰ آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که ساخت یک خانه تک طبقه به روش سنتی ممکن است چند ماه طول بکشد، اما بزرگترین چاپگر سه بعدی جهان که توسط مهندسان دانشگاه مین (Maine) ساخته شده است، می‌تواند این پروژه را در کمتر از چهار روز به پایان برساند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ روی ویژگی‌های هوش مصنوعی سلامتی‌محور حلقه‌ی هوشمند خود تمرکز ویژه‌ای خواهد داشت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گزارش وبگاه خبری Reuters، مدیر اجرایی تیک‌تاک امید دارد در چالشی قانونی برای ادامه حیات و فعالیت در ایالات متحده، برابر دولت آمریکا پیروز شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کاربران تردز از ماه فوریه تاکنون، حدود ۲۰ میلیون افزایش کاربر داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش از دادن امتیاز ویژه به دانشجو معلمانی که زودتر از فارغ‌التحصیلی سرکلاس درس می‌روند خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوشیدنی‌های دارای فیبر می‌توانند میان وعده خوبی برای کودکان باشند و مایعات بدن آنها را تامین کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان فضایی گفت: در داخل کپسول زیستی مناسب برای پرتاب انسان باید شرایط زیستی فراهم باشد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است