بین‌الملل 19:03 - 27 مهر 1400

اروپا به جای مبارزه با اسلام هراسی از آن استفاده سیاسی می کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آناتولی، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه در پیام ویدئویی خود به پنجمین «همایش بین‌المللی تی‌آرتی ورلد ۲۰۲۱» اعلام کرد: سیاستمداران اروپایی به جای مبارزه با اسلام‌هراسی که جامعه را مانند سرطان احاطه کرده، در حال استفاده از آن به عنوان رانت سیاسی و گرفتن رأی هستند.

اردوغان با اشاره به شیوع ویروس کرونا و اینکه اکنون هیچ چیز در جهان مانند سابق نخواهد بود، گفت: همه‌گیری کرونا رویکرد افراد نسبت به خود، جامعه و سیاست جهانی را به‌طور اساسی تغییر داده است.

وی با تاکید بر اینکه تناقضات موجود در سیستم جهانی بیش از هر زمان دیگری آشکار شده، تصریح کرد: در دو سال اخیر مشاهده کردیم که زیرساختهای بهداشتی و اجتماعی کشورهای مرفه و نهادهای مسئول شکست خوردند. کشورهای توسعه نیافته و گروه‌های ضعیف اجتماعی به حال خود رها شدند و زنجیره تأمین نیازهای اولیه مختل شد.

رئیس جمهور ترکیه با اشاره به اینکه مفهوم «دولت اجتماعی» به شدت آسیب دیده و اسلام‌هراسی و احساسات ضد مهاجرت دوباره شعله ور شده، افزود: آمارها نشان دهنده تهدیدهایی علیه شهروندان ما و تمام بشریت است. سیاستمداران اروپایی به جای مبارزه با اسلام هراسی که جامعه را مانند سرطان احاطه کرده، در حال استفاده از آن به عنوان رانت سیاسی و رأی گیری هستند. نگرانی‌های ما با آنچه که ما شاهد آن هستیم افزایش یافته و صادقانه بگویم از هدر رفتن یک فرصت تاریخی برای برقراری صلح و عدالت جهانی ناراحت هستیم.

اردوغان با اشاره به اینکه این سیستم که پس از جنگ جهانی دوم مستحکم شده و پایه‌های آن پس از جنگ جهانی اول پایه گذاری شد، مدت‌هاست که عدالت و ثبات ایجاد نکرده، گفت: در نظم کنونی جهان اسلام هیچ جایگاهی نداشته و آفریقا، آمریکای لاتین و آسیای جنوبی مورد توجه قرار نمی‌گیرد. نمی‌توان این سیستم را که منافع پنج کشور کنترل کننده آن است، با ساختار فعلی خود ادامه داد. نیاز به اصلاحات در سازمان ملل متحد و دیگر نهادهای بین المللی اجتناب ناپذیر است.

اردوغان با یادآوری اینکه ترکیه، سال هاست این نیاز به اصلاح را با عبارت جهان بزرگ‌تر از پنج (کشور) است ابراز می‌کند، گفت: اخیراً پیشنهادات عینی خود در این زمینه را ارائه کردیم و به جای انتقاد، الگویی اصولی، جامع، راهبردی و کاربردی برای سازمان ملل متحد پیشنهاد کردیم که در آن عدالت در نمایندگی تضمین شده و حق وتو لغو شود.


11279957
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ایتالیا قانون جامعی را برای استفاده از هوش مصنوعی تصویب کرد که از مجازات برای استفاده نادرست تا محدودیت برای کودکان را در بر می‌گیرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر خارجه ایتالیا تائید کرد که این کشور با تصمیم اتحادیه اروپا برای تحریم اسرائیل موافقت خواهد کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یک سناتور آمریکایی برای اولین بار جنایات رژیم اسرائیل در غزه را نسل‌کشی خواند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» اوکراین اعلام کرد که پهپادهایش به یک پتروشیمی در منطقه باشقیرستان و یک پالایشگاه در منطقه ولگوگراد روسیه حمله کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ترامپ در سفر به لندن ضمن انتقاد از پوتین و ابراز اختلاف نظر با استارمر درباره فلسطین، گفت که رئیس جمهور روسیه او را درباره جنگ ناامید کرده است. 
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» عبدالعاطی در گفت‌وگوی تلفنی با وایتکاف بر لزوم توقف فوری حملات نظامی اسرائیل در غزه و تسهیل ارسال کمک‌های بشردوستانه تاکید کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر صمت ایران در سفر به افغانستان از برنامه‌ریزی تهران و کابل برای توسعه روابط تجاری و رفع موانع مرزی خبر داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دو صهیونیست در عملیاتی که به نظر می‌رسد استشهادی بوده، در نزدیکی مرز اردن کشته شدند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر خارجه روسیه اعلام کرد که مسکو آماده است تا برای حل بحران اوکراین به راه‌حل‌های مصالحه‌آمیز دست یابد، اما در صورتی که منافع امنیتی آن تضمین شود.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سابق دادگاه جنایات نسل‌کشی در رواندا با اشاره به شباهت‌های میان غزه و رواندا در سال ۱۹۹۴، تأکید کرد که اسرائیل باید پاسخگوی باشند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است