اقتصادی 17:16 - 23 آذر 1404
معاون سرمایه‌گذاری ساتبا گفت: تاکنون حدود ۱۰۰ هزار مگاوات پروانه احداث نیروگاه خورشیدی برای ورود بخش خصوصی صادر شده است.

ضرورت توسعه تجدیدپذیر‌ها برای رفع ناترازی برق کشور/ صدور حدود ۱۰۰ هزار مگاوات پروانه احداث نیروگاه خورشیدی برای بخش خصوصی

باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیمیا قلی‌پور - جعفر محمدنژاد سیگارودی، معاون سرمایه‌گذاری ساتبا، در نشست بررسی موانع توسعه تجدیدپذیر‌ها که روز یکشنبه برگزار شد، به تحلیل وضعیت ناترازی برق کشور پرداخت و تأکید کرد که نمی‌توان انتظار داشت کل ناترازی ۲۳ تا ۲۴ هزار مگاواتی برق تنها با تجدیدپذیر‌ها برطرف شود. وی وجود این ناترازی را ناشی از عملکرد‌های نادرست گذشته دانست و افزود: تجدیدپذیر‌ها می‌توانند کمک کننده باشند، اما در حال حاضر در مرحله گذار انرژی هستیم و توسعه این منابع دیگر یک انتخاب نیست بلکه اجتناب‌ناپذیر شده است.

محمدنژاد سیگارودی با اشاره به ظرفیت‌های بالای ایران در حوزه انرژی، اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۱۲ تا ۱۳ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه‌های برق‌آبی و حدود ۳۲۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور وجود دارد.

او هچنین به آمار‌های جهانی اشاره کرد و گفت: «بر اساس پیش‌بینی‌ها، در سال ۲۰۲۴، ۴۶ درصد برق دنیا از منابع تجدیدپذیر تأمین می‌شود و بسیاری از کشور‌هایی که حتی مزیت‌های طبیعی ایران را ندارند، در این حوزه عملکرد بهتری داشته‌اند.

این مقام مسئول در ادامه به نقش مردم و بخش خصوصی در توسعه تجدیدپذیر‌ها پرداخت و گفت: از سال ۱۳۹۵ تاکنون حتی یک کیلووات نیروگاه تجدیدپذیر دولتی به شبکه تزریق نشده است. تجربه جهانی نشان می‌دهد که توسعه پایدار تجدیدپذیر‌ها باید توسط مردم انجام شود.

او با اشاره به صدور حدود ۱۰۰ هزار مگاوات پروانه احداث نیروگاه خورشیدی برای بخش خصوصی خاطرنشان کرد: در بهترین شرایط جهانی، حدود ۲۰ درصد پروانه‌ها به تولید واقعی منجر می‌شود و این رقم در ایران حدود ۱۵ درصد برآورد می‌شود.

محمدنژاد سیگارودی همچنین از ورود صندوق توسعه ملی به حوزه تجدیدپذیر‌ها خبر داد و گفت: برای نخستین بار، با پیگیری‌های ساتبا، صندوق توسعه ملی به‌طور رسمی وارد حمایت از پروژه‌های تجدیدپذیر شده است و در حال حاضر ۷ هزار مگاوات پروژه با مشارکت بخش خصوصی در دست اجرا قرار دارد.

او تأکید کرد که نباید به عملکرد ساتبا و تجدیدپذیر‌ها با نگاه صفر و یک نگریست و افزود: بیش از ۱۹ هزار مگاوات قرارداد فعال وجود دارد که بخش عمده‌ای از آن مربوط به عرضه در بورس انرژی است.

 محمدنژاد سیگارودی تأکید کرد که انرژی‌های تجدیدپذیر به‌تنهایی قادر به حل ناترازی برق کشور نیستند، اما با همکاری و مشارکت واقعی مردم و بخش خصوصی، می‌توان به توسعه پایدار برق کشور دست یافت.


12249651
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی گفت:امشب در استان‌های واقع در نوار شمالی و همچنین جنوب و جنوب شرق کشور شاهد بارندگی هستیم‌ و از فردا سامانه بارشی جدید وارد خواهد شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش‌بینی سازمان هواشناسی گفت:امشب در استان‌های واقع در نوار شمالی و همچنین جنوب و جنوب شرق کشور شاهد بارندگی هستیم‌ و از فردا سامانه بارشی جدید وارد خواهد شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل فرودگاه بین‌المللی مهرآباد از آغاز پیاده‌سازی سیستم یکپارچه فروش در این فرودگاه خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» پیش‌فروش بلیت قطار‌های مسافری برای بازه زمانی اول تا ۳۰ دی ماه، از روز سه شنبه (۲۵ آذر) آغاز می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» پیش‌فروش بلیت قطار‌های مسافری برای بازه زمانی اول تا ۳۰ دی ماه، از روز سه شنبه (۲۵ آذر) آغاز می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور، برای برخی استان‌ها هشدار قرمز صادر کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو گفت: مردم از نزدیک شدن به مجاری انتقال آب، رودخانه‌ها، ابرو‌ها و آبگذر‌ها و همچنین پناه گرفتن در زیر پل‌ها اجتناب کنند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس اقتصادی گفت: اجرای طرح مالیات بر سوداگری نقش مؤثری در کاهش فرار‌های مالیاتی و برقراری عدالت در بخش‌های مختلف دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون سرمایه‌گذاری ساتبا گفت: تاکنون حدود ۱۰۰ هزار مگاوات پروانه احداث نیروگاه خورشیدی برای ورود بخش خصوصی صادر شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل بورس تهران گفت: امیدواریم هفته آینده یک عرضه اولیه بزرگ در بازار انجام دهیم که اطلاع‌رسانی خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است