بین‌الملل 08:38 - 30 شهریور 1405
وزیر خارجه قطر با اشاره به پیامدهای جنگ اخیر، خواستار ایجاد چارچوبی امنیتی میان کشورهای خلیج فارس و ایران بر پایه همکاری، حاکمیت و امنیت متقابل شد.

قطر خواستار ایجاد چارچوب امنیتی منطقه‌ای با ایران شد

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم حسینی - محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر خواستار ایجاد یک چارچوب امنیتی منطقه‌ای میان کشورهای خلیج فارس و ایران شد و گفت جنگ اخیر باید به‌عنوان «زنگ بیدارباشی» برای منطقه تلقی شود.

آل ثانی در حاشیه هشتاد و یکمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد و در جریان مجمع اقتصادی قطر در نیویورک گفت: «امیدواریم این جنگ برای همه زنگ بیدارباشی باشد که زمان آن فرا رسیده است.»

او افزود بحران اخیر منطقه‌ای، برخی فرضیات درباره امنیت و ثبات را به چالش کشیده و پیامدهای آن فراتر از منطقه بوده است.

نخست‌وزیر قطر گفت: «ایران همسایه ماست. باید درک کنیم که بدون داشتن یک چارچوب امنیتی که همه ما را به‌عنوان کشورهای خلیج فارس در کنار ایران گرد هم آورد و تضمین کند هیچ‌یک از ما تهدیدی علیه دیگری نیست، این منطقه نمی‌تواند مانند گذشته به مسیر خود ادامه دهد.»

او افزود: «ما باید به‌عنوان یک منطقه مسئولانه با یکدیگر همکاری کنیم و اطمینان حاصل کنیم که روابط خوبی با ایران داشته باشیم و ایران نیز روابط خوبی با کشورهای خلیج فارس داشته باشد.»

آل ثانی گفت قطر و شرکای منطقه‌ای این کشور برای دستیابی به چنین ترتیبی تلاش می‌کنند و ابراز امیدواری کرد که جنگ اخیر به همکاری بیشتر در منطقه منجر شود.

او گفت: «ما در حال حرکت به سمت چنین چارچوبی هستیم. شرکای منطقه‌ای ما نیز به این موضوع باور دارند و امیدواریم این جنگ برای همه زنگ بیدارباشی باشد که زمان آن فرا رسیده است.»

نخست‌وزیر قطر همچنین تأکید کرد دوحه به تلاش‌های میانجی‌گرانه خود ادامه خواهد داد، کانال‌های ارتباطی را حفظ خواهد کرد و با شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی برای کاهش تنش‌ها و حمایت از تفاهم‌های دیپلماتیک همکاری خواهد کرد.

آل ثانی در بخش اقتصادی سخنان خود از راه‌اندازی «سکوی سرمایه‌گذاری دوحه» خبر داد که هدف آن مدیریت و گسترش سبد سرمایه‌گذاری داخلی سازمان سرمایه‌گذاری قطر و افزایش مشارکت بخش خصوصی است.

قطر انتظار دارد طی پنج سال آینده حدود ۳۸.۵ میلیارد دلار پروژه زیرساختی را به مناقصه بگذارد. همچنین پیش‌بینی می‌شود پروژه‌های حوزه املاک و مهمان‌داری ۲۲.۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خصوصی جذب کنند که در مجموع ارزش بالقوه این پروژه‌ها را به بیش از ۶۰ میلیارد دلار می‌رساند.

این اظهارات در شرایطی مطرح شد که رهبران جهان برای هفته سطح عالی هشتاد و یکمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک گرد هم آمده‌اند و جنگ آمریکا علیه ایران و پیامدهای منطقه‌ای آن از محورهای اصلی مورد توجه کشورهای خلیج فارس است.

منبع: آناتولی


12307695
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر خارجه قطر با اشاره به پیامدهای جنگ اخیر، خواستار ایجاد چارچوبی امنیتی میان کشورهای خلیج فارس و ایران بر پایه همکاری، حاکمیت و امنیت متقابل شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست‌وزیر اسلواکی هشدار داد که این کشور در صورت وقوع جنگ میان ناتو و روسیه، نیرو‌های خود را وارد درگیری نخواهد کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دولت ترامپ در واکنش به اقدامات دیوان کیفری بین‌المللی علیه مقامات صهیونیست، در حال آماده‌سازی تحریم‌هایی علیه این نهاد است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور اوکراین از دیدار آتی با ترامپ در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل خبر داد و آن را مهم ارزیابی کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رهبر حزب راست افراطی آلمان از صدراعظم این کشور خواست به تحریم سیاسی این حزب پایان داده و با آن وارد گفت‌و‌گو شود.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ترامپ نام رسانه‌هایی را که از او انتقاد می‌کنند، با هوش مصنوعی روی کیسه‌های زباله حک کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نتایج اولیه انتخابات ایالتی آلمان از پیشتازی حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» و شکست سنگین حزب فریدریش مرتس، صدراعظم این کشور حکایت دارد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت خارجه قطر از تمایل آمریکا برای توافق خبر داد و گفت که مقامات در دوحه، در تلاش برای از سرگیری گفت‌و‌گو‌ها هستند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست وزیر ایتالیا می‌گوید دانش‌آموزانی که شهروند این کشور نیستند، از این پس با محدودیت‌های بیشتری در مدارس مواجه می‌شوند. 
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» اوکراین بیش از هزار پهپاد و شماری موشک به سمت روسیه شلیک کرده که در منطقه مسکو دو کشته و ۲۰ زخمی بر جای گذاشته است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است