اقتصادی 16:51 - 23 بهمن 1403
مدیرعامل پیشین شرکت توانیر با اشاره به اهمیت ارتقای بهره‌وری و رشد اقتصادی در برنامه هفتم از خسارت بیش از ۱۰ میلیارد دلاری به صنایع کشور به علت ناترازی انرژی خبر داد.

خسارت بیش از ۱۰ میلیارد دلاری به صنایع کشور به علت ناترازی انرژی

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطیما میرزایی - بهروز محمودی، معاون راهبری تولید زیربنایی سازمان ملی بهره‌وری درمورد ارتقای بهره‌وری و رشد اقتصادی در برنامه هفتم گفت: از دو مسیر می‌توان رشد اقتصادی را تأمین کنیم. یکی این که روی نهاده‌های تولید تمرکز کنیم و به منظور رشد آنها، سرمایه‌گذاری روی این بخش می‌تواند موثر باشد. مسیر دیگر این است که ما از طریق کیفیت نهاده‌ها و افزایش خروجی مبتنی بر تخصیص بهینه منابع این مسیر را دنبال کنیم. 

در ادامه، سید حمید کلانتری، رئیس انجمن بهره‌وری ایران گفت: بهره‌وری یعنی استفاده هرچه بهتر از منابع و امکاناتی که در اختیار داریم. به همین دلیل، وقتی در سطح کشور صحبت از منابع می‌شود این منابع شامل منابع طبیعی، تجدید شونده، انسانی، سرمایه‌های فیزیکی و... می‌شوند. متأسفانه، میانگین ۴۰ سال گذشته نزدیک به یک دهم درصد توانستیم رشد اقتصادی داشته باشیم. یعنی رشدی که مدنظر بوده است را نتوانسته‌ایم محقق کنیم.

رئیس انجمن بهره‌وری ایران افزود: بهره‌وری به نوآوری و فناوری‌های جدید و مدیریت جدی‌تر نیاز دارد. ما ۲ و نیم برابر میانگین جهانی مصرف انرژی داریم. این در حالی است که اگر از ابتدا با برنامه‌ریزی پیش می‌رفتیم این اتفاق نمی‌افتاد. چون غیربهره‌ور از انرژی استفاده می‌کنیم. 

در ادامه، محمدحسن متولی‌زاده، مدیرعامل پیشین شرکت توانیر گفت: یکی از مهم‌ترین عواملی که باعث محدود شدن رشد اقتصادی می‌شود زیرساخت‌ها و به ویژه تأمین انرژی برای بخش تولید و خدمات کشور است و اختلال در آن باعث می‌شود که ما نتوانیم به اهداف تعیین شده خود دست پیدا کنیم. 

مدیرعامل پیشین شرکت توانیر ادامه داد: در یکی دو سال گذشته، خسارتی که به صنایع در اثر تأمین نشدن انرژی وارد شده سالانه، بیش از ۱۰ میلیارد دلار بوده است. در نتیجه، در این زمینه ما در سه بخش می‌توانیم کار کنیم. یکی، افزایش راندمان تولید، دیگری، کاهش اتلاف انرژی در شبکه‌ها و سومین مورد، کاهش مصرف در بخش مصرف‌کننده نهایی است. 

متولی‌زاده افزود: بر اساس آمارها، راندمان کشور ۳۹درصد است که طبق برنامه، این عدد باید به ۴۴ درصد برسد و این کار صرفاً با احداث بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی قابل انجام است و تلفات در بخش توزیع، حدود ۱۲ درصد است؛ بنابراین اگر فقط بخش بخار نیروگاه‌های سیکل ترکیبی انجام شود حدود ۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت برق کشور اضافه خواهد شد.


12154592
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مشتری برای خرید خودروی شما تماس می‌گیرد و مبلغی بیشتر از قیمت واقعی را پیشنهاد می‌دهد. همه‌چیز ایده‌آل به‌نظر می‌رسد؛ اما با گذشت چند هفته، همچنان پای معامله ماشین نرفته‌اید و در دام قیمت‌گذاری افتاده‌اید!
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، هزینه صدور و تمدید کارت بازرگانی به ترتیب ۸۰ و ۶۰ میلیون ریال تعیین شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» اقتصاد و امور دارایی گفت: در بودجه امسال تلاش جدی صورت می‌دهیم که کسری بودجه را کم کنیم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» اصلاحیه دستورالعمل ناظر بر اوراق گام به تصویب هیات عالی بانک مرکزی رسید.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر صمت ایران در دیدار با وزیر بازرگانی ترکیه از افزایش ۲ میلیارد دلاری حجم مبادلات بازرگانی در سال آینده و رسیدن حجم معاملات دو کشور به ۱۰ میلیارد دلار خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دستورالعمل نحوه محاسبه نسبت خالص دارایی‌های ثابت بانکی مؤسسات اعتباری بازنگری و به روزرسانی شد و به تصویب هیأت عالی بانک مرکزی رسید.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مرکز مدیریت راه‌های کشور از اجرای محدودیت‌های ترافیکی در برخی از محور‌های مواصلاتی کشور از روز چهارشنبه تا شنبه (۵ تا ۸ آذرماه ۱۴۰۴) خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر جهاد گفت: براساس برنامه ریزی صورت گرفته کاهش ۱۰ درصدی ضایعات میزان تولید محصولات کشاورزی را حداقل ۱۰ میلیون تن افزایش می‌دهد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر جهاد از واکسیناسیون ۱۰۰ درصد دام سنگین و صنعتی علیه بیماری تب برفکی خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» دبیر کل کانون کارگزاران در خصوص بحث رتبه بندی کارگزاری‌ها و اصلاح این دستورالعمل نکاتی را مطرح کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است