اقتصادی 16:51 - 23 بهمن 1403
مدیرعامل پیشین شرکت توانیر با اشاره به اهمیت ارتقای بهره‌وری و رشد اقتصادی در برنامه هفتم از خسارت بیش از ۱۰ میلیارد دلاری به صنایع کشور به علت ناترازی انرژی خبر داد.

خسارت بیش از ۱۰ میلیارد دلاری به صنایع کشور به علت ناترازی انرژی

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطیما میرزایی - بهروز محمودی، معاون راهبری تولید زیربنایی سازمان ملی بهره‌وری درمورد ارتقای بهره‌وری و رشد اقتصادی در برنامه هفتم گفت: از دو مسیر می‌توان رشد اقتصادی را تأمین کنیم. یکی این که روی نهاده‌های تولید تمرکز کنیم و به منظور رشد آنها، سرمایه‌گذاری روی این بخش می‌تواند موثر باشد. مسیر دیگر این است که ما از طریق کیفیت نهاده‌ها و افزایش خروجی مبتنی بر تخصیص بهینه منابع این مسیر را دنبال کنیم. 

در ادامه، سید حمید کلانتری، رئیس انجمن بهره‌وری ایران گفت: بهره‌وری یعنی استفاده هرچه بهتر از منابع و امکاناتی که در اختیار داریم. به همین دلیل، وقتی در سطح کشور صحبت از منابع می‌شود این منابع شامل منابع طبیعی، تجدید شونده، انسانی، سرمایه‌های فیزیکی و... می‌شوند. متأسفانه، میانگین ۴۰ سال گذشته نزدیک به یک دهم درصد توانستیم رشد اقتصادی داشته باشیم. یعنی رشدی که مدنظر بوده است را نتوانسته‌ایم محقق کنیم.

رئیس انجمن بهره‌وری ایران افزود: بهره‌وری به نوآوری و فناوری‌های جدید و مدیریت جدی‌تر نیاز دارد. ما ۲ و نیم برابر میانگین جهانی مصرف انرژی داریم. این در حالی است که اگر از ابتدا با برنامه‌ریزی پیش می‌رفتیم این اتفاق نمی‌افتاد. چون غیربهره‌ور از انرژی استفاده می‌کنیم. 

در ادامه، محمدحسن متولی‌زاده، مدیرعامل پیشین شرکت توانیر گفت: یکی از مهم‌ترین عواملی که باعث محدود شدن رشد اقتصادی می‌شود زیرساخت‌ها و به ویژه تأمین انرژی برای بخش تولید و خدمات کشور است و اختلال در آن باعث می‌شود که ما نتوانیم به اهداف تعیین شده خود دست پیدا کنیم. 

مدیرعامل پیشین شرکت توانیر ادامه داد: در یکی دو سال گذشته، خسارتی که به صنایع در اثر تأمین نشدن انرژی وارد شده سالانه، بیش از ۱۰ میلیارد دلار بوده است. در نتیجه، در این زمینه ما در سه بخش می‌توانیم کار کنیم. یکی، افزایش راندمان تولید، دیگری، کاهش اتلاف انرژی در شبکه‌ها و سومین مورد، کاهش مصرف در بخش مصرف‌کننده نهایی است. 

متولی‌زاده افزود: بر اساس آمارها، راندمان کشور ۳۹درصد است که طبق برنامه، این عدد باید به ۴۴ درصد برسد و این کار صرفاً با احداث بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی قابل انجام است و تلفات در بخش توزیع، حدود ۱۲ درصد است؛ بنابراین اگر فقط بخش بخار نیروگاه‌های سیکل ترکیبی انجام شود حدود ۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت برق کشور اضافه خواهد شد.


12154592
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: با ورود سامانه بارشی جدید به کشور شاهد کاهش محسوس دمای هوا در بسیاری از نقاط کشور خواهیم بود
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل صندوق پنبه گفت: برآورد‌ها حاکی از آن است که امسال تولید پنبه محلوج به ۵۰ هزارتن رسیده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» ورود به دنیای ارز‌های دیجیتال، می‌تواند فرصت‌های سودآوری بی‌نظیری ایجاد کند؛ اما بدون دانش و مسیر آموزشی صحیح، خطر زیان‌های بزرگ همیشه وجود دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر صمت گفت: به طور متوسط روزانه حدود ۸۸۰ دستگاه خودرو در کشور از رده خارج می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر صمت گفت:با توجه به قیمت گواهی اسقاط که برای موتورسیکلت‌های معمولی ۷ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان و برای موتورسیکلت‌های برقی ۲۶ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان در نظر گرفته شده، استقبال اولیه کمی بوده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر صمت گفت:وجود ۱۴ میلیون موتورسیکلت در کشور نشان می‌دهد که روش‌های گذشته دیگر قادر به مدیریت این حجم عظیم از خودرو‌های سبک و موتورسیکلت نیستند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتحادیه صنعت شیشه گفت:سرانه مصرف شیشه از ۳ تا ۴ کیلو به حدود ۱۵ کیلو رسیده که نشان دهنده نوآوری، اشتغال و توسعه صنعت است. پ
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» جانشین پلیس راهور گفت:سالانه نزدیک به ۲۰ هزار نفر در تصادفات کشته و بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار نفر مصدوم می‌شوند که حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد آن‌ها دچار معلولیت‌های دائمی می‌شوند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» جانشین پلیس راهور گفت:سالانه نزدیک به ۲۰ هزار نفر در تصادفات کشته و بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار نفر مصدوم می‌شوند که حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد آن‌ها دچار معلولیت‌های دائمی می‌شوند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مشاور وزیر بهداشت گفت:سال گذشته مرگ‌ومیر ناشی از تصادفات راکبان موتورسیکلت ۵۰ درصد افزایش داشته است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است