سیاسی 17:18 - 28 اسفند 1403
توضیحات مرکز امور حقوقی بین‌المللی معاونت حقوقی ریاست جمهوری در خصوص تصمیم صلاحیتی شورای ایکائو بیان می‌دارد: تصمیم این شورا درباره دعوای چهار کشور علیه ایران صرفا احراز صلاحیت اولیه بود.

تصمیم شورای ایکائو صرفاً احراز صلاحیت اولیه بوده است

باشگاه خبرنگاران جوان ـ توضیحات مرکز امور حقوقی بین‌المللی در خصوص تصمیم صلاحیتی شورای ایکائو به این شرح است:

در تاریخ ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ شورای ایکائو (سازمان هوانوردی کشوری بین‌المللی) در قالب یک رسیدگی شکلی در دعوای مطرح شده از سوی دولت‌های کانادا، سوئد، اوکراین و انگلستان نسبت به دولت جمهوری اسلامی ایران در پرونده مربوط به سانحه هواپیمای اوکراینی، ضمن عدم تأیید اعتراضات مقدماتی، صرفاً صلاحیت خود را اعلام کرد.

مرکز امور حقوقی بین‌المللی معاونت حقوقی ریاست جمهوری اسلامی ایران در این خصوص موارد زیر را اعلام می‌کند:

۱ جمهوری اسلامی ایران ایران یاد و خاطره جان‌باختگان هواپیمای PS۷۵۲ که اکثراً از فرزندان این مرز و بوم بودند را گرامی داشته و همواره خود را داغدار این سانحه می‌داند.

۲- در خصوص طرح موضوع سانحه هواپیمای اوکراینی در شورای ایکائو یادآور می‌شود که دولت‌های فوق با نادیده گرفتن حسن نیت و شفافیت دولت ج. ا. ایران در رسیدگی مسئولانه به این سانحه، این موضوع را نزد شواری ایکائو مطرح نمودند. این در حالی است که دولت جمهوری اسلامی ایران در همان روز‌های نخستین و بلافاصله اقدام به تنظیم گزارش فنی مربوطه (با مشارکت کارشناسانی ازجمله از طرف کشور‌های فوق و ارائه آن گزارش به همه کشور‌های ذیربط و سازمان بین‌المللی هوانوردی کشوری) نموده و حمایت از خانواده‌های محترم جان باختگان و دلجویی از این عزیزان در چارچوب استاندارد‌های بین‌المللی قابل اعمال و حتی فراتر از تعهدات بین‌المللی را با جدیت و حساسیت در دستور کار قرار داد و ضمن برخی اقدامات جبرانی، مبادرت به محاکمه مقصران سانحه در محاکم قضائی داخلی نمود.

۳- جمهوری اسلامی ایران به دلیل عدم رعایت پیش‌شرط مذاکره قبل از ارجاع اختلاف به شورای ایکائو، نسبت به صلاحیت شورا و مسموع نبودن دادخواست خواهان اعتراض کرد و از شورا خواست که دادخواست چهار کشور را رد کند.

۴- تصمیم این شورا دایر بر احراز صلاحیت خود برای رسیدگی به ادعای نقض کنوانسیون شیکاگو توسط چهار کشور صرفاً محدود به مرحله اعتراضات مقدماتی بود.

۵- احراز صلاحیت رسیدگی شورای ایکائو نسبت به این قضیه تنها به معنای اعلام امکان بررسی موضوع در این شورا بوده و به هیچ وجه به معنای اثبات نقض کنوانسیون شیکاگو از سوی کشورمان نیست. مسئله ادعای نقض کنوانسیون شیکاگو موضوع مرحله رسیدگی ماهوی است که در ادامه باید توسط این شورا انجام شود.

۶- بدیهی است مرکز امور حقوقی بین‌المللی معاونت حقوقی در مرحله رسیدگی ماهوی، تمام امکانات حقوقی بین‌المللی را در جهت دفاع از حقوق دولت جمهوری اسلامی ایران به کار خواهد برد.

منبع: مهر


12168504
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت خارجه با انتقاد از ادامه محاصره نوار غزه و تشدید حملات رژیم صهیونیستی به آوارگان، این اقدامات را جنایت جنگی علیه بشریت خواند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت احیای مجموعه ربع رشیدی، هدف کلی از احیای این مجموعه را بازسازی شکوه تاریخی-علمی و تبدیل آن به قطب منطقه‌ای آموزش و تبادل علمی در سطح بین‌المللی توصیف و بر ضرورت ترسیم تصویری دقیق و روشن از ابعاد این پروژه برای ت...
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سفارت جمهوری اسلامی ایران در هلند با صدور بیانیه‌ای ادعا‌های مندرج در گزارش سالیانه نهاد امنیت ملی این کشور را به‌شدت رد کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور گفت: وزیر نیرو پیشنهاد داده که آغاز ساعت کاری کارمندان از ساعت ۶ صبح به جای ۱۵ خرداد از ابتدای خرداد اجرایی شود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» برادر عبدالرضا سپهوند نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی از ترک‌خوردگی دنده برادرش در حادثه تصادف خبر داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد دفتر سازمان ملل متحد در ژنو با حضور در نمایندگی دائم واتیکان در ژنو، دفتر یادبود درگذشت پاپ فرانسیس، پیشوای فقید کاتولیک‌های جهان را امضاء کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سفیر ایران در بیروت با حضور در وزارت خارجه لبنان با هدف جلوگیری از هرگونه سوءتفاهم احتمالی میان دو کشور بر پایبندی همیشگی ایران به حمایت از استقلال لبنان تأکید کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه با اشاره به اهمیت توسعه مناسبات بین تهران و جاکارتا، ضرورت پیگیری اجرای توافق‌های صورت گرفته میان ایران و اندونزی را خاطرنشان کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه با اشاره به اهمیت توسعه مناسبات بین تهران و جاکارتا، ضرورت پیگیری اجرای توافق‌های صورت گرفته میان ایران و اندونزی را خاطرنشان کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر خارجه ایران با بیان اینکه بار دیگر دیپلماسی را به اروپا پیشنهاد می‌کنم، گفت: پس از رایزنی‌های اخیرم در مسکو و پکن، آماده‌ام تا گام اول را با سفر به پاریس، برلین و لندن بردارم.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است