علمی فناوری 10:52 - 07 فروردین 1404
کاوشگر خورشیدی پارکر اداره کل ملی هوانوردی و فضای آمریکا (ناسا) به‌تازگی با سرعت ۶۹۰ هزار کیلومتر در ساعت برای بیست‌وسومین‌بار از کنار خورشید عبور و رکورد قبلی خود از نظر نزدیک‌ترین فاصله به خورشید و پرسرعت‌ترین شئ ساخته انسان‌ها را تکرار کرد.

بیست‌وسومین عبور موفق «پارکر» از نزدیکی خورشید

باشگاه خبرنگاران جوان - وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است: کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا در ۲۲ مارس (۲ فروردین) برای بیست‌وسومین بار از نزدیکی خورشید عبور کرد و در فاصله ۳.۸ میلیون مایلی (۶.۱ میلیون کیلومتری) از سطح خورشید قرار گرفت که با رکورد قبلی این کاوشگر مطابقت دارد.

قرار گرفتن در نقطه حضیض (نزدیک‌ترین فاصله به مرکز خورشید)، ۱۸:۴۲ به وقت منطقه زمانی شرقی (۲:۱۲ به وقت تهران) رخ داد. در آن لحظه، این فضاپیما با سرعت باورنکردنی ۴۳۰ هزار مایل در ساعت (۶۹۲ هزار کیلومتر در ساعت) حرکت می‌کرد. پس از پرواز، کاوشگر با موفقیت با مرکز کنترل مأموریت در آزمایشگاه فیزیک کاربردی جانز هاپکینز در شهر لورل، ایالت مریلند آمریکا (که در آنجا طراحی و ساخته شد)، ارتباط برقرار کرد و مشخص شد که سالم است و به طور عادی کار می‌کند.

نقطه حضیض، نقطه نیمه‌راه بیست‌وسومین عبور مأموریت پارکر از کنار خورشید بود که در ۱۸ مارس (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) آغاز شد و تا ۲۷ مارس (۷ فروردین ۱۴۰۴) ادامه دارد. این دومین‌باری است که این فضاپیما با این سرعت فوق‌العاده این‌قدر به خورشید نزدیک می‌شود و در نتیجه می‌تواند تاج خورشیدی (جَو بیرونی خورشید که در طی یک خورشیدگرفتگی کامل مشاهده‌شدنی است) را بررسی و داده‌های بی‌سابقه‌ای درباره باد خورشیدی و میدان‌های مغناطیسی و آب‌وهوای فضایی که می‌تواند بر زمین تأثیر بگذارد، جمع‌آوری کند.

باد خورشیدی یا توفان خورشیدی جریانی از ذرات باردار (پلاسما) دارای انرژی هستند که از طرف خورشید به فضا در تمام جهات ساطع می‌شوند. همین باد‌های خورشیدی هستند که در برخورد با سطوح بالایی جَو زمین باعث ایجاد شفق قطبی و حتی گاهی تداخل جریان‌های برق و سیستم‌های ارتباطاتی می‌شوند.

کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا یک مأموریت پیشگامانه است که برای مطالعه خورشید از نزدیک طراحی و از همه فضاپیما‌های قبلی به سطح خورشید نزدیک‌تر شده است.

کاوشگر خورشیدی پارکر در سال ۲۰۱۸ میلادی به فضا پرتاب شد تا خورشید را از نزدیک، بررسی کند. این کاوشگر سریع‌ترین فضاپیمای ساخته‌شده توسط انسان است و سرعت آن در نزدیک‌ترین فاصله به خورشید به ۶۹۲ هزار کیلومتر در ساعت (۴۳۰ هزار مایل در ساعت) می‌رسد. پارکر مجهز به یک سپر حرارتی است و می‌تواند در برابر دمای سوزان تا هزار و ۳۷۷ درجه سانتی‌گراد (۲ هزار و ۵۰۰ درجه فارنهایت) مقاومت کند.

منبع: ایرنا


12171186
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر ضرورت راه‌اندازی مرکز ملی ترجمه و گسترش اندیشه انقلاب اسلامی در جهان گفت: آمادگی داریم تا با همکاری با نهاد‌های مرتبط، زمینه گسترش فرهنگ اسلامی و زبان فارسی را فراهم کنیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر ضرورت ارتقای کیفیت فعالیت‌های آموزشی و پرورشی در مدارس غیر دولتی گفت: مصوبه ۳۰ ساعته شدن ساعت تدریس معلمان در مدارس غیر دولتی باید اجرایی شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پنجاه‌ودومین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی با رقابت بیش از ۱۴ هزار داوطلب، به‌صورت همزمان در ۲۹ حوزه امتحانی سراسر کشور برگزار شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش از ساخت ۱۱۰ مدرسه با حمایت شهرداری تهران در نقاط محروم پایتخت خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از روند برگزاری پنجاه و دومین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی بازدید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: معلمان نمونه شهرستان‌های استان تهران سفیران نهضت مدرسه سازی ایران می‌شوند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی در سالن فناوری‌های نشر سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، ۴ نشست تخصصی برگزار می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برنامه‌های اپل برای افزودن گزینه‌های جست‌وجوی مبتنی بر هوش مصنوعی، ضربه بزرگی به گوگل است که کسب و کار پرسود تبلیغاتش، اتکای قابل توجهی به استفاده کاربران از موتور جست‌وجوی این شرکت در آیفون دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یکی از مدیران ارشد اپل این ایده را مطرح می‌کند که تا ۱۰ سال دیگر، آیفون ممکن است دیگر وجود نداشته باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت اسپارک تکنولوژی از نتایج مثبت آزمایش‌های میدانی پوشش ضدخوردگی تقویت‌شده با اکوسپارک خبر داد که نشان‌دهنده عملکرد برتر این پوشش در برابر خوردگی است، این پوشش که با افزودنی مبتنی بر گرافن تقویت شده، عملکردی معادل پوشش‌های مرجع تجاری از خ...

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است