سیاسی 00:36 - 28 مهر 1400
مجید تخت روانچی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در سخنانی اظهار کرد: ایران معتقد است که تنها راه حل ممکن برای احقاق حقوق اساسی مردم فلسطین، به‌ویژه حق آنها بر تعیین سرنوشت، برگزاری همه‌پرسی، منطبق با واقعیت‌های تاریخی و مطابق با اصول حقوق بین‌الملل و با مشارکت همه مردم فلسطین از جمله مسلمانان، مسیحیان و یهودیان است.

سخنان تخت روانچی در نشست شورای امنیت

به گزارش ایسنا، متن این سخنان در زیر می‌آید:

آقای رئیس!

وضعیت کنونی در سرزمین اشغالی فلسطین نگران کننده است و تداوم این وضعیت موجب نگرانی شدید جامعه بین المللی است.

مردم فلسطین همچنان از یک اشغال وحشیانه که برای بیش از هفت دهه به طول انجامیده است، رنج می برند.

اسرائیل به عنوان یک قدرت اشغالگر، سیاست ها و اقدامات مخرب و تجاوزکارانه خود علیه مردم فلسطین را تشدید کرده و منجر به تلفات مردم عادی از جمله کودکان شده است.

در این میان، رژیم اسرائیل به هتک حرمت مقدسات مذهبی و اسلامی ادامه داده است. مسجد الاقصی به عنوان نمونه بارز چنین تجاوزاتی، به طور مداوم هدف حملات، تحریکات و تهاجمات روزانه رژیم اسرائیل برای تسریع در اجرای طرح غیرقانونی اسرائیل در زمینه تقسیم زمانی و مکانی این حرم مطهر بوده است.

به همان اندازه، وضعیت انسانی در نوار غزه همچنان وخیم است. محاصره اقتصاد غزه را نابود و ویرانی گسترده ای ایجاد کرده و اکثر مردم را از دنیای خارج جدا کرده است.

ادامه محاصره بی رحمانه غزه مجازات جمعی انسان های بی گناه است. این جنایت علیه بشریت محسوب می شود و تهدیدی جدی برای صلح و امنیت بین المللی است. این یک اقدام تهاجمی و وحشیانه است که همه قوانین و هنجارهای بین المللی را نقض می کند.

رژیم اسرائیل همچنین با تجاوز به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورهای منطقه از جمله سوریه و تهدید علنی در توسل به زور علیه حاکمیت کشورهای عضو سازمان ملل متحد، به تجاوزات و اقدامات بی ثبات کننده خود در منطقه ادامه می دهد.

بسیار تأسف بار است که شورای امنیت تاکنون نتوانسته است مسئولیت خود را بر اساس منشور سازمان ملل متحد برای پایان اشغال سرزمین فلسطین بر عهده بگیرد.

عدم اقدام علیه نقض قوانین بین المللی در سرزمین اشغالی فلسطین، رژیم اسرائیل را به ادامه جنایت های فجیع خود علیه مردم مظلوم فلسطین جسور کرده است.

ما از جامعه بین المللی، به ویژه شورای امنیت، می خواهیم اقدامات لازم را برای پایان دادن فوری به اشغال فلسطین توسط رژیم اسرائیل و حملات مکرر به مردم فلسطین و محاصره ظالمانه غزه، جایی که مردم در شرایط غیرانسانی و غم انگیز زندگی رنج می برند، اتخاذ کند.

رژیم اسرائیل باید به خاطر نقض حقوق بشر بین المللی و حقوق بشردوستانه در سرزمین اشغالی فلسطین پاسخگو باشد. چنین جنایاتی نباید بدون مجازات بماند.

حل بحران فلسطین تنها در صورتی امکان پذیر است که حقوق مسلم مردم فلسطین اشغالی به طور کامل به رسمیت شناخته شده، احیا و برقرار شود.

جمهوری اسلامی ایران معتقد است که تنها راه حل ممکن برای احقاق حقوق اساسی مردم فلسطین، به ویژه حق آنها بر تعیین سرنوشت، برگزاری همه پرسی، منطبق با واقعیت های تاریخی و مطابق با اصول حقوق بین الملل و با مشارکت همه مردم فلسطین از جمله مسلمانان،  مسیحیان و یهودیان می باشد. چنین رفراندومی می تواند مبنای محکمی برای حل مسئله فلسطین، بازگرداندن حاکمیت مردم فلسطین و پایان اشغالگری باشد.

و در پایان، اتهامات بی اساس نماینده رژیم اسرائیل در این نشست علیه کشورم را کاملاً رد و قویا محکوم می کنیم. این رژیم طبق عادت، ادعاهای بی اساس علیه ایران مطرح می کند. اکنون بار دیگر نماینده رژیم اسرائیل تلاش کرده است تا نقش قربانی را ایفا کند و توجه جامعه بین المللی را از جنایات خود علیه مردم فلسطین در سرزمین های اشغالی منحرف نماید.

اتهامات اسرائیل در مورد برنامه هسته ای صلح آمیز ایران، که ماهیت صلح آمیز آن به دفعات متعدد از طریق آژانس بین المللی انرژی اتمی راستی آزمایی و تأیید شده است، کاملاً پوچ، بی ربط و بی اساس است.  بدیهی است هدف رژیم اسرائیل از این اتهامات بی اساس، پنهان کردن خطری است که تسلیحات هسته ای این رژیم برای منطقه و جامعه جهانی ایجاد می کند. جامعه بین المللی باید برای از بین بردن این تهدید، رژیم اسرائیل را وادار  کند تا با کنار گذاشتن فعالیت های تهدید آمیز هسته ای اش، به معاهده منع اشاعه سلاح های هسته ای بپیوندد و کلیه فعالیت ها و تاسیسات هسته ای خود را تحت نظارت جامع آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار دهد.

نماینده این رژیم تروریستی از تریبون شورا، که مسئول اولیه حفظ صلح و امنیت بین المللی است، سوء استفاده کرده و آشکارا یکی از کشورهای عضو سازمان ملل متحد را به استفاده از زور تهدید کرده است. این تهدید نقض فاحش حقوق بین الملل، منشور ملل متحد ، به ویژه ماده ۲ (۴) منشور است، بنابراین باید توسط شورای امنیت رد و محکوم شود.

جمهوری اسلامی ایران بر اساس حقوق بین الملل حق ذاتی خود را برای انجام کلیه اقدامات لازم برای حفاظت و دفاع از خود محفوظ می دارد.

انتهای پیام


11280009
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیرخارجه ایران با وزیر اقتصاد لبنان در پایتخت این کشور دیدار کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر خارجه ایران در پایتخت لبنان با «شیخ علی الخطیب» دیدار و گفت‌و‌گو کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور غلبه بر ناترازی منابع آب و انرژی را نیازمند اجرای راهکار‌های متنوع و بهره‌ور در مدیریت مصرف دانست.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور، ۵ دستور کلیدی برای اجرای موفق طرح اصلاح نظام یارانه‌ای را به استانداران ابلاغ کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» ستاد انتخابات کشور در اطلاعیه شماره هشت، نحوه ارائه مدارک لازم برای داوطلبی در انتخابات شورا‌های اسلامی شهر‌ها را اعلام کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ضمن تاکید بر الزام دستگاه‌ها به تدوین طرح‌های ادامه کارکرد خدمات رسانی، نسبت به تمرکز دشمن بر اختلال در زنجیره تأمین کالا و خدمات هشدار داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، نوشت: اعتراض در جمهوری اسلامی امری طبیعی و سازنده است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی از حضور بیش از یک میلیون و ۳۳۱ هزار نفر در آیین اعتکاف سال ۱۴۰۴ در سراسر کشور خبر داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه ایران امروز در بیروت گفت: ما خواهان جنگ نیستیم، ولی برای جنگ آمادگی داریم.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه در تامین و توزیع کافی کالا نباید هیچ کمبودی احساس شود، گفت: هر واحدی که مرتکب تخلف در توزیع و فروش کالا با قیمت مصوب شد، برخورد می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است