استانی 08:51 - 01 اسفند 1403
آفت مگس زیتون که از سال 83 به جان باغات زیتون گیلان افتاده به عنوان یک تهدید جدی برای باغ های زیتون در گیلان، نیاز به برنامه ریزی و مدیریت مداوم دارد.

آفت مگس زیتون؛ چالشی ۲۰ ساله برای باغ‌داران گیلان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، گیلان با داشتن حدود 10 هزار هکتار باغ زیتون و تولید سالانه حدود 18 هزار تن میوه زیتون، رتبه سوم تولید زیتون را در کشور دارد،  اما در سال‌های اخیر، باغ‌داران با چالش‌های جدی روبرو شده‌اند و  از سال 83 تا پیش از شیوع کرونا، باغ‌های زیتون رودبار با آفت مگس زیتون مواجه شده‌اند که مشکلات زیادی را برای باغ‌داران به وجود آورده است. 

حجتی یکی از زیتون‌کاران رودبار در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم می‌گوید که  زمانی که زیتون به اندازه‌ای بزرگ می‌شود، مگس زیتون به آفت‌زنی درختان می‌پردازد که این آفت باعث خشک شدن بسیاری از درختان شده است. 

محمدپور یکی دیگر از زیتون‌کاران رودبار نیز با توجه به وضع موجود باغات زیتون و آفتی که به جان این محصول افتاده،  می‌گوید زمانی که پدران ما روغن زیتون تولید می‌کردند، حدود 25 درصد روغن از میوه‌ها استخراج می‌شد، اما اکنون این مقدار به 6 تا 7 درصد کاهش یافته است. 

عباس مژدهی رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان نیز با بیان اینکه این حشره، که نوزادش به نام لاروش شناخته می‌شود، بین 50 تا 150 میلی‌گرم از گوشت میوه را تغذیه می‌کند، اظهار کرد:  هرچند از لحاظ عددی مقدار کمی به نظر می‌رسد، اما خسارت آن بیشتر کیفی است. 

حال پژوهش‌های فراوانی برای کنترل و مدیریت مگس زیتون انجام شده و آن طور که رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان می‌گوید: ما از ترکیبات مسی استفاده کرده‌ایم که در بسیاری از کشورهای زیتون‌خیز دنیا نیز به کار می‌رود و نتایج موفقیت‌آمیزی داشته است. 

 علاوه بر این، محققان روش‌های مختلفی را نیز به کار گرفته‌اند، از جمله کارت‌های زرد چسبنده که برای ردیابی آفت و کنترل آن استفاده می‌شود،  همچنین مژدهی اعلام کرده که به دنبال بومی‌سازی این روش‌ها در داخل کشور هستند و کسانی که علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری هستند، می‌توانند در این پروژه‌ها مشارکت کنند.  

کارشناسان معتقدند که فصل زمستان بهترین زمان برای کنترل و مدیریت آفت مگس زیتون است و رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان نیز می‌گوید ما باید از پاییز و زمستان به کنترل آفت بپردازیم و منتظر نمانیم تا میوه زیتون تشکیل شود و مدیریت و کنترل این آفت تا ریشه‌کنی کامل آن ادامه خواهد داشت. 

مژدهی با اشاره به ادامه دار بودن مدیریت برای ریشه کنی این آفت گفت:  برای سال آینده، برنامه مانیتورینگ و ردیابی را با همکاری سازمان جهاد کشاورزی داریم تا بتوانیم این ردیابی را به موقع انجام دهیم. 

حال با توجه به وضع موجود و وجود آفت و حشره کوچکی که برای کشاورزان تهدیدی بزرگ محسوب می‌شود اقداماتی در حال انجام است ولی تمام این تحقیقات و تلاش‌ها زمانی به بار می‌نشیند که مردم و مسئولان دست به دست هم دهند و این آفت 20ساله را از باغ‌های زیتون کاهش دهند. 

با توجه به چالش‌های پیش‌روی باغ‌داران زیتون در گیلان، همکاری بین کشاورزان و نهادهای مسئول می‌تواند کلید موفقیت در مدیریت و کنترل آفت مگس زیتون باشد که امید است که با تلاش‌های مستمر، باغ‌های زیتون گیلان دوباره به روزهای خوب خود بازگردند.  

انتهای پیام/


12157647
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار استانی

استانی
«باشگاه خبرنگاران» به‌منظور مدیریت بهینه مصرف انرژی و کاهش هزینه‌های اداری در فصل گرم سال ساعت کاری ادارات دولتی تغییر کرد و پنجشنبه‌ها تعطیل شد.
استانی
«باشگاه خبرنگاران» به‌منظور مدیریت بهینه مصرف انرژی و کاهش هزینه‌های اداری در فصل گرم سال ساعت کاری ادارات دولتی تغییر کرد و پنجشنبه‌ها تعطیل شد.
استانی
«باشگاه خبرنگاران» معاون بندری و اقتصادی اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر گفت: یک فروند کشتی حامل ۲۲ هزار تن برنج وارداتی در اسکله بندر بوشهر پهلو گرفت.
استانی
«باشگاه خبرنگاران» زمین لرزه‌ای با شدت پنج ریشتر در ساعت ۵ و ۱۰ دقیقه و ۳۲ ثانیه روز پنجشنبه «رشتخوار» خراسان رضوی را لرزاند.
استانی
«باشگاه خبرنگاران» جمعی از یادگاران دوران دفاع مقدس استان‌های تهران و البرز به همراه خانواده‌هایشان راهی مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس شدند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است